perjantai 10. helmikuuta 2012

Rakennutetaanko me hometaloa??Ja reklamaatiota taas :(
Nyt alkaa vaan hymy hyytymään sillä tilanne raksalla on huolestuttava ja todella vakava. Jos kyse ei olisi omaisuudestamme ja tulevasta kodista, lopettaisin touhun tähän ja pesisin käteni koko helvetin rakennuttamisesta.

TÄNÄÄN mieheni kävi raksalla ja totesi yhden kylppärin ikkunan alla olevan laudan homeiseksi! Ikkunan alla oleva lauta oli homepilkkuja kauttaaltaan.
Rakennutammeko me nyt sadoilla tuhansilla itsellemme hometaloa?????
Miten reagoi Design-Talo?? Ei mitenkään. Mitään ei ole sieltä vielä kuulunut. 
 Missä on suomalainen rehellinen rakentamisen ammattiylpeys tällä firmalla??? Kuinka suomalaiset edustajat voi myydä hyvillä mielin valmiita ongelmataloja? Entä Design-Talon ylin johto ja heidän intressit? Alemmalla tasolla työnjohdolla ei kiinnostusta meinaa riittää hoitamaan edes asioita loppuun asti kunnolla. Eilinen katon avaus mysteeri ei ole selvinnyt, eikä sitä ole meille annettu selvitystä.
 Hei APUA, mitä tässä vielä paljastuu? 
Toivon TODELLA että asiaan löytyy Design-Talolta hyväksyttävä selitys.


Vihreän muovin alla homeinen lauta..


Moneen kertaan kiinnitetyt paneelit ovat kolhuiset..

  Olen saanut kyselyitä s-postitse ja kommenteissa mm. Asta kertoo samanlaisista katastrofin aineksista Design-Talon rakennuttamisesta, jopa samoilla lauseilla on heille reklamaatioihin vastattu!!!
Onko meidän "Villa Unelmista" tulossakin Villa Painajaisia????

Alkaa olla mitta täysi, harkitsen asian tuomista julkisuuteen, ollaan sitä ennenkin komeiltu lehdissä ja 45 minuuttia ohjelmassa, joten se ei ole ainakaan mikään ongelma. Jos meillä tuntuukin että kaikki mahdollinen on mennyt päin persettä, niin samaan lankaan ei tarvitse muiden enää mennä, asioiden rehellinen kertominen kuuluu jo minun vakaumukseeni ja oikeudentunnontajuuni! Aamen.

Perästä kuuluu, tämä kiukkuinen rouva menee nyt hetkeksi jäähylle rauhoittumaan. Se siitä helposta ja mukavasta avaimet käteen rakentamisesta.


EDIT: 5.3.2012
Kylpyhuoneen seinä oli ollut jo valmiina mutta märkiä ja homeisia lautoja oli ruuvattu seinälevyn alle noin 10 kpl ulokkeeseen, koska seinää oli mittavirheen takia tuotava linjaan saunan oviaukon kanssa, saunan oven reunaan olisi jäänyt hankala soiro, jonka oli ilmeisesti huomannut laatoittaja. Puut oli haettu pihaltamme syksyltä jääneestä kasasta.

  Designtalon johto otti asiamme saatuaan viimeisimmän reklamaatiomme, jonka osoitimme toimitusjohtajalle ja tekniselle johtajalle vihdoinkin vakavasti ja työmaalla työt seisautettiin välittömästi. Pidimme kiireisen palaverin jossa läsnä olivat mieheni lisäksi vastaavanmestarimme, rakennuspäälikkö Dt:ltä, tekninen johtaja Dt:ltä. 
  Sovitut asiat kirjattiin kaikki paperille ylös ja niistä tärkein oli toteamus että Designtalolla oli tapahtunut virheitä, jotka kaikki tullaan korjaamaan. 
Pesuhuoneen purkaminen höyrysulku mukaanlukien oli tärkein. Rakennusmiesten naarmuttamat ovet kodinhoitohuoneessa ja poikien huoneessa vaihdetaan myös uusiin. Parvekkeen huti-ruuvatut vanerilevyt vaihdetaan kirkkaaseen pleksiin. 
Designtalo ei pyrkinyt selittelemään mitään olihan katastrofin ainekset kaikkien tiedossa ja nähtävillä. Olemme palaveriin tyytyväisiä. Uskomme että loppuaika raksalla sujuu toivotulla tavalla. Ihan pian meille valmistuu laadukas ja ihana Hailuoto 205. Hyvä me ja meidän vastaavamestari! 
Ilman tarkkaavaisuutta ja rakennusalan tietoa, meillä olisi tilanne ihan toinen.

