sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Leipomuksia


Kevään tulo on aiheuttanut minussa hassun piirteen; meillä leivottiin lasten kanssa tänään jo kolmatta kertaa tällä viikolla!
Ja ylpeä olen siitä, ettei hermot meinannut mennä kertaakaan, vaikka välillä taikinaa oli enemmän pöydällä kun kulhossa.

Talolla on takkaa alettu hiljalleen lämmittelemään aluksi sylillisillä tikkuja ja päivä kerrallaan lisätään määrää :)
Eteläpuolen ikkunat tuovat muuten ihan kivasti lämpöä sisälle ja saas nähdä minkälainen pätsi toi meidän uusi olohuone onkaan kesällä.. Mehän haluttiin lattiasta kattoon ikkunat ja koko seinällinen sitten kerralla, kun kerran muutoksia tekemään alettiin : ) No onneksi meille tulee alakertaan ilmastointilaite.





Eilen leivottiin Banaani-kanelimuffineja, ohjetta jakoon jos joku haluaa kokeilla, nää oli hyviä!

N. 12kpl
150g sulatettua voita tai margariinia
2 munaa
2dl maitoa, piimää tai kermaviiliä
2dl sokeria
1 banaani
4dl vehnäjauhoja
1/2 dl rusinoita tai pähkinöitä
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
Kuorrutus: 200g tuorejuustoa
4dl tomusokeria
Sulata ja jäähdytä rasva ja kaada kulhoon.Sekoita joukkoon munat, maito ja sokeri. Lisää seokseen soseutettu banaani. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikinaa amerikanmuffinivuokiin tai voideltuihin muffinipellin koloihin niin, että taikinaa 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia ja jäähdytä. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutetta muffiinien päälle. KOristele ripauksella kanelia. 
Banaanin voi myös korvata 1dl porkkanaraastetta.



Eilisen postauksen järjestyksessä olleet tyynyt olivat ojennuksessa vain kuvaushetken.. Nyt muisto vain ja Lissu nauttii viikonlopusta : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti