sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Sohva pohdintaa

  Meidän olohuoneessa ei ole juurikaan muutoksia tapahtunut tässä raksa-ajan kodissa asuessa, jotenkin sitä vaan odottaa -sit kun muutamme- aikaa. Uuteen kotiin on tilattu ja tulossa Bourgien alle toinen pöytä ja varastossa odottaa mm. uusi jalkalamppu. Meillä on varastoituna muutenkin tavaraa, jota emme tänne väliaikaiseen kotiin ottaneet. 
  Me olimme jo tilanneet nahkasohvan uuteen kotiin, mutta.. Nahkasohva mietityttää kissojen kanssa vaikka nämä leikatut rouvat ei pahemmin sohvilla enää rytääkkään, Herttakin rauhoittunut pentujen ja leikkauttamisen jälkeen huomattavasti. 
 Minä tykkään näistä Kivikeistä ihan tosi paljon vaikka ne meidän käytössä ei niin ryhdikkäät olekkaan, mutta ne likaantuvat meidän suurperheen käytössä todella nopeasti! Juuri olin pessyt nojatuolien päälliset ja aamulla huomasin, että saisi taas pistää koneeseen :( Tosin ne ovat tässä asunnossa kulkureitillä, mutta silti. Ja uuden kodin olohuone on supervaloisa, etelä puolella ja aurinko paistaa iltaan asti, joten voi olla että päädytään vaihtamaan nämä vielä.Kanto-teline on ollut Lissun lelukori-telineenä, siirtynee uudessa kodissa joko lehdille tai takkapuille..
kavaa aurinkoista sunnuntaita sinulle!
11 kommenttia:

 1. Me ollaan oltu kyllä tosi tyytyväisiä Maskun nahkaiseen valkoiseen kulmasohvaan. Tosi hyvä istua ja loikoilla. Kaikki mahtuu yhdessä sohvalle. :) Ainut asia varmaan Maskusta mikä oli onnistunut ostos, kun niidenkään kanssa ei mennyt ihan putkeen.. ;) Muutaman kerran olen pyyhkäissyt sohvaa. Kerran se on saanut maistaa jo kuulakärkikynää, jonka jälki lähti hyvin pois. Koirat ei tule sohvalle, mutta kissat saa olla. Onnin kynnenjälkiä on kyllä jäänyt muutama kun riehuu nuoren kissan tavoin ja ottaa aikamoiset vauhdit sohvalta. Se me tiedettiin kyllä, kun hankittiin noi nuoret poijjaat, että jälkiä saavat varmasti aikaan uusiin kalusteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kiva tietää ettei nahkasohva ole tuhoon tuomittu ajatus!
   Minulla on joskus nuorena ollut kissojen ja koirien kanssa vihreä (???!!!) nahkasohva enkä muista suurempia jälkiä siinä olleen, toki olen nykyisin vanhempi ja tarkempikin :-)
   Maskussa ollaan katsottu yhtä valkoista sohvaa myös, kulmasohva ois ihana muttei taida saada järkevästi meitin uuteen olkkariin.

   Poista
 2. suosittelen nahkasohvaa vaikka on kissoja.. meillä kaksi kissaa ja koira.. sohva on montavuotta vanha mutta ei ole siltikään tullut jälkiä ym.. tosi helppo pitää puhtaana ei tarvi pelätä että lemmikit sotkee.. kun pyyhkimällä saaa kaiken pois.. :) koirakin juuri oksensi sohvalle niin tarvinnut kuin vain pyyhkiä.. meillä on jokin ikean sohva ei enää tuotannossa.. sohva on jotain 5 vuotta vanha ja tosi hyvä vieläkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se nahkasohvan helppohoitoisuus kyllä minuakin houkuttaa, voin ottaa valkoisen sohvan eikä tarvitse olla koko ajan sitä pesukoneessa pyörittämässä :-/

   Poista
 3. Mä olen miettinyt tuota Kivik-sohvaa sellaisena kolmeosaisena käsinojattomana tenö-värisenä (harmaana) uuteen tv-huoneeseen... Saa nähdä muuttuuko mieli vielä ennen muuttoa :) Tiedätkö saako tuohon Kivikiin irtopäällisiä ostettua erikseen samoin kuin Ektorpeihin? Entä mitä olet tykännyt tuosta pyöreästä sohvapöydästä? Se on meillä olkkariin pöytäehdokkaana.

  T. toinen rakentaja Petra :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa olis ihana, muttei muistaakseni pestävänä ja saiko sitä irrotettuakaan tarkkaan en muista.
   Olen tykännyt pyöreästä lasipöydästä tosi paljon ! Ikkunanpesu suihkeella ja/tai liinoilla helppo puhdistaa!

   Poista
 4. Kiitos ihanasta blogista! Täällä kans yks DT-rakentaja. Valmista pitäisi olla kuukauden päästä. Kuulostaa niin tutulta tuo tavaroiden varastoiminen sinne sun tänne... Vanhempien yksi huone jo vallattu täyteen tavaroita ja odotan vain, että vihdoin saadaan kaikki saman katon alle... Nahkasohvaa tuli kans mietittyä, mutta päädyttiin eilen kankaiseen ja laitettiin se tilaukseen - saa nähdä - täällä kans kaksi kissaa, joista toinen itse rauhallisuus ja toinen saattaa hyvinkin raapia myös uuden sohvan pilalle... toivotaan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista <3
   Mä rohkaistuin jo toistamiseen ja positiivisten kokemusten innoittamana päätimme hankkia nahkasohva-kaluston. Loistava mallikin löytyi joten päätös olikin helppo!
   Omaa postausta aiheesta tulossa :-)

   Poista
  2. Kiitos kommentista <3
   Mä rohkaistuin jo toistamiseen ja positiivisten kokemusten innoittamana päätimme hankkia nahkasohva-kaluston. Loistava mallikin löytyi joten päätös olikin helppo!
   Omaa postausta aiheesta tulossa :-)

   Poista
 5. Odotan innolla sohvapostausta! Itse haaveilen nahkasohvasta, mutta mies laittaa hanttiin. Ehkä sen vuoksi että hän varmaankin mieltään nahkasohvan sellaiseksi mitä 90-luvulla oli, vaan ei ei, sellaista en meille halua.

  Meillä kriteereinä on; hyvä löhöillä, valkoinen, helppo pitää puhtaana, ryhdikäs. Nahkasohvan kanssa mietin sitä miten paljon hiostaa kölliessä? Mutta koira ja lapsiperheeseen varmasti paras valinta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tietysti niinkin että nahkasohva on kolkompi kuin kankainen, meillä oli 90-luvulla vihreät (!!!??????) nahkasohvat koiria ja kissa ja lapsia ja ihan hyvin meni, kylmähän se on, että torkkupeitollekin tulee vihdoin funktio :-)))

   Poista