maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kiintokalusteiden asennusta

Tänään odotin työpäivän päättymistä että pääsisin katsomaan talolle kaappeja paikoillaan ja kyllä niitä siellä oli asennettukin mutta päälimmäiseksi tunteeksi jäi pieni pettymys.


 Työ oli kesken, eikä keskeneräistä työtä saisi arvostella, mutta se mitä arvioitiin näytti jotenkin kamalan pieneltä ja vähäiseltä 
:(
Kodinhoitohuone tietenkin pieneni kaappien myötä, ei kai siellä tarvitse mahtua tanssimaankaan, mutta silti.

Keittiön kaapit oli vielä suojattuna sinisellä kelmulla eikä kokonaisuutta voinut vielä muuta kun kuvitella, mutta kaappitilaa oli edelleen vähän. Kaappeja on saman verran, kun tässä varakodissa ja se riittää meille täällä hyvin, mutta silti. 
Yläkaapit on mataliakin, tosin saman kokoiset kun edellisessä kodissakin. 


 Eteisen kaapisto oli isoin ihmetys, valitsimme "puukuviollista" valkoista oviksi ja yläkaapit oli asennettu poikittain ja se näytti ihan juntilta, uskomme että siinä on sattunut virhe. Kaapinovien pinta mietitytti myös se näytti ihan kivalta kaupassa, mutta meidän eteisessä.. En oikein tiedä.. 
Itseasiassa kaikki alakerran ovet otettiin samaa "kuosia" kun ei haluttu tasaista.
 Peiliovien reunoissa oli jotkut painallusjäljet ja ne menee vaihtoon.


Ja entäs sitten vessat?
Yläkerran lasten vessa oli melkein valmis ja näytti ihan kääpiöille tehdyltä. Olen muistakin blogeista lukenut kuinka matalat vessatasot aluksi ihmetytti, jotkut olivat älynneet tilata valmiiksi korkeammat, me ei älytty :( 
Meidän lavuaarit on korkeat ja ne on talolla samalla korkeudella, kun täällä varakodissakin, että kai se on sitten vaan optinen harha.
 Makkareiden kaapit on ihan jees, ainoa että Topi keittiöiden asentaja oli paikannut yhteen kaappiin kuljetuksessa tulleet pienet kuprut valkoisella tökötillä. Meidän näkemyksen mukaan rikkoutuneet ovet ja rungot menevät vaihtoon, kun priimaa on ostettu.Onks kelleen käyny näin, ettei kaapit/keittiö näytäkkään odotetulta?
Olikohan odotukset liian korkealla, ei pystytty näkemään paperilla suunniteltua valmiina.
 Vai onko kyse nyt siitä, että kaikki se sotku, puru ja keskeneräisyys estää näkemään koko kokonaisuutta, sitä meidän haavetta, hope so!


  Pihakin (vali, vali..) on sotkuinen venäläisten rakentajien jäljiltä, nyt kaikki syksyltä levälleen jääneet puut ja pellit paljastuu lumen alta ja muistuttaa kaatopaikkaa. Pitää mennä sinne siivoamaan.
 Kodinhoitohuoneen ja sisääntulon laudoitukset on kärsinyt liikenteestä ja moni muu asia vielä siihen päälle.  Paljon on asioita tehty vaan sinnepäin, vaikka priimasta on maksettu. Pitkä on matka siihen, että talo on meidän puolelta hyväksytysti vastaanotettu.

Topi keittiöiden kuvassa on pikkuset kaapit jollaiset meillekin sitten tulee ja samanlainen allas, kokonaisuus on jalallinen versio. Ovien pinta sitä jänskää urallista  matskua.


