tiistai 13. maaliskuuta 2012

Aikataulu pitää pimpeli pom?

Joskus talon suunnitteluaikoina tykännyt facebookissa Designtalojen sivuista ja tasaisesti sieltä tulee ilmoituksia valmistuneiden talojen esittelyihin, joskus minun on kieltämättä tehnyt mieli laittaa kommentteihin linkki blogiini, vinkiksi mahdollisille uusille rakennuttajille miten meidän talon rakennuttaminen on sujunut :)


  Tänäänkin oli facebookissa DT.n profiilissa mm. avoimia työpaikkoja ilmoitus (linkki edellä) 


"Design-Talo on suurin suomalainen muuttovalmiiden talojen valmistaja- ja vahvassa kasvussa."


- Meidän kokemuksen mukaan suomalainen juu, mutta kasaajina mitkälie umpi-venäläiset ja työn laatu liian usein sen mukaista :-/


"Menestystekijöitämme ovat korkea laatu, suomalaisille suunniteltu tyylikäs mallisto, luotettavuus ja ennen muuta tyytyväinen asiakas. Tässä haastavassa tehtävässä kaipaamme uusia osaajia."


- Meidän kokemuksemme mukaan korkea laatu täyttyy useimmissa  materiaaleissa kyllä, mutta huomautettavaakin on ollut materiaalien osalta. Työn laatu on ollut osittain heikkoa, useiden korjausten jälkeen laatu täyttää odotukset, monet virheet on saatu ihan itse todeta, varsinkin edellisen työpäällikön aikana. Tällä hetkellä korjataan vesieristyksiä kolmatta kertaa, työ oli hyväksytty rakentajan puolelta, vastaavamme sai todeta kaatojen puutteellisuuden ja niitä korjaillaan parhaillaankin.
Luotettavuus viat korjataan kyllä (Aika usein on tullut tunne, että tilaajalle usein tarjotaan virityksiä, jotka eivät täytä edes suosituksia saati sitten määräyksiä ja eteenpäin mennään niin pitkään, kunnes joku huomaa ja teettää työn uudelleen) 

 Desigtalolla muuttoviikko ilmoitetaan taloa tilatessa:

"Onnea hyvästä valinnasta! Kun kaupat Design-Talon kanssa on päätetty, tiedät uuden kotisi lopullisen hinnan ja valmistumispäivän.
”Tässähän voisi sopia jo tupaantuliaisista!"
- Meillä jännitetään vielä muuttoviikkoa, tarkkaa muuttopäivää ei kylläkään ole tiedossa, eikä tupaantuliaisia ole todellakaan uskallettu edes miettiä saati sopia... 
Kaiken kaikkiaan raksaamisen aikana rakentaminen  on seissyt kolmisen kuukautta (ja me maksettu sama aika vuokraa) Loppumetrit  häämöttää jo ja paljon tehtävää vielä on. Raksa-ajan koti on irtisanottu. Huolestunut olen parista muusta Dt:n kohteista kantautuneista uutisista, että muuttoaika ei pidäkkään, molemmissa syynä korjaukset ja viivästyminen. Jospa meillä kuitenkin pitäisi, vielä emme vaivu epätoivoon tai menetä yöuniamme..Kaikesta huolimatta ja ehkä juuri siksi.. 
   Kevättä fiilistellään ja aurinko paistaa ihanasti, odotellaan kiintokalusteita saapuvaksi näillä näppäimillä. Aikasta ihanaa! Enää ei ole montaa viikkoa; UUTEEN KOTIIN !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti