perjantai 13. huhtikuuta 2012

Ohjelman nimi on: reikä seinässä

Sellainen ohjelma tuli tässä taannoin ja sitä todellisuutta me eletään just nyt.
 Eilen kertomani antennijohdon sähköistyminen selvisi tänään; saunan pystykoolauksen runkonaula oli lävistänyt antennijohdon ja sähköjohdon. Luotisuorasti keskeltä johtoja. Että semmonen tapaus.
  Vika paikastettiin helposti sähkärin toimesta metrin säteelle, jonka jälkeen meidän olohuoneen seinään leikattiin kolme reikää ja näin saatiin kohta selville. Onneksi vika oli melko alhaalla seinää, eikä suurta alaa tarvinnut purkaa. 
 Ohjelmassa siis seinän paikkaus viikonloppuna ja maalari kittaamaan ja maalaamaan maanantaina. 
  
Välitilalasitus on toivottavasti valmis alkuviikosta ja ihana ihana tarrakauppias teki ja postitti minulle tänään uuden tarran sen eilen postista hakemani jättimäiskokoisen tarratilaukseni tilalle (koko virhe oli ihan oma moka) alkuviikosta seurantakoodilla pitäisi minun sitten sekin saada postista haettua :) 


Joko uskaltaisi huokaista? Huokaisen joka tapauksessa, otan lasin viiniä ja nostan jalat rahille. Jos hyvin käy, sitä ollaan ensi viikon lopulla mitä ilmeisimmin muuttopuuhissa!
              Ihanaa viikonloppua iloa ja valoa sinulle!9 kommenttia:

 1. Sähköjohdot olisi hyvä laittaa menemään suojaputkiin, jotta olisi edes jonkinmoinen suoja johdoille.
  Samoin kun vesiputketkin putkitetaan, näin vuotokohdat paljastuvat nopeasti sillä vesi valuu putkea pitkin
  tekniseen tilaan ja kavalat pikkuvuodot paljastuvat
  heti alkumetreillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu järjellä ajatellen olisi hyvä toimia juurikin noin, mutta nykyisin sitä ei edes kuulemma vaadita.
   Ja taloa tilatessa ei näistä asioista luonnollisestikkaan puhuta. Työpäälikön mukaan tosi harvoin käy vastaavaa. Ei jotenkaan meidän raksaamista muistellessa pätkääkään yllätä, että se kävi sitten meille :-(((((
   JOs kaikki olis mennyt kuten mainoksissa me oltais asuttu jo talossa toista kuukautta :-/

   Poista
 2. Putkettomassa asennuksessa huomioitava, ettei johdot jää villojen väliin kuumentumaan. Ulkoseinillä, missä on sisäpuolen villa ja koolaus varmistettava tämä asia, samoin väli- ja yläpohjassa riskipaikkoja helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoseinillä riskipaikka on sähkövienneissä myös höyrynsulkumuovin rikkoutuminen.
   Höyrynsulkumuovin kun pitäisi säilyä ehjänä.
   Putkettoman asennuksen heikko linkki on myös hiiret yms. välikatolla viihtyvät
   pieneläimet. Pääsevät vapaasti tekemään tihutöitä, jolla arvaamattoman suuret
   vahingot. Talon rakennuspaikkaa miettiessä on hyvä huomioida myös nämä niin
   kiusalliset mutta arkipäivää koskettavat seikat. Pienellä vaivalla ja työllä
   kun saadaan aikaan vuosikymmeniksi eteenpäin turvallinen koti.

   Poista
 3. Miten muuten teillä, huomasitteko vedettiinkö alapohjan sorasta tukipuut/asennuskiilat ylös maasta maatumasta, vai katkaistiinko ne sinne? Näitä hajuongelmia kun olen seurannut.

  VastaaPoista
 4. Niitä yleensä asiakkaan laittamia kaivurilla painettuja elementtiasennuksessa tarvittavia maakiiloja tarkoitin, mihin elementit tuetaan asennuksessa.

  VastaaPoista
 5. Tässä perustuksessa kuulemma elementtituet pultataan betoniin suoraan kiinni, minnen tiedä näistä mitään :-)

  VastaaPoista
 6. DT:ssä on höyrynsulkumuovi sisäpuolen vaakakoolauksen ja villan alla, joten sähköt ei lävistä muovia, ja menevät pääosin kattomuovin alapuolella. Ulkovalot yms. asia erikeen miten ne vedetään. Olen myös kuullut oravan syömistä kaapelista yläpohjassa ja ulkoseinissä missä on ollut melkoinen palovaara. On hyvä ainakin yrittää tukkia noita tuuleturakoja verkoilla tms pieneläimiä vastaan, esim. vaakalautaisissa taloissa olen nähnyt tuuleturaon olevan pystyssä olevan 2x2 verran eli n.50 mm, jos yhtenäinen räystään alalaudoitus/paneeli niin rako 20 mm kiertää ja tiilikatossa tai muotopellissä on myös aika iso rako katteen poimuissa, tosin se on siitä hyvä että ilma kiertää hyvin katteen alle ruoteisiin.
  Tosiaan reunavahvistetussa sama kuin onteloissa, että betoniin kiinni tukipuut, mietin vaan, miten ne kiilat revitään ylös jos ne on painettu kaivurilla piukkaan pohjasoraan vakioperustuksessa?
  Tuliko teillä sitten DT:n toimittamat styroxit etukäteen laatan alle ja DT sitten eristi ohuelti pintalattian jossa lämmitys vai miten se oikein mahtaa tässä mennä?

  VastaaPoista