          
                Mukavaa alkanutta viikkoa iloa ja valoa!14 kommenttia:

 1. Tuo pettymys on mulle tuttu olo koko raksaamisen ajalta. Se alkoi joskus talopaketin tulon aikaan. Siihen asti olin ollut innoissani, mutta jostain syystä talopaketin tulo ei sävähdyttänyt niin kuin olin oottanut (muiden hehkutusten perusteella). Sen jälkeen tosi moni juttu on aiheuttanut suuttumusta, pettymystä ja ärtymystä vaikka kaikki periaatteessa on mennyt ihan hyvin. Sitten kun aikaa on kulunut niin on huomannut, että kyllähän kaikki onkin kunnossa ja hyvin. Ehkäpä niin käy noiden kaapistojenkin kanssa? Asettaakohan sitä etukäteen odotuksen niin korkealle ja kun kaikki ei olekaan heti täysin valmista ja sitä mitä on odottanut niin pettymyshän on taattu? En tiiä. Mutta uskon, että teiän keittiö alkaa tuntua omalta ja ihanalta viimeistään sitten, kun saatte sanoa DT:lle (ja sen mukanaan tuomille ongelmille) goodbyet ja asettua Omaan Kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jane kommentista!
   Et usko miten tuntuu lohduttavalta, että joku muukin on ollut "pettynyt" moneen asiaan!
   Meillä on vielä ollut keskivertoa enemmän ihmeellistä säätöä rakentajien aiheuttamana ja luultavasti keskeneräisyys vaikuttaa fiilikseen. Alkuun meidän makkarin ikkunatkin harmitti kun en ollut niitä sittenkin suurentanut, nyt ja silloin kun niitä suunniteltiin paperilla tuntuu/tuntui että niitä ei kannattanutkaan suurentaa ja hyvä ettei suurennettu.
   Vaikka me miehen kanssa pystytään hyvin näkemään "sielumme silmin" on silti kokonaisen talon suunnittelu paperilla tosi haastavaa ja saada kiaikki palat osumaan kohdalleen..
   Kyllä tää tästä iloksi muuttuu, kun lattiat, listat ja muut on paikoillaan niin varmasti näyttää siltä miltä pitääkin, ei me valinnoissa niin metsään olla voitu mennä :-)
   Ja kun se kilometrin pituinen reklamaatiolista on tehty Dt:ltä valmiiksi, niin olo on jo varmaan ihan onnellinenkin :-)

   Poista
 2. Uskon että vielä iloksi muuttuu kun pääsette sisään muuttamaan :) Voihan se olla että teillä on niin paljon tullut pettymyksiä tässä matkan varrella että ei oikeen osaa enää olla niin satasella matkassa loppuun asti?

  Meillä on liian vähän kaappitilaa. Ja Topikeittiöt ei ihan ymmärtäneet että meille tuli kaikki vaatekaapit kodinhoitohuoneeseen. Suurin osa oli tanko kaappeja joista sitten tehtiin hyllykaappeja.. Siltikin tuntuu ettei riitä :/ Eteisessä on tarpeeksi kaappitilaa. Ja keittiössä taas ei. Huomattiin tämä kun sisäänmuutettiin, ison perheen ongelmia? Liikaa väkeä ja liikaa vaatteita, kippoja ja kuppeja ja ym..?
  Mä olen tehnyt sen virheen että muutaman kerran olen haikeudella katsonut niitä meidän alunperisen talon (kannustalon Auroran) kuvia..plaah..
  Tämä oli hyvä harjoittelu ja tietää enemmän taas mitä meidän perhe tarvitsee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin tänään talolla kantamassa loput kamat ja siellä näytti jo ihan kivalta :-)
   Kodinhoitohuoneen kaapistoja oli kivasti ja meinaanki laittaa harvoin tarvittavat maljakot tms. niihin kaappeihin. Mulla on ollut jo vuosia periaate, että jos kaapit ei riitä tavaraa on liikaa ja silloin sitä on vähennettävä :-)
   Isolla perheellä on omat ongelmansa kuten sata paria kenkiä, sata ulkotakkia, sadeasua jne...

