lauantai 24. huhtikuuta 2010

Toinen jalka jo kotona

Joka päivä on kotona käyty ihmettelemässä ja aina näyttää erilaiselta, viime viikko on ollut kaikista kivoin, kun on nähnyt todellisuudessa, sen mitä tähän asti on nähnyt vain "sielunsa silmin". Onneksi meillä molemmilla; miehellä sekä minulla on kyky nähdä kokonaisuus suunnitelman pohjalta. Teimme oikean päätöksen, kun joulukuussa jo mietimme sisustuksen suuntaa, jatketaanko vanhaan Long island tyyliin pyrkimistä, vaiko lähdemmekö kohti ihan uusia tuulia. Joulukuussa vielä tuntui tuttu ja turvallinen tyyli ainoastaan kodilta. Kuukausien myötä on mieli muuttunut. Tänään lähti kohti uutta kotia, suuri ja vasta hankittu ruokapöytä, huomenna on lähdössä Ektorpin sohva, hei haloo minähän tykkäsin niistä ihan hirveesti.
(Mutta paremmin uusiin suunnitelmiin sopiva sohva on jo kiikarissa ;-)
Mikään entinen ei tunnu nyt hyvältä, meidän kaikkien ja varsinkin lasten kannalta on hyvä, että koti on ihan erilainen kun ennen. Ja me itse tykätään uusista suunnitelmista ihan kympillä.
Remontti edistyy, ja meillä on viimeinen viikonloppu täällä varakoti-kaksiossa. Mutta ihan pikkasen huolettaa tekemättömien töiden määrä, remppamiehet ei saa tehdä ylitöitä ja alun hidas rytmi taitaa kostautua. Paljon me olemme rakennuttajina jättäneet aikaa vievää työtä pois, koska haluamme pelkistetympää, pieni esim. eteisen puolipaneelia ei enää laiteta, mutta silti neljässä päivässä pitäisi keittiö kasata loppuun, asentaa sähköt, valaistus, kodinkoneet ja listat. Ruokahuoneessa listat ja pätkä lattiaa. Olohuoneessa listat, eteishallissa listat ja rappuset, eteisessä listat, lastenhuoneessa ja makuuhuoneessa listat. Sähkötöitä ja vähän finistelyä, loppusiivous ja viidentenä päivänä, vappuna me muutamme, oli sitten työt valmiina tai ei. JES!!!

Eteiseen tuli uusi lattia. Pitkä tarina, eteisen lattian valinta on ollut meille kautta aikain melko hankalaa.. ensin siihen ostettiin aikoinaan liian kirjava lattialaatta, sitten valittiin valkoista kiveä vaaleilla saumoilla, osottautui maailman epäkäytännöllisimmäksi. Lattia oli heti tiukassa kurassa, ei pystynyt pyyhkimään kuten lasitettuja laattoja vaan aina oli hangattava juuriharjalla ja saumat melko pian pilalla. Ja remppamiehet oli hukanneet yhden palasen valkoisesta lattiasta purkaessaan laminaatteja. Joten saimme hyvän syyn valita uuden. Kuvassa ilman saumoja, keittiötä pilkistää takana.

Ja eteisen tapetti aikalailla valmiina
Pikkasen on alimman kerroksen rappukäytävä vaiheessa..

Aika keskeneräistä vielä.. Muutama päivä aikaa vielä saada valmiiksi :-)


Ihanaa lauantai-iltaa myös teille!

4 kommenttia:

 1. Heissan :)

  Eksyin tänne vahingossa ja toivotan jo onnea uuteen kotiin :)
  Luin kertokumsesi vakuutusyhtiöstä ja voisimpa lisätä täysin samanlaisen kertomuksen If vakuutusyhtiöstä josta -voitko KUVITELLA? Me jouduttiin maksamaan. Eli ei saatu korvauksia vaan jouduttiin maksumieheksi. Kyse vesivahingosta jonka putkimies vältti "maksetulla rahalla". Vaikka meillä oli 40 todistajaa tapahtuman sattuessa. Seinästä tuli tuutin täydeltä vettä "putkimiehen" tekemästä viritelmästä .Olikin vakuutusyhtiön PÄÄTÖS oikeidenkäynnin jälkeen -lattian läpi tullut kosteus aiheutti vaurion. Itkua väännettiin vuosia kunnes luovutettiin ja maksumieheksi jouduttiin. En luota yhteenkään vakuutusyhtiöön ja meillä onkin vain pakolliset vakuutukset enää , ei ylimääräisiä eikä muitakaan.
  Kaunista viikkoa ja kodin remontointia!
  Wilhelmiina kotiliesi ja willesbutik blogista

  VastaaPoista
 2. Wilhelmiina: Kiitokset kommentista.
  Uskomatonta touhua, ja lukuiset ihmiset, kuten mekin, luottavat että vahingon sattuessa kaikki hoituu. En usko enää.
  Mekin maksetaan talomme remontista itse 20% ja irtaimistosta 30% että sellainen täysturva vakuutus :-/
  Oman mielenterveyden takia ei kannata kauheasti asiaa miettiä.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Osuin tänne ihan vahingossa, kun aloin katsella miniäni blogin kautta eri linkkejä. Ihana blogi ja kyllä ihailen ja ihmettelen sitkeyttäsi/nne
  Näin muuten TV:ssä sattumoisin ohjelman, jossa teidän palovanhgosta puhuttiin. Silloin en vielä ollut sivuasi löytänyt, kylläkään.
  Toivon teille paljon ilon täyttämiä päiviä uudessa/entisessä kodissanne.
  Kysyisin, saanko linkittää blogisi omaani? Luulen, että teidän kokemuksista hyötyisi niin moni.
  Kiitos, kun sain kurkata, vaikka ihan vaan näin satunnaisena matkaajana.
  Nyt kyllä jäin koukkuun ja jos luvan saan, laitan Wanhan Mummulan blogista linkin tänne.
  Mukavaa, aurinkoista päivää sinne kiireen/kaaoksen keskelle
  tuksu

  VastaaPoista
 4. Tuksu: Tottakai blogini saa linkittää se on suuri kunnia :-)
  Ja mitä enemmän ihmiset kuulee mitä vakuutusyhtiön päätöksiin siältyy ja millainen ylivalta niillä on, niin aina vain parempi!!
  Suurta huijausta täysarvovakuutuset sanon minä:-(

  VastaaPoista