38 kommenttia:

 1. Näitä blogeja lukiessani alan olla entistä vakuuttuneempi siitä että omatoimirakentaminen osaksi palkattujen timpureiden turvin oli sittenkin ihan oikea valinta. Meillä on ihan huippu valvoja ja ehkä hitaat, mutta sitäkin parempaa työnjälkeä tekevät tekevät kokeneet timpurit. Ja mies tekee kaverina siinä sivussa. Toistaiseksi on selvitty yhdellä ikkunan hajoamisella, ja senkin ikkunafirma korvasi mukisematta. Täytyy oikein koputtaa puuta...

  Voimia projektiin, toivotaan, ettei tule Villa Painajaista! :)

  Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole onnellinen valintaasi!
   Keskisuomessa tietojeni mukaan Desigtalolta saa vielä ihan laadukkaita taloja, kun tekijät ovat suomalaisia ja siellä ihmiset ovat tyytyväisiä. Täällä ruuhka-alueilla rakentajat ovat mitälie työttömiä kokkeja joita lautalla kuskataan rajojen yli tai sitten se venäläinen rakentaminen on sitten niin totaali erilaista, että saa huikia miten sattuu ja lopputuloksesta viis tai kuus! Tuskin näitä raksa-äijiä edes löytyy siinä vaiheessa, kun pitäisi vastata työn lopputuloksesta :-((((((

   Poista
 2. voi kauheeta! oon ihan sanaton, mutta rehellisesti sanottuna en yllättynyt kun kyseessä on tää talofirma :(.
  mä itse luotan vain Kannustaloon ja Kreivitaloon, muita en kelpuuttaisi taloani rakentamaan.
  en voi muuta kuin lähettää ihan älyttömän määrän tsemppejä ja voimia teille!!!! kyllä asiat kuitenkin vielä järjestyvät, uskotaan vahvasti siihen eikö! ja talofirmallahan on täysi vastuu, eikö vastuu kestä 10 vuotta?
  saanko linkittää tämän joku päivä blogiini? mielestäni olisi hyvä, että ihmiset olisivat tietoisia asiasta. mun blogissa käy paljon rakentamaan ryhtyviä/rakentavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Kannustalo on meidänkin haave ja jos vielä rakennutetaan se pienempi "viimeinen" talomme niin se olkoon Kannustalo. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan, talofirmalla on kyllä vastuu, joten toivoa vielä on. Outoa on ettei ne vastaa mitään, kohauttelevat olkiaan eivätkä tunnu reagoivan asiaan :-(
   Todella mielelläni postaisin tällä hetkellä ihanista fiiliksistä ja talon raksaamisesta, vaikka edes lupaisivat ja tekisivät jatkossa kaikkensa että meille saadaan hyvä talo, niin postaisin positiivisesti siitä!
   Mutta ei ainakaan vielä näin ole käynyt.
   Todella saat linkittää, sosiaalinen media kunniaan! Saavatpa ihmiset ajattelemisen aihetta. Meille ei kyllä taloa tilattaessa kerrottu esim. että työntekijät on sinnepäin tekeviä ummikko venäläisiä. Moni kakku päältä kaunis ja tosiaan me ei olle ees ainoita tällä hetkellä samassa tilanteessa. Ruuhka-suomessa on liikaa kait tilauksia, ylempänä talot on rakennettu rakennuttajien tyytyväisyydestä päätellen paljon paremmin :-/

   Poista
 3. Ai kauheata!! Ei tässä voi muuta kun toivottaa isot tsempit sinne <3
  Me olemme jo alkaneet katsoa muita firmoja juuri näiden kaikkien ihmisten paljastusten jälkeen. Mitenköhän ne Haikarin talot? Ne on ja sellaisia pommeja, yksihän niistä jo vajosi ja uudelleen sitä nyt tehdään :/


  Voimia, jaksamisia!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä niitä tarvitaan. Teillä kun on vielä valitsemisen mahdollisuus, niin kehoitan teitä puntaroimaan tarkkaan ja valitsemaan viisaasti!
   Me uskomme selviytyvämme lopulta vaikeuksien kautta vielä voittoon, mutta helpommallakin olisi voitu sinne varmaan päästä.
   Haikarin taloista en ole kuullutkaan!

   Poista
  2. Tuonne Haikariinhan rakennettiin 6 Design-taloa mistä 1 myyty ja 5 myymättä. Ovat seisseet yli 1/2 vuotta tyhjillää ja pelkkiä ongelmia. En yhtään ihmettele ettei kukaan halua niihin 340 000€ laittaa nimittäin remontit voi olla jo nopsaan edessä :(

   Poista
  3. Just niin... Enkä edes ihmettele.
   Talot tiesin, mutten ongelmista.. Millasista rempoista ja ongelmista on kyse?