   Poista
 3. Mä ainakin purnasin siitä matalasta vessakalusteesta. Edelleen harmittaa ettei älytty ottaa sitä korkeampana, mutta voin lohduttaa että siihen kyllä tottuu. Siis ei harmita enää niin paljon kuin aiemmin. Toisaalta itse käytän pääasiassa tota toista vessaa, niin eipä se sen vuoksi kai niin paljoa kaiherra. Mutta visuaalisesti se ei ole kaunis.

  Kodinhoitohuoneen laminaattitaso ärsyttää ja harmittaa aivan mielettömästi. Topi-keittiöiden kautta ei saa kuulemma kuin maks. 3,2m pitkän tason, joten tuo on nyt tehty kahdesta tasosta. Itkettää kun kukaan ei meille asiasta sanonut siinä vaiheessa, kun kalusteita suunniteltiin. Tuo on nimittäin oikeasti ruma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo jotenki sopeuduin ajatukseen, että meidän molempien vessojen kaapit on suunniteltu seitsemälle pienelle kääpiölle..Onneksi meille tuli valittua tosi huomion kiinnittävä tapetti alakerran vessaan.
   Mua huolettaa just nyt se, ettei laatotusta kylppärissä, kodarissa tai vessassa oltu suojattu ollenkaan ja roskaa, hiekkaa ja muuta lattioilla, että saadaanko ne varmasti puhtaaksi..

   Poista
  2. Me otettiin loppusiivoukseen siivous firman kautta, ja siivoajat tekivät kyllä ihan mahtavaa työtä. Kaikki laatat tulivat puhtaaksi, vaikka niitä ei mitenkään suojattu loppuraksan ajaksi. Ikkunan pesut ajateltiin myös tehdä tuon siivousfirman kautta.

   Poista
  3. Melin otetaan loppusiivous joltain firmalta, se on tosi iso urakka!

   Poista
 4. Emäntä valitti lasten takia, kun wc:n valuallastaso oli 100 mm syvenpi pohjakuvissa kuin mitä tuli paikalleen. Ja tämä ei selvinnyt kalustekuvista, koska niissä oli ainoastaan naamakuva. Nyt se on vaippaikäisen kanssa huono käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. just niin, eipä tuollaistakaan tule ajatelleeksi :-/

   Poista
 5. En muista laitoinko jo kommentttia sulle, jollekin laitoin. Meillä ei oltu suojattu laatoituksia ja ne eivät lähteneet puhtaaksi. Lupasivat tulla saumaamaan uudestaan, jäi tekemättä eka kerralla kun löytyi muka joku litku joka poistaa betoni- ja kipsipölyn. Passitin äijät takaisin ja uudelleensaumaus olisi nyt tulossa parin viikon päästä. Pitäkää vaan pintanne jos eivät suostu uudelleensaumaukseen jos teille käy samoin. Ja saumanväri on meillä grafiitti, jossa vaalea pöly todella näkyy:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katsotaan miten meidän laattojen kanssa käy :-/
   Täytyy lisätä kilometrin pituiseen reklamaatiolistaan jos eivät pesussa lähde.

   Poista
 6. Olenko mä ihan kamala kun sanon, että välillä tykkään tulevasta talostamme ihan hurjan paljon ja välillä mietin katkerana että liian pieni tuli? Epäkiitollinen olo, kun miettii sitä, että miksei tullut sitä Kannustaloa tai edes 20m2 lisätilaa, varsinkin kun tontti on tosi upea ja naapuritontille nousee 190m2 Kannuksen Aurora... Mä olen kamala, tiedän :(.. meidän 160 krsm2 tuntuu ihan kirpulle. Voi itku kun tälläisiä inhottavia ajatuksia ja päiviä tulee rakentaessa :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun joku muukin painii näiden tunteiden kanssa! Lohduttavaa etten oo ainoa:-)

   Poista