maanantai 22. helmikuuta 2010

Ovia uuteen alkuun

Oviesitteestä jäi mieleeni Tommy Tabermannin ajatuksia, kun hän sai suunnitella tekstejä oviin: " Aloin ajatella elämäni ovia, niitä, joita olin avannut ja niitä, jotka olen sulkenut. Kaikkien niiden takana oli jotakin, jokin odotti, tai jokin jäi. Mutta ensin oli avattava ovi. Joskus se hetki oli täynnä kiihkoa, joskus odotusta, joskus pelkoa, joskus pelkkää lempeyttä."


Viikonloppuna rentouduttiin ja juostiin kaupoilla, sopivassa suhteessa tietenkin ;-)

Viime postauksen tapeteista osa on jo seinästä otettu pois, jäljelle jäi lehtitapetit.
Lisäksi olemme päättäneet uusia yläkerran väliovet tai ne jää muuten uusimatta, koska oviaukkoja on suurennettava ja se on tehtävä tämän remontin yhteydessä lattioiden takia. Sitten syödään pari kuukautta hernesoppaa ja ihan mieluusti sitä syönkin, kun päätimme hankkia kolme vuotta haaveilemani pariovet olohuoneeseen, sekin on aukon suurentamisen vuoksi tehtävä nyt tässä remontissa, ei kannata jättää tulevaisuuteen. Ja sitten vielä jos sais muutaman spotin kattoon, niin OLEN ikionnellinen!

Ihan perusmallia ajattelin ja väliovet yläkertaan samaa, kun aiemmin uusitut eteisessä ja WC:ssä


Talolla remontti edistyy ja arki kaksiossa lyhenee hitaasti päivä päivältä. Voi, että minä odotan, että lopulta pääsemme kotiin! Jemina kysyy usein: "äiti, onko sinullakin ikävä valkoista kotia?" Vastaus on helppo: "No kyllä on!"
Jemina piirustaa nykyisin ihan koko ajan, ja puhuisi puhelimessa myös, ihana tyttö ;-)Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!5 kommenttia:

 1. Hei ja ISO HALAUS!
  Luin tulipalosta jostain lehdestä ja kauhistuin. Olen siitä lähtien yrittänyt muistaa nimimerkkisi, mutta en ole sitä saanut päähäni. Valitettavasti sähköpostiosoitettasikaan en löytänyt. Mutta tänään, tänään törmäsin jossain blogissa kommenttiisi, muistin nimimerkin kun sen näin ja sitä kautta löysin tänne.


  Vakuutusyhtiö... joo, ei kovin luotettavia tahoja. AINA kannattaa kyseenalaistaa heidän päätöksensä, jos se maalaisjärjellä ON kyseenalaistettavissa oleva. Meilläkin vesivahingon yhteydessä vakuutysyhtiön tilaama putkimies totesi, että ei putket vuoda... meidän oma tilaama putkimies totesi toisin. Vasta kun iso putkifirma soitti vakuutusyhtiön maksamalle (vielä isommalle) putkifirmalle ja kyseli vinkkiä putkiston tutkimiseen, kun he ovat siinä ilmeisesti tosi surkeita, alkoi tapahtumaan ja tämä vakuutusyhtiön maksama putkifirma muuttikin lausuntoaan ;-). Joku olisi tyytynyt vakuutusyhtiön kieltävään päätökseen. Moni tyytyy.

  VOIMIA urakkaan!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanat nuo pariovet olisikaan<3
  Oon tänään kahdesti yrittänyt lukea postauksesi ja tämä on kolmas kerta...ensin häiritsi anoppi =) Sitten nuorimmainen kiukkus ja lopulta satutti itsensä.
  Ihania suunnitelmia ja pian se huhtikuu sieltä tulee =)

  Sari

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista!
  Junika: Kiitokset kannustuksesta voimaia tässä tarvitaankin. Muutama esimerkki onkin tullut vakuutusyhtiöiden toiminnassa toisaalla ja jäinkin miettimään mieheni ehdotusta lukiessaan kommenttisi, että täytynee tilata oma takan testipolttaja, että voitais noi palomiesten puheet näyttää toteen. Ihan turhalta tuntuu tällänen, maalaisjärki sanoo että vahinko mikä vahinko, korvausasiat kuntoon, että pääsis jatkamaan elämää ja alottamaan melkein alusta. Mutta sen sijaan saa tapella joka asiasta, ottaa lisää lainaa, päästäkseen kotiinsa ihan kun ei ennestään olisi :-(
  Nyt ei voi muuta kun toivoa, että joskus oikeus tapahtuu.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia, varsinkin noi herkkulaskiaispullat, njam :P

  VastaaPoista
 5. Varoituksen sana kaikille tee-se-itse-ja-kutsu-putkimies-vasta-sitten -miehille/naisille: Naapuri porasi lasten keinua ja osui lattialämmitysputkeen. Se tulee ilman lupia poraillessa ERITTÄIN kalliiksi, varsinkin jos alla on muita asuntoja kerrostalossa. Ainakaan naapurille ei vakuutus korvannut. Pelkkä kuivatuskin vei jo kuukauden. Rakennusmääräysten mukaan mennessä voi joutua piikkaamaan auki koko lattian ja vaihtamaan koko putkiston. Putkifirman kautta voisi saada kuvannettua missä putket ja vedet menevät ennen porausta. Myös huoltomies tai talonmies voisi tietää kokemuksesta, mihin voi porata ja mihin ei. Väärä porauspaikka voi olla konkurssin paikka. Siitä on nauru erittäin kaukana.

  Vastaava lasku tietysti tulee myös siitä, jos alkaa yläkerroksissa itse asentelemaan pesukonetta tai tiskikonetta ja unohtaa vääntää sulut kiinni kellarikerroksesta ja vesi valuu läpi rapun asuntojen.
  http://www.helsinki.fi/~pjojala/Putkimies.htm
  http://www.helsinki.fi/~pjojala/LVI-putkityot.htm

  VastaaPoista