   Poista
 4. No huhu mitä touhua. Blogiasi seurannee toivon todella, että teille ei koidu enää lisää ikävyyksiä projektin osalta. Ja hyvä vaan jos joku uskaltaa älähtää, tuollaisesta meiningistä kun ehdottomasti pitääkin tehdä numero!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, vaikkei me hyödyttäiskään enää tästä avautumisesta niin joku ehkä vielä voi..
   Tosin TODELLA mielelläni korjaisin ymmärtäneeni jotain väärin, olleeni väärässä tai jotain.. Mutta Designtalon toimintaan ei ainakaan toistaiseksi (lukuisista reklamaatioista huolimatta) ole mitään käsitystämme muuttavaa tai positiivista tullut :-( Korjaan kyllä asianlaidan (mielelläni) jos siihen tulisi aihetta ..

   Poista
 5. Hui, oikein sydämestä otti, kun luin tuon postauksen otsikon! Toivoisin niin kovasti, että kaikki kääntyisi hyväksi teidän raksan osalta!! Kaverit rakensivat Tampereelle DT:n ja ovat olleet kaikkeen tosi tyytyväisiä - niin suuri harmi, että teidän kohdalle tuntuu sattuvan nyt kaikki ja vähän vielä lisääkin :( Voimia ja jaksamista sinne taisteluun niin paremman palvelun kuin laadukkaan Kodin puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mekin olemme kuulleet just Tampereen seudun Dt:n taloista pelkkää hyvää! Sähkärimme tuli sieltä ja sanoi että siellä tehdään KOTEJA täällä ruuhkasuomessa vain RAHAA... :-////

   Poista
 6. Meille on tulossa Designtalo, ja ainakin meidän kohteessa rakennusajaksi on kytketty liesituulettimen hormiin "imuri". Löytyykö teiltä sitä? Se pitää ohjeiden mukaan olla päällä ja etenkin tasoitustöiden yms. aikana sen pitäminen päällä on välttämätöntä! Nuo pilkut voivat olla vaihtoehtoisesti sinistäjäsientä, joka on vaaratonta. Veistäkää lastu labraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Outoa... meille imuri tuli heti alkuvaiheessa, heti lattiavalun jälkeen (hoidettiin alkuvaiheen tuuletus muuten). Rakennuslainsäädännössä imuria ei vaadita, mutta selvästi se teille liian myöhään tuotiin.

   Poista
 7. Meilläkin imuri asennettiin valun jälkeen. Tosi kurjaa, että teillä on ollut noin paljon reklamoitavaa. Meilläkin työporukka on pääosin virolaisia, mutta kaikki on mennyt ihan putkeen ja ollaan tosi tyytyväisiä työn jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin edellisessä isossa remontissa oli virolaiset timpurit ja niistä ei ollut muuta kun hyvää sanottavaa! Länsiuudenmaan rakennuspalvelu, jossa suomalaista ja virolaista töissä, todella hyvä porukka ja ilmeisen hyvän kokoinenkin, kun saivat työt tehtyää hyvin ja ajallaan ja työnjohtaja oli koko ajan kartalla mitä ja missä tehtiin.

   Poista
 8. Meillä oli myös virolaiset timpurit, mutta tosi hyvää ja siistiä jälkeä tekivät. Muu porukka olikin sitten suomalaista. Mutta tuttavapariskunnalla ei sitten mennytkään yhtä hyvin, vaan lähes kaikki pieleen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virolaisista meilläkin erittäin hyviä kokemuksia! Virolaiset tapetti/maalari -pojat tässäkin kohteessa saavat vielä oman postauksensa; todella hyvää ja siistiä jälkeä ovat tehneet!! Tästä on annettu pojille hyvä palaute ja erikseen on soitettu meidän tyytyväisyydestä heidän esimiehelleenkin :-) Kyllä me osataan kehua ja olla tyytyväisiäkin kun aihetta on :-)
   Me taidetaan sitten olla samiksia teidän tuttavapariskunnan kanssa, ikävä kyllä :-((((

   Poista
 9. Voi ei!! Harmittaa niin teidän puolesta :(

  Pitäkää kaikki kuvat eli todistusaineisto tallessa. Meilläpäin yhdet rakensivat DT-talon ja asuivat siinä noin 5vuotta. Kaikki lapset olivat sairastuneet indektioastmaan, jokaiselta löytyi verestä homeesta jäljet. Home oli kodissa vaarallisinta mitä löytyi. Jälkeenpäin olivat "viisaita".. DT talo oli asentanut taloon homeisia lautoja "piiloon", jotka sitten vuosien varrella itivät oikein pommiksi. En tiedä mitä korvauksia saivat, mutta omaan piikkiin osa korjaushommista meni.. Kertoivat vain, että nämä korjausporukat olivat yrittäneet luistaa hommista niin paljon kuin mahdollista eli menivät sieltä mistä aita oli matalin.. Tekivät korjailuvaiheessa isoja virheitä, onneksi asukkaat kerkesivät valvoa hommia, jotta talosta ei rakennettu ihan pommia uudestaan.

