sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Siivous sunnuntai

Niinhän siinä sitten kävi, että lauantain auringonpaiste paljasti lukuisia pieniä sormenjälkiä siellä sun täällä. Ihana aurinko:-D Valoisaan aikaan en ole töhryjä näkemässä ja mietinkin että pitäisi sopia siivouspäivä torstaille, että saisi viikonlopun sitten viettää siistissä kodissa. Jokohan ens torstai olisi siivous torstai?
Lastenhuoneessa urakoidessani otin muutamia kuvia, ajattelin mietiskellä vuoden takaisia kaluste- ja remontti valintojamme tulevissa postauksissa, että mihin juttuihin ollaan oltu tyytyväisiä ja mihin ehkä ei.
Niille jotka eivät vielä tienneet, niin tiedoksi, että kotimme remontoitiin lähes täysin viime vuonna ja kalusteista ja tavaroista suurin osa meni vaihtoon mittavien savuvahinkojen takia. Aloitimme aikalailla alusta ja nekin tavarat joita kotiin takaisin saimme on suurelta osin vaihdettu vastaamaan nykyistä matkallamme muovautunutta makuamme. 


Jeminan sängynpääty


Tyttöjen lemmikki hamsut


Tämä Ikean kaappi oli nappi valinta, mahtuu paljon tavaraa, kirjat, palapelit, käsilaukut ja paljon muuta. Barbit ja legot ovat varastossa jonkin aikaa ja ne saa sieltä, kun laitetaan pari lootaa leluja tilalle.


Nämä hiirulaiset ovat joka päivä leikeissä mukana, niitä otetaan päiväkotiin lelupäivänä, unikaveriksi ja leikkeihin.


Joulupukki onneksi tiesi mistä tytöt tykkää :-)Palapelejä rakennellaan ahkerasti, kiva että palapelilaatikotkin
on nykyisin näin kivoja!
Lattiaksi valitsimme koko taloon samanlaista laminaattia, vaaleaa tammea. Se on ollut käytössä loistava valinta ja ottaisin sellaista ehdottomasti jos nyt pitäisi valita uudestaan. Listoiksi valitsimme suorat listat edellisten koukeroisten sijaan ja valitsisin nämä listat edelleenkin. Nämä valkoiset talot olivat ensimmäisiä hankintoja varakotiin vuosi sitten, nyt ne ovat kovassa käytössä milloin kenenkin hiirulaisen asuntona :-)
Taustalla oleva tapetti oli myöskin hyvä valinta, timantit kimaltavat auringon tai lampun valon siihen osuessa. Tätä tapettia laittaisin ehdottomasti vieläkin jos nyt pitäisi valita.


Milenan sängynpääty ja "prinssisammakot" jotka tulivat onneksi pestyinä takaisin tyttöjen leluista.
Ikean Minnea sänkyjä hankittiin toinen varakodissa asuessamme, koska sinä aikana Milena kasvoi ja siirtyi omaan matalaan sänkyynsä. Jeminan sänky tuli pestynä takaisin, puupohja vain uusittiin. Tyynyt hankittiin varakotiin ja pidän niistä edelleen tosi paljon.


Nallen ostin Pentikiltä varakotiin tuomaan iloa ja väriä viime vuoden helmikuussa ja annoimme hälle nimeksi Barbara ;-)
  

Lastenhuoneessa suurin muutos olikin mdf levytetty katto maalatun paneelin sijaan ja kyllä se onkin siistin näköinen. Lisäksi pimentävä leikkihuone seinämä jätettiin pois, jolloin huone avartui huomattavasti. Väliovi vaihdettiin myös samanlaisiksi minkälaiset muualla talossamme on ja muutamia pistorasioita lisättiin sekä kattolampuille uudet paikat.


Loppuun vielä kovia kokenut posliininen suojelusenkeli, jonka Jemina on saanut edesmenneeltä isomummultaan kastelahjaksi, tämä enkeli on kaatunut vitriinin päältä ja palomiesten rymistyksen keskeltä saamatta naarmuakaan.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Ihana auringonpaiste paljastaa kaikki pölypallerot ja sormenjäljet, viikonloppuisin olisi yleensä paremmin aikaa siivota mut itse olen hoitanut viikkosiivouksen jo pitkään torstaisin, siten jää viikonloppuna aikaa tehdä kaikkea muuta.

  Mukavaa kevään odotusta!

  -Tanja-

  VastaaPoista
 2. Tykkään kodistanne enemmän nykyisessä asussaan, paljon raikkaampi ja valoisampi tyyli kuin aikaisempi. Itsekin olen hiljattain vaihtanut samaisen RM-tyylin selkeämpään ja modernimpaan. Onneksi olette hyvin selvinneet tulipalon jälkeen, ehkä tuolla suojelusenkelillä on ollut sormensa pelissä :) Teidän koti on kyllä nyt niin ihana <3

  Petra

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä, mitä nuo hiirulaiset oikein ovat? Jotain maileg -juttuja? Olen vielä ihan pihalla noista tyttöjen jutuista, kun meidän neiti on vielä niin pieni ja leikkii innoissaan isoveljen autoilla :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi Tanja: Juuri sitä tässä hain itsekin, että jäis sitä aikaa viikonlopunviettoonkin eikä aina menis siivotessa..
  Kevättä myös sinulle!
  Anonyymi Petra: Sama täällä, onhan tämä nykyinen suuntaus toki pitkän harkinnan ja varsinkin matkan mukana tuomaa. Toki seuraan "Rm sisustuksia" ja ihailenkin monia, niin silti pysyisin kyllä nykyisessä.
  Reettamon: Hiirulaiset ovat pieniä Mailegeja, jostain syystä nämä iskivät tyttöjen makuhermoon vielä paremmin kuin puput ;-)

  VastaaPoista
 5. Kävin juuri jättämässä sinulle tunnustuksen- Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Uusi lukija ilmoittautuu! Sattumoisin löysin tänne googlettaessa numerotarra-arkkeja :D Onneksi löysin! MUtta siis heti piti kysymäni, mistä nuo suloiset hiirulaiset rasioissa? Tahtoo ehdottomasti laittaa omalle tytölle pukinkonttiin tuollaiset! :)

  VastaaPoista
 7. Hei ja tervetuloa lukijaksi :-)
  Hiirulaiset ovat mailegin mallistosta ja meillä on pupujakin useampaa kokoa, mutta tytöt leikkii vain ja ainoastaan näillä pienillä hiirulaisilla :-)
  Näitä myy sisustusiikkeet ja verkkokaupat mahdollisesti itse ostin Sellosta pienestä liikkeestä joka lopetti :-(

  VastaaPoista
 8. Mikä tuo kaunis timanttitapetti on? (merkki?) kiitos :) Ihana huone tytöillä!

  VastaaPoista
 9. Tapettia sai timanteilla RTV:stä sen kolme vuotta sitten ne oli käsin liimattu ja toi pieni pätkä maksoi melkein 500,- Timantit liimattu käsin.. Siitä se ajatus lähti kun näin tapettia ilman timantteja pätkän hinnaksi tuli jotain 100,- ja timantit askartelukaupasta muutamalla eurolla ja liimasin ihan itse :-)

  VastaaPoista