lauantai 3. maaliskuuta 2012

Meidän uusi sohva

Taas lauantai :)
Tänään ohjelmassa vanhimman tyttären kanssa shoppailua; niin ihanaa kun kevät onkin, niin saa olla lompakko levällään koko ajan, kaikki lapset tarvitsevat taas jotain uutta vaatetta. Farkkuja, legginsejä, kenkiä ja muuta on hankittu ja pitää vielä hankkia.


Talolla on tehty mm. kylppäriä ja uudet lämpökamerakuvat on otettu, joiden perusteella meidän talo on tiivis :)
 Designtalon uusi työpäällikkömme on ollut tehokas; viikossa on meille raportoitu talolta tehtyjä toimenpiteitä enemmän, kun edellisen työpäälikön aikana puoleen vuoteen! 
 Ensi viikolla alkaa kosteuseristys kylppäriin ja mietinnät laattojen asettelusta on nyt käynnissä, kun jako seinälaattojen osalta ei menekkään ihan suunnitellusti.


Sisustus ja kevät nostaa päätään!
Aurinko on ihana! Ja niin paljastava, miten tätä nukkaa, roskaa ja pölyä oikein aina vaan riittää, tahmasista ovenpielistä puhumattakaan. Ei muuta kun rätti vaan heilumaan entistä tehokkaammin, huokaus.


Ja sitten siihen sohva-asiaan!
Pohdin nahkasohvaa (linkki postaukseen edellä) meille seuraavaksi sohvaksi. Ja hyvien kokemustenne perusteella (kiitos kommenteista!) ja omienkin kokemuksien (vuosia sitten) olemme päätymässä vaihtamaan ihanan valkoisen Kivik-sohvakalustomme nahkaiseen ja helppohoitoisempaan versioon.
   Kivik on malliltaan sellainen mistä tykätään ja nojatuolitkin on kivat löhöilyyn..






Uuden mieleisen kaluston löytäminen ei ollut helppoa, mutta
 löysin lopulta etsimämme!
Sattumalta löysin Ikeasta Kivikin nahkaisena ja värinä tietenkin Grann valkoinen.





Meille tulee sohva kolmen istuttavana ja löhöilyyn kaksi nojatuolia, kuten meillä on ollut kankaisetkin. Bongasin kankaisen aikoinaan  Kivikin uutuutena ja ihan ensimmäisten joukossa ne tuli meille :)
 Ja nahkaisena tosiaankin siksi, että tällä rouvalla meni lopullisesti hermot tämän kevään ja auringon myötä tuohon jatkuvasti pestävissä olevaan kankaiseen kalustoon.
Nahkaisena Kivikiä en ole muilta vielä bongannutkaan, kaipa se ihan hyvä on, ainakin nahka vaikutti ihan hyvältä käteen.


 Ja kuinkahan kauan meidän sakilla nahkainen kalusto sitten pysyy siistinä? 
Vain luoja tietää ja se jää sitten nähtäväksi :)


Mukavaa ja aurinkoista lauantaita!




















13 kommenttia:

  1. Näyttää oikein hyvältä! :) Uskon että teillä kestää nahkaiset hyvin. Meillä on kuitenkin noita pienempiä kuin teillä. Ja nehän karkailee pöydästä ties minkälaisilla käsillä ja suunympäryksillä. Ja kynien kanssa tuo 2v tekee tihujaan, jos mulla ei ole silmät selässä.

    Me kun käytiin Maskussa niin myyjä ei todellakaan suositellut valkoista meille. Sanoin, että minä HALUAN valkoisen ja haluan mahdollisesti sitten itsekin todeta sopiiko se lapsiperheelle vaiko ei? ;) Uskon sitten kun näen. Ja tähän asti on mennyt hyvin sen kanssa. Meillä tuo on paksuimmalla mahdollisella nahalla mitä sieltä sai.

    Tänään on minullakin shoppailureissu Lohjalle lastenvaatekauppoihin ystävän kanssa. :) Töitä kyllä tarjottiin iltavuoroon, mutta jostain kumman syystä valitsin shoppailureissun tällä kertaa ja ilman yhtäkään lasta :)

    Olen tosi iloinen että vihdoin teillä hommat hoituu talolla! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin sen olen järkeillyt, ettei toi nahka voi ainakaan huonompi olla, kun meidän kankainen valkoinen, se on vajaan viikon siisti! Ja meidän kuopus on tosiaan sen 4vuotta eikä enempää lapsia tule tämä on se viimoinen :-)
      Eniten jänskättäää noi meitin kissat, kuinka paljon riehuessaan spurttaa nahkasta vauhtia ottaen.. Niitä raapaisujälkiä.. Mutten usko meidän vanhojen rouvien kynsiä sohvaan kuitenkaan teroittavan, eikä nämä meidän kattimukset ees loikoile tulevalla kalustolla koska se on kylmä, nämä rrrrraakastaa lämpöä yli kaiken :-)
      Koira taas löhöää suurimmaks osaks sohvatyynyn päällä :-)
      Me käytiin tytön 12v kanssa Lohjalla myös ostamassa farkkuja, leggareita, koruja ja muuta hömppää; luin sun kommenttia puhelimesta H&M:ssä ja sitten vilkuilinkin ympärilleni, että ootko sinä tuo vai tuo nainen ;-))))

      Juu ja talon edistymiseen iloinen olen minäkin, toivon vaan ettei mikään menis enää pieleen...

