torstai 17. tammikuuta 2013

Kasvisruokaa, nam!

Opiskelut ovat pyörähtäneetkäyntiin taas joulun jälkeen ja täytyy tunnustaa, että ihan pikkasen hirvittää miten tämä kevät sujuu, sillä nyt on tiedossa tiukkaakin tiukempaa teoriaa sairaanhoitoa ja sen sellaista. 
  Tein viikonloppuna ruokatehtävän ravintokurssia varten. Tehtävässä piti kokeilla mielellään jotain uutta kypsennystapaa ja tehdä jokin uusi ruoka.
  En ole keittiössä virtuoosi ja suosinkin helppoja ja nopeita ruokia..








KASVISPAISTOS

2 kesäkurpitsaa 

1 punainen paprika 

1 keltainen paprika 

1-2 sipulia 

2-3 valkosipulin kynttä 

Aurajuustoa (maun mukaan) 

1 1/2 dl kermaa 

200g yrttituorejuustoa 

Suolaa (aurajuuston kanssa ei tarvitse) 
Pippuria 
Yrttimaustetta

Pilko kesäkurpitsa ja paprikat sekä sipuli ja laita voideltuun uunivuokaan. Lisää hienonnettu valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla sekä yrttimausteella.Lisää kerma ja tuorejuusto. Murustele päälle aurajuustoa. Paista.


Meillä ei ollut aurajuustoa, korvasin sen fetajuustolla sekä laitoin kasviksia reilummin kun ohjeessa. Uutta kypsennystä tuli kokeiltua riisin muodossa, laiton raakaa Basmatiriisiä paistoksen pohjalle ja odotuksen mukaisesti se kypsyikin kasvisten kanssa uunissa.

KAURALEIPÄ UUNIPELLILLÄ
  
7,5 dl vettä (42’ kuiva ja 37’ tuorehiivalle)
    
2 pss kuivahiivaa tai (75 g tuorehiivaa).
1 rkl sokeri
1 rkl suolaa (reilu rkl)

 11 dl vehnäjauhoja

8 dl kaurahiutaleita

  ½ dl rypsiöljyä

1 kanamuna voiteluun


Liota hiiva veteen. Lisää sokeri. Sekoita vispilällä. Lisää jauhoja ja
kaurahiutaleita vuorotellen yhteensä 10 dl. Lisää suola ja öljy sähkövatkaimeen.(taikinakoukut). Lisää loput jauhot ja
kaurahiutaleet. Taikina saa olla löysempää, kuin tavallinen
leipätaikina. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle
tai voidellulle uunipellille tasaisesti. Ei tarvitse nostattaa ennen
pellille laittoa. Vedä pizzaleikkurilla taikina haluamasi kokoisiksi
paloiksi. Voitele pinta kananmunalla. Ripottele päälle kaurahiutaleita
ja anna nousta n. ½ h. Paista keskitasolla n.25 min. 220 asteessa.

Ja sitten herkuttelemaan! Juusto tekee paistoksesta raskaamman, kevyempi versio meillä on pelkät kasvikset uunissa joko yrttimaustetussa tomaattikastikkeessa tai pelkästään. Juustottoman paistoksen kyytipoikana usein on kermaviili johon murskaan valkosipulia ja fetajuustoa : ) Juusto on vaan niin namia!
Ihanaa iltaa Sinulle, iloa ja valoa! 

1 kommentti:

  1. kivoja reseptejä, täytyykin näin pakkaspäivänä kokeilla! Onko tuo Lumimarja kaitaliina harmaalla vai valkoisella pohjalla?

    VastaaPoista