maanantai 8. helmikuuta 2010

Varakotina kaksio

Tämä on meidän varakoti, monia ihmetyttää kuinka me tänne mahdutaan, ei me ihan rehellisesti sanottuna kyllä mahdutakkaan, mutta sopu tilaa antaa.
Ihan reilun kokoinen tämä on liki 60 neliötä, rivitaossa ja omalla pihalla. Saunakin löytyy, joka tosin toimii varastona mm. luistimien säilytyspaikkana. Arkenahan meillä asuu neljä lasta ja lisänä hoitolapset, joka toisena viikonloppuna sitten mennäänkin ahtaimman mukaan, siskonpetiä ja patjaa olohuoneenkin puolelle. Mutta toisaalta, pienen asunnon saa kotoisaksi ja viihtyisäksi niin pienellä, tästäkin on tullut meille pieni pesä turvasatama maailman tuiskuilta.
Seinät on tyhjillään ja edellisen asukkaan reikiä täynnä, koska olemme täällä väliaikaisesti nämä asiat eivät häiritse. Asunnon saadessamme meillä ei ollut kun muutama kassi tavaraa, oudosti tämäkin asunto on alkanut täyttyä tavarasta.. Kaapit pursuaa omaan kotiin ostettua tavaraa, jotain joka on ollut pakko saada, muttei mahdu esille. Paljon on ostettu tänne käyttöön huonekaluja, jotka helpottaa arkea ja kotiutumista tänne, mutta mitkä siirtyvät omassa kotona mikä minnekin. Ja pakko on miettiä jokaista hankintaa mahtuuko ja minne ja onko pakko hankkia vielä vai voiko odottaa. Otin joitakin kuvia varakodistamme, vertailuksi täytyykin ottaa muutama kuva viikonlopulta, jolloin meillä on koko orkesteri kasassa ;-)


Aloitetaan eteisestä, naulakot tursuu talvivaatteita, eikä säilytystilaa juurikaan ole.


Lastenhuone on tupaten täynnä varasänky lisäpatjalla, runkopatja lisäpatjalla, uusi samanlainen sänky joka on kotonakin Milenalle pinnasänkyä korvaamaan kotona, mutta jossa Jemina nukkuu nyt. Milena nukkuu lisäpatjalla varustetussa matkasängyssä. Leikkitilaa jää vähän lattialle ja lelujakin on saatu huoneeseen mahdutettua, seinät huutaisi jotain, muttei jaksa ideoida näin lyhyeksi aikaa.Punainen hella vaihtui valkoiseksi, kun kerran sellaisen hankinta tuli eteen..


Muovi vaihtui puuksiPuput ovat tunnetusti kovia lisääntymään..Aikuiset nukkuvat olohuoneessa, sekin hyvä puoli että saa katsoa telkkaria yömyöhään..
Olohuoneessa myös nojatuolit ja lahjoituksena saatu vuodesohva, joka levitetään silloin kun vanhimmat poikani tulevatOlohuone on yhdistetty ruokailutilaanRuokailutila, joka toimii pistorasioiden sijainnin takia myös nettipisteenä. Tuoleja ei vielä ole hankittu, kun ei ole osattu päättää kahdesta vaihtoehdosta kummat valitsisimme..Meillä ei kissat saa pöydillä olla, kuten kuvasta näkyy ;-DTuntuu ihan keväältä kun on tulppaneja
Ihanaa viikkoa!
12 kommenttia:

 1. Hitto nainen! Minä en saa neljää ihmistä sullottua kauniisti kaksioon niin sinä sitten sait noin kaunista jälkeä aikaan!! Meille etsitään nyt omaa kotia tai sitten aletaan rakentaa...kun osaisi päättää..tik tak, kello kulkee ja päivät vähenee eikä päätöstä synny :S

  VastaaPoista
 2. Siis mielettömän kaunista!!!!!!!
  Saanko udella ihanan tv-tason alkuperää eli mistä olette ostaneet? Aivan ihana <3
  Meidän pitäisi ostaa keittiön kalusteet myös mutta en oikein tiedä millainen olis kiva =) Teidän ainakin näyttää ihanalta =)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset ihanista kommenteista!
  Vähänhän tässä mennään olosuhteiden ehdoilla, jos tämä olisi oma asunto ja pienelle porukalle, monta asiaa tekisin toisin.
  Tv-taso on Kodin ykkösestä ja tulee meidän makuuhuoneeseen kotona, tälle olkkarin tv-lle on tarkoitus hankkia pidempi taso.
  Olen tykännyt ruokapöydästäkin, meillä oli ja on tilattu nyt uusi saman sarjan iso vitriini ruokahuoneeseen, tänne se ei kyllä mahdu ;-)
  AHarmi vain, että pienimmäinen on ilmeisesti ehtinyt piirustaa pöydällä, onneksi taikasieni on keksitty ;-) Ja vaikka meillä on piirustuspöytä varta vasten olohuoneessa, missä saa rauhassa piirtää..

  VastaaPoista
 4. on teillä ainaki ihanan näköstä:)tykkään kovasti ja mun mielestä on kodikkaan näköstäki...mielenkiinnolla ootan sit kuvia "oikeasta"kodistanne!
  toivotaan edelleen,että asiat järjestyisivät nopeaan..

  VastaaPoista
 5. Kaunista on. Oma perhekin (4 hlöä) on ahdettu kaksioon tällä hetkellä, kun remontoidaan omaa. Meillä ei kyllä näin harmonista ole. Välillä järki meinaa sumentua, kun aina pitää olla keräämässä rojuja lattioilta. Voimahalauksia teille, asioilla on tapana järjestyä. Olen seurannut blogiasi jo hyvän aikaa (ennen tulipaloa). Pidän kovasti blogistasi, se oli ensimmäiseni, jota aloin seurailemaan. t. MArika

  VastaaPoista
 6. Minustakin teillä on kaunista, jutuistasi tuli ihan erilainen kuva, joten suorastaan yllätyin näistä kuvista =)

  VastaaPoista
 7. Vielä sen verta että tiedätkö tason nimeä ja hintaa ? Voisin kysästä hoitolapsen äidiltä olisko vielä kun on töissä kodin ykkösessä ja huonekalu puolella vielä =)

  VastaaPoista
 8. Jos en nyt ihan väärin muista niin sarja on New England sarjaa, oli plussa tarjouksessa jotain 300 ja rapiat. Luulisin että on heillä jatkuvassa myynnissä vaikkei mallia Vantaan myymälässä ollutkaan ja siksi oli meille pieni pettymys, kun olikin oletettua lyhyempi, mutten jaksanut lähteä palauttamaankaan, joten eiköhän se johonkin saada :-)

  VastaaPoista
 9. Kauniita tavaroita teillä. <3

  Voimia edelleen kovasti.

  VastaaPoista
 10. Kylläpäs on KAUNIS koti! Ihanasti sisustettu, niin nättiä. Aijai :)

  VastaaPoista
 11. Pakko laittaa nyt toinenki kommentti samalla kertaa :).

  Ihanan selkeää, siistiä ja valkoista teidän varakodissa, meidän varamajoitus ei näytä ihan tuolta :D.

  VastaaPoista