keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Sitä saa mitä tilaa

Ollaan odoteltu kintokalusteiden tomitusta ja tänään oli se suuri päivä! aamusta Topi kalusteiden kuljettaja soitti olevansa talolla 12-14 välillä. Porrastoimittajakin soitteli ajelevansa kuormaa aamupäivällä, mutta mies sopi meille paremmin sopivan ilta-ajan toimitukselle. Lvi mies oli myöskin tuomassa tavaraa mestoille ja soittipa minulle tänään vessanpyttymieskin :)
  Nyt on tavaraa talolla ja onneksi oli mahdollisuus miehellä käydä purkamassa kuorma kesken työpäivän. Aika paljon on muuten tavaraa tuotu keskellä päivää ja kuitenkin me ollaan molemmat töissä ihan matkojen päässä.
 Kiintokalusteita tuli sitten melkonen määrä 20 kuutiota, toivottavasti kaikki on oikein eikä vaurioita ole kuljetuksesta tullut. neljä raavasta miestä ja kolme neuvovaa naista urakkaan tarvittiin.. Vielä olis tulevina viikkoina kannettavana ne portaat, väliovet,  parketit, vesivaraaja ja kodinkoneet. Ei sitä tullut taloa tilatessa ajatelleeksi minkälainen homma on näiden tavaroiden sisälle saamisessa ja yläkertaan.. Seuraava talo mikä rakennutetaan on sitten sellaisesta firmasta, missä tavarat kannetaan rakentajan toimesta sisälle :)
No tavarat saatiin sisälle ja nyt odotellaan vesieristyksen valmistumista, meidän vastaavan tarkastusta ja sitten laatoitusta. Sitten alkaakin ensi viikolla (jos edelliset menis nyt vihdoin putkeen)kaappien ja keittiön paikoilleen asennus, jännää!!!
Mukavaa iltaa!


10 kommenttia:

 1. Huh, tulipas teille tavaraa! Ja vielä samalla kertaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu aika homma näissä kyllä oli.. Ja vielä tavaraa tulossa, mutta onneks kaikki on kotia kohti <3

   Poista
 2. Meille tuli tänään myös kiintokalusteet. Aika samoissa taidetaan mennä muutenkin. Milloinkas teillä pitäisi olla muutto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on luvattu muutto viimeistään viikolla 18
   Ihan ensimmäsiten puheiden mukaan muutto olis ollut jo näillä näppäimillä, työmaa on vaan korjailujen takia seissyt kuukausia koko projektin takia, milloin on odoteltu mitäkin :-/ Tässä kohtaa vähän harmittaa että parhaimmassa tapauksessa asuttais jo. No viimeistään sitten vappuna, tämän vahvisti viimeksi eilen työpäälikkö, että takaraja pitää... Uskon kun näen.

   Poista
 3. Tavaraa tulee kyllä kumman paljon keskellä päivää ja vielä niin että soitetaan "Olen puolen tunnin päästä siellä" puheluita. Keittiön kalusteet meillä kantoi mies yksin sisälle. Kuski nauroi ettei ole kyllä moista koskaan nähnyt ja vielä että aikaa meni vajaa kaksi tuntia. Oli tuo mies sitten aika mustelmilla ja väsynyt urakan jälkeen. Onneksi kuski sentään kantoi kaksi isoa kaappia apuna sisälle, olisi muutoin jäänyt ulos. Meillä talon luovutus pitäisi olla ensi viikon lopulla, mutta vaikka nyt näyttääkin hyvältä, en minäkään usko ennen kuin näen. Niin ja sitten jännitetään mm. tiiveysmittauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin tulee, onneks miehellä on joustavat työajat, muuten ei olis kyllä onnistunut mitenkään.
   Huhhuh tots sun miehen urakkaa! Meillä mies nosti autosta pihalle ja oli nääntyä siihen urakkaan :-)
   Meillä tiiveysmittaukset on tehty ja muuttoon kuus viikkoa..
   Portaan tulee huomenna, listat kanssa miten tuolla mahtuu kohta mitään tekemään, kun enemmän on tavaraa kun tilaa..

   Poista
 4. Tuliko nuo kalusteet jollain perälauta-autolla lavoilla vai miten? Omat kokemukset ovat, että Topin pitkästä rekasta kannetaan suoraan sisälle, kuski lavalla ja apujoukot sitten juoksee ees taas ja lasketaan kerran sitten suoraan säilytyspaikalleen sisällä tavarat. Yleisten sopimusehtojen mukaan myöhästymissakko on 0,1 % urakkahinnasta per työpäivä, mutta tämänhän DT kumoaa sopimusvaiheessa, ja vakiokorvaus on 35 euroa työpäivältä. Tuokin kannattaisi kaupantekovaiheessa yrittää kumota, jollei onnistu, niin kysyisi onko teillä sitten tapana myöhästyä luovutuksissa kovin usein kun se ei käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulivat rekan peräkärristä suoraan laita alas ja kamat ulos, mies yksin niitä sieltä nosti pihalle, isoimmassa sai kuljettajalta jeesiä, sieltä pihalta niitä sitten siirreltiin sisälle, koska apujoukkoja ei ollut saatavilla keskellä päivää varsinkaan kun aika oli ilmoitettu muutaman tunnin tarkkuudella..
   Toi on totta, että viivästysmaksu on niin häviävän pieni että tuskin se Dt:n pistää vauhtia.. Vaikka kuinka lupaavat muuttopäivänsä pitävän (kaikissa mainonnassa).
   Blogit ja sosiaalinen media on haaste lupauksille..

   Poista
 5. Ei muuten ole ollenkaan varmaa, että tuo designtalon vakiokorvaus pätee, koska kuluttasuojalain 9 pykälän mukaan korvaus on 0,5 % alkavalta viikolta. Melko ovelaa?

  VastaaPoista
 6. Juu minäkin tsekkasin ton pykälän, vaikuttaa paremmalta, kun mitä Dt lupaa.
  Työpäälikkö lupasi viimeksi taas eilen aikataulun pitävän. Uskon kun näen.

  VastaaPoista