keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Yksi yö

Aamu valkenee hämärissä sateisena, kaksiossa on vielä ihan hiljaista kun lapset nukkuvat. Minä istun aamukahvi-seuralaiseni, läppärini kanssa kahdestaan ja kirjoitan vielä muutaman rivin, itselleni lähinnä muistiin. Huomenna on muuttopäivä heti aamusta, tähän aikaan tässä talossa on jo täysi tohina päällä. Seuraavaksi kuulette minusta vapun jälkeen, jos löydän läppärini jostain tavaravuoren alta :-)
Kun tänne kaksioon tultiin oli mukanamme muutama kassi vaatteita. Asunto oli tyhjä, saimme lahjoituksena SPR:ltä muutamia huonekaluja, haimme kotoa savuisia pesuun ja käyttöön. Ihmettelin pitkään kuinka paljon meillä on tavaraa, miten vähällä sitä oikeasti tulee toimeen. Mutta kun on himoshoppailija, kun on visualisti ja nauttii estetiikasta, minkä sitä itselleen voi? Tämän puolen vuoden aikana on tämä kaksio täyttynyt kauniista ja tärkeiksi tulleista esineistä ja tavaroista. Muutamat huonekalut palvelivat meillä vain hetken täällä ja ovat jo siirtyneet uusiin koteihinsa. Muutamia käyttämättömiä tavaroita kaapeista kaivaessani huomaan ajattelevani, että ei sovi enää suunnitelmiin. Me olemme muuttuneet ja paljon. Vakuutusyhtiön kanssa oli hyvin pitkään puhetta, että saamme korvauksen niistä poistetuista tavaroista, joita on paljon. Päättivätkin toisin ja saimme kokonaisuudessa nimellisen summan rahaa ja "kaupan päälle" ne kaikki tavarat. Joista olin jo kertaalleen luopunut, kun ne olivat katsottu menetetyiksi savuhaittojensa takia ja tarvitsevat suurin osa käsittelyn. En ole vielä päättänyt onko asia hyvä vai huono.
Huomenna perjantaina meille kotiin muuttaa nämä kaksion tavarat, joista osa on tuplahankintoja, kun luulimme menettäneemme kaikki poistetut tavarat. Vanhemmat tuovat pesemänsä astiamme ym. omista varastoistaan. Palosaneerauksen tiloista tulee pesetetyt tavarat ja matot, jotka he katsoivat saaneensa ennalleen ja joita ei ollut lisätty vakuutusyhtiön poistolistoihin. Ensi viikolla tulee iso kuorma huonekaluja Ikeasta kuljetuksella. Myös ensi viikolla tulee meidän savuvahinkojen poistolistattu irtaimisto, niille onneksi saimme tuttavan kautta hallin puhdistamista ja myyntiä varten.
Kaiken kukkuraksi meidän messuilta tilaamamme uutuusmalli jääkaappi on ollut muutaman viikon teillä tietymättömillä.. Me muutamme kaksiosta jossa ei sellaista ylellisyyttä ole ollut kuten astianpesukone ja pakastin, kotiin missä ei ole edes jääkaappia? No ei sentään, saimme lainaksi liikkeestä miehen hiukan tiukemmin keskustellessa, jenkkikaapin muutamaksi viikoksi, jolloin omamme pitäisi rantautua maahan.
Kotona remontti ei täysin valmistu muuttoon, pientä laittoa raksamiehet tulevat tekemään vielä siellä asuessamme.
Tänään on viimoinen työpäivä nykyisen hoitolapsen kanssa, pikkuisesta tulee näinä päivinä isosisko. Työttömyys tästä enää puuttuikin, mutta toisaalta minulla taitaa olla aika työ noiden luettelemieni poistettavien ja puhdistettavien tavaroiden kanssa. Ja syksyllä viimeistään on ollut kysyntää hoitopaikoista. Olen myös vilkuillut opiskelumahdollisuuksiakin, yksi mielenkiintoinen olisi.. Ja kodin ulkopuolinen työkin kovin houkuttelisi, vaikka myyjänä jossain ihanassa liikkeessä!

Ei muuta kun hyvää vappua kaikille! Me vietämme sen laittaen tavaroita paikoilleen omassa kodissamme <3Kortti lainattu Positiivareilta

6 kommenttia:

 1. ONNEA omaan kotiin! Sydämeni pohjasta toivon teille kaikkea hyvää, jaksamista ja voimia taisteluihin, joita vielä(kin) eteen tulee!
  Hengessä mukana täällä.
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Onnea muuttoon omaan kotiin! Vappuaatto on hyvä päivä muuttaa, minä olen muuttanut vappuaattona 14v sitten mieheni kanssa ensimmäiseen yhteiseen asuntoomme ja pois vanhempieni luota :)

  Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
 3. niin se aika vaan menöö...nopeaa ku sivusta seuraa,vaikka teistä aika on varmasti tuntunu pitkältä!nauti nyt siitä tunteesta,että pian on taas tilaa elää ja olla:)omaan kotiin takasi kevään kynnyksellä,mikä onkaan sen ihananpaa!mukavaa vappua teille!

  VastaaPoista
 4. Tuksun sivuilta löysin blogisi ja nyt on mennyt päivä sitä lukiessa.

  Paljon onnea "uuteen" kotiin! Itse olen menettänyt yhden kotini tulipalossa; vain päällä olleet vaatteet jäi. Joten tiedän mitä olette kokeneet.

  Kaikkea hyvää elämässänne eteenpäin! Mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavaa päivitystä.

  VastaaPoista
 5. aoannellisia hetkiä uudessa kodissanne kaikesta huolimatta ja suojelusta teille:) Laittelen sinulle jossain vaiheessa niitä minun omia kokemuksia tuosta aiemmista postauksistani tuhkasta ja tapaturmista sinun sähköpostiisi.Tänne kun ei kaikkea viitsisi raapustaa!
  Nautinnollisia hetkiä ja oikein ihanaa vappua<3

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs olikin iloisia uutisia kun pitkästä aikaa täällä piipahdan...Onnea uuteen "vanhaan" kotiin!!

  Mi-Ma

  VastaaPoista