  Voimia ja koittakaa jaksaa taistella oikeuksistanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi luoja! Ei paljon muuta sanottavaa keksi tähän hätään :-(

   Poista
 10. Koejaus edelliseen: infektioastmaan

  VastaaPoista
 11. Ette te välttämättä rakennuta hometaloa, älä pelkää! Teillä voi olla sama juttu, mitä meillä tapahtui ullakkoportaiden luukun kanssa. Eli tuossa laudassa saattoi ennestään olla pari homeitiötä, jotka päästyään optimaalisiin olosuhteisiin (kosteaan ja lämpimään) roihahtivat kasvuun. Eli voi olla, että vain tuo yksi lauta puskee hometta, ja kaikki muut ovat kunnossa. Mutta totta kai tuo homelauta pitää vaihtaa, sehän on selvää.

  Meillä hometta oli vain portaiden luukussa, mikä ei ole pysyvä elementti, vaan koko porrashäsmäkkä lentää mäelle, kun yläkerta on valmis ja saadaan kunnon portaat. Home on nyt raaputettu ja pesty pois. Kohta pääsemme muuttamaan, eli ilmanvaihto saadaan kuntoon ja kosteus katoaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista meillä tilannetta seurataan jja on nyt luvattu korjata kaikki virheet :-)

   Poista
 12. Voimia rakentamiseen! Tiedän tuon epätoivon tunteen täysin, meillä talona on Viestatalo, joka on talona aivan loistava, mutta valitsemamme urakoitsija onkin sitten jotain muuta... asensivat mm. kattotuolit väärin ja hommat seisseet tasaisin väliajoin ja tuntuu ettei mitään tehdä kunnolla. Pelottaa, että millainen hometalo on meille myös valmistumassa, työn laatu on sen verran ala-arvoista. ja ovat ihan suomalaisia työmiehiä, joten ei se suomalaisen työn laatu taida enää mitään merkata. On vaan hurjaa huomata, miten lupaukset eivät pidäkään ja unelmasta uhkaa välillä tulla painajainen, missä on se rakentamisen ihanuus ;)??

  t. Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä, tuuria ja hermoja toivon meille kaikille raksaajille!

   Poista
 13. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Meille kanssa saatiin piippola jaoikeastaan mitään positiivista sanottavaa ei ko. firmasta. Ei mitään ammattiylpeyttä ja asiakasta lähinnä syytetään kaikesta. Kunpa hyvät ihmiset osaisivat pysyä erossa näistä kavereista, olisi pitänyt ottaa vaiakka älväri ennemmin kuin näitä...

  VastaaPoista
 17. Meille valmistunut DT ruuhkasuomeen pari vuotta sitten, ja ei mitään huonoa sanottavaa! Kaikki sujui kuten pitikin, jotain pientä oli matkan varrella mutta nekin korjattiin heti mukisematta. Oltiin aika tiukkoja laadun suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, tarkkana pitää olla. Näitä venäläisiä suhareita tuli vuosi sitten lautoilla oikeen urakalla jotka teki sutta ja sekundaa. Me saatiin onneksi ongelmat kuriin tarkalla valvonnalla. Kaikilla ei kuitenkaan ole tietoa eikä edes mahdollisuutta valvoa joten ongelmataloja on varmasti päässyt seulan läpi, ikävä kyllä. Eikä se silloin ole helppoa ja huoletonta rakennuttamista kuten luvattiin jos itse saat joka asian tarkistaa päivittäin.. Meillä onneksi oli hyvä vastaava ja tarkka mies ja asuttiin lisäksi ihan lähellä tonttia.

   Poista
 18. Tuo homeinen lauta näyttää tutulta. Meillä kävi samoin yhden kattotuolin tukilaudan kanssa. Vain yksi laudoista päätti homehtua, kun vieressä olevat vastaavat laudat pysyivät homeettomina, se homeinen tietenkin piti vaihtaa. Nyt meillä on ollut samasta lautaerästä koolaukset ulkosalla talven yli ja yksikään ei ole homeessa.

  VastaaPoista
 19. Meillä tulossa myös DT. Takkuamista on ollut lähes koko projektin ajan. Pystyttäjä oli kokenut konkari ja alku-urakointi sujui hyvin,hyvä että edes se! Loppu-urakoitsija onkin ollut ihan perseestä. Reglamatiota Designille on jouduttu lähettämään useasta eri aiheesta viikottain. Kaikki on kyllä luvattu korjata, mutta taival on ollut melko raskas. En lähtis rakennuttamaan tätäkään taloa ilman joka päivästä tarkkaa valvontaa!

  VastaaPoista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Hei!
  Omakotitaloa harkitsevan kannattaa lukea tämä kirjoitus
  https://ainoakotini.blogspot.com/

  VastaaPoista