      Poista
    2. Meillä vanhin kissa on jo kylläkin 14v ja ei saa aikaan mitään jälkiä. Sulo taas on sellainen, miten sen nyt nätisti sanois ehkä vähälahjainen kissa...? :D Sen ei tarvitse olla muuta kuin kaunis ;D Ei koskaan kynsi mitään. ..mutta Onni...voi luoja että olen viime päivinä kiristellyt hermoja sen kanssa. On niin villi, että saa ihan järkkyjä hepuleita. Varastaa mun ruusut maljakosta ja juoksee ruusu suussa ympäri taloa. Kiipeilee yläkerran kaiteissa ja niissä on jo jälkiä. Sohvassa ei ihme ja kumma ole kuin muutama huomaamaton jälki. Jotenkin tossa valkoisessa ei ainakaan meillä näy helposti.

      Me käytiin hentsussa ja lindexissä, mut ei sitten törmätty. :D Hyvän saaliin sain jokaiselle jotain. Ja tuntui että pääsin tosi halvalla vaatemäärään nähden. Kohtahan sitä lähdetään taas kesävaate shoppailureissulle. :)

      Poista
    3. Ne tyttöjen kesävaatteet oli niin syötävän ihania ja niitä värejä!!!
      Lindexissä kävin kans kun kävin äsken Prismassa ja ne vaatteet, nekin oli niin ihania!!!
      Tekis mieli uusia kaikkien vaatekaappien sisältö, mutta järki laittaa vähän vastaan, kun kaikkien kaapit tursuaa vaatetta..
      Ja sinne uuteen ktiinkin olis kaikkea hankittavaa..

      Poista
    4. Joo, siis tällä hetkellä näyttää olevan tosi kivoja vaatteita tarjolla ja värikkäitä! :) Välillä on nimittäin sellaisia kausia ettei mikään miellytä ainakaan tämän äidin silmää. Mun pitää käydä läpi noi vaatekaapit tässä päivänä eräänä. Paha tapa haalia vaatteita ja vielä kun on kuusi lasta niin sitä sitten riittää. Olen kyllä hiukan rauhoittunut entiseen verrattuna. Muutossa vietiin spr:lle monen monta jätesäkkiä pieniä vaatteita ja kenkiä. Oli tarkoitus joskus mennä kirpparille myymään, mutta eipä näytä koskaan olevan aikaa että sinne asti pääsisi. Meni sitten hyvään tarkoitukseen. :)

      Poista
  2. Hei! Löysin blogisi kommenttisi avulla. Kiva blogi sinulla ja ihania mustavalkoisia sisustusjuttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks ja samaa voin sanoa sun blogista ja varsinkin lempiväreistä :-)))

      Poista
  3. Mä olen kuullut niin paljon hyvää nahkasohvasta lapsi- ja lemmikkieläinperheissä että uskon vakaasti tuon olevan hyvä päätös. Tiedän että valkoinen kangassohvakin pysyy siistinä lapsiperheessä, mutta oikeasti sen kankaan täytyy olla mielettömän laadukasta materiaalia. Ja sitten se hinta onkin aikalailla samaa nahkasohvan kanssa. Mutta miten saan miehen vakuuttumaan että nahkasohva on se ainoa oikea :P

    Lastenvaatteet :D Toinen paheeni sisustamisen lisäksi. Miten yhdistää ihanat värikkään kevätvaatteet kahdelle tytölle ja sisustus uuteen kotiin? Konkurssiko? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin olen ymmärtänyt ja nyt sitten kokeillaan kuinka meidän käy :-)
      Meillä onneksi mieskin haluaa nahkiksen se varsinkin on työlääntynyt tän kankaisen version ryhdittömyyteen, toi nahkis on huomattavasti "tiukempi" ei ainakaan koeistumisen jälkeen tyynyt lähtenyt liikkeelle..
      Sun tarvii kokeilla jotain naisellisia konsteja :-)

      Noi tän kevään värit lastenvaatteissa oli jotain niin herkullista, että olisin voinut siltä seisomalta ostaa ne kaikki.. Mutta tosiaan konkurssi olis helposti edessä, niin paljon olis kaikkea ihanaa tuolla kaupoilla sekä sisustus- että vaatekaupoissa.. Ja itsellekin pitäis jotain kivaa saada kanssa!

      Poista
  4. Ihana kukkatyyny, sopis meillekkin! Mulla sentään beige kangassohva ja silti menee hermo kun pitää tekstiilipesurilla olla pesemässä alvariinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kankaiset on haastavia ja onhan meillä valkoisia pestäviä ollutkin; Kivikejä edelsi monta vuotta valkoset Ektorpit nyt vaan ei jaksa olla koko ajan irrottamassa päälisiä pesuun tai vaihtoehtosesti kiroilemassa tahroja..

      Poista
  5. Hei! Onnea muuton lähestymisestä! Meillä raksaprojekti myös käynnissä ja muutto lähenee ja mielessä on ollut tulevat sohvat. Ja mietin noita Kivik sohvia kankaisina (valkoisina, hmm. onkohan ihan tuhoon tuomittu ajatus kolmen pienen kanssa :D ). Mutta sitä ajattelin kysyä että millainen tuo sohva on istua? Onko kovin suuri istumasyvyys? Täytyy kyllä itsekin suunnata Ikeaan testaamaan. Ihania nuo tyynyt!!

    -Maria-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivik sohvat on meidän mielestä tosi nätit valkoisena, istumaleveys on normaalia leveämpi, helposti tulee röhnötettyä:-/ Selkätyynyt luistaa helposti. Ektorp sohvat meillä on valkoisena ollut myös ne on helpompi irrottaa pesuun. Meillä jatkuvasti kangaspäälliset huutaa pesua tällä sakilla:-/

      Poista