maanantai 6. helmikuuta 2012

Helppoa ja mukavaa?

  Olisipa kiva päivittää välillä jotain kehuja Designtalon rakennuttamisesta, jokuhan saattaa pian luulla että yritän blogissani mustamaalata ko. firmaa, voin kertoa että TODELLA MIELELLÄNI  kertoisin kuinka helppoa ja mukavaa on rakennuttaa avaimet käteen taloa, kuinka voi matkustella ja keskittyä perheeseen ja jättää rakentaminen muille..Vaan en voi vieläkään postata sellaisesta!


  Lisäsin blogin reunaan palkkiin suosituimmista teksteistäni ja siellä komeilee  kolmanneksi luetuimpana Designtalo Hailuoto 205 postaukseni. Asuntomessuja rakentamiseen liittyviä tapahtumia on nyt siellä ja täällä, kevät tulossa ja ihmiset etsivät tietoja talovaihtoehdoista mm. netistä. 
 Blogillani on satoja lukijoita viikossa ja välillä jopa päivässä. 


  Kun minulta kysytään voinko suositella tätä talontoimittajaa niin en voi ainakaan sellaiselle, joka ei itse ymmärrä rakentamisesta ja sellaiset ihmiset usein valmiin talon tilaavatkin.
  Kuinkahan paljon on suomessa sinnepäin rakennutettuja taloja?  Asiantuntijoiden mukaan todella paljon. Puutteellinen tieto, liiallinen luottamus rakentajaan ja huono vastaava työnjohtaja ei ole hyvä yhdistelmä.  


  Me saimme vasta viime viikolla talon ilmanvuotokohtien kuvaluettelon nähtäväksi. Raportin olisi pitänyt tulla paljon aiemmin tarkastuksia varten, mittaukset eivät täytä vaatimuksia. Tiedossa ei ole miten Designtalo on varmistanut korjaukset, kaikki on jo seinälevyillä peitetty. Työmaalla asennustyöt piiloonjäävien rakenteiden osalta on nyt pysäytetty, kunnes vaadittu uusinta mittaus+ lämpökamerakuvaus on suoritettu. 


  Miten tästä eteenpäin? Meneekö seiniä purkuun? Uskallammeko irtisanoa nykyisen aso-asuntomme jonka irtisanomisaika on 3 kk, ylimääräistä vuokraa emme halua maksaa, kuka haluaisi?  
Positiivista on se, että rakentajan kuuluisi reagoida asiaan ja lain mukaan vikojen tulee olla korjattu, onneksi emme ole itse kilpailuttanut rakennusporukkaa. Designtalo on vastannut nyt reklamaatioon joko ei ollenkaan tai erittäin viiveellä :(  


 Että sellasta tällä kertaa. Harmittaa.
 Onhan talon rakennuttaminen helppoa ja mukavaa, onhan?Dt:n sivulta lainattua:
"Design-Talo tarjoaa sinulle maan mukavimman tavan hankkia oman kodin avaimet käteen -menetelmällä. Me rakennamme sinulle mieleisesi, laadukkaan omakotitalon muuttovalmiina, aina kodinkoneita, tulisijaa ja kiuasta myöten. Ja talo on vakiona matalaenergiatasoa."                    Ohessa linkki mitä Designtalo myös lupaa:
Designtalo Muuttovalmis enemmän kuin avaimet käteen ratkaisu


 

                  


16 kommenttia:

 1. Miusta on ihan paikallaan kertoa näistä kokemuksistanne täällä. Nykyisin ihmiset hakevat tietoa myös netistä ja tälläiset asiakkaan kokemukset ovat kyllä vertaansa vailla olevaa mainosta tavaran tuottajille ja toimittajille. Jos ei tonttiaan hoida asiallisesti, se on edessä ennen kuin ymmärtääkään...

  Muistelen, että tuo samainen talonvalmistaja on ollut negatiivisessa julkisuudessa ennenkin. Kuningaskuluttajassa tms. toi julki tarinaa vastaavanlaisesta tarinasta ja väittäisin, että kyse oli samasta firmasta (ellei mun muisti niin pahasti töpeksi).

  Toivottavasti talo lopulta kuitenkin vastaa toiveitanne ja saatta pitkästä piinasta palkintonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me näillä reklamaatioilla hyvä talo vielä saadaan ja kyllä olis syytäkin :-)

   Poista
 2. Joskus kyllä ihmetyttää suomalaisen rakentamisen taso. Joskus vastaanottotarkastus joillakin työmailla voidaan joutua keskeyttämään, kun vikalista tai puutelista on niin pitkä, ettei vastaanottotarkastusta kannata jatkaa sen pidemmälti. Eli ihan niin kuin haluttaiisin kokeilla kepillä jäätä, että kuinka puutteellinen talo voisi mennä lopputarkastuksesta läpi, ja mitä kaikkea valvoja ei huomaa. Kun ihmeellisintä tässä on se, että ne puutteet huomataaan kuitenkin 2v-takuutarkastukseen mennessä, eli työmaalta ei pääse lopullisesti pois, ennen kuin kaikki on hyväksyttävästi tehty.

  Hyvää rakentamista ei siis ole, ellei ole myös hyvää valvontaa. Tietysti tämä tilanne joskus harmittaa. Sehän on sama asia kuin että jos tilitarkastaja joutuisi tekemään koko kirjanpidon uusiksi, sen sijaan että vain tarkastaisi ja toteaisi, että kaikki on okei.

  Voitaisiinko suomalaisia rakentamismenetelmiä soveltaa esim. sairaalamaailmassa? Eli tehdään vähän sinnepäin, ja katsotaan huomaako kukaan virhettä tai puutetta? Ehkä tässä onkin se näiden toimialojen oleellisin ero? Kirjanpito ja rakennus saadaan aina korjattua, mutta jos potilas kuolee, sitä ei korvaa mikään.

  Taloyhtiömaailmassa huono yhdistelmä on myöskin taloyhtiön puolipakolla valittu maallikkohallitus yhdistettynä kiireiseen isännöitsijään. Eli jos ei rakentaminenkaan aina heti ensimmäisellä tai toisellakaan kertaa onnistu, ei se rakennusten kunnossapitokaan aina parhaalla mahdollisella tavalla tule hoidettua.

  En haluaisi mollata minäkään ketään, joten kirjoitan tähän loppuun, että olen myöskin nähnyt paljon hyvää kädenjälkeä, jossa työntekijän ammattiylpeys näkyy heti ja se tulee näkymään pitkelle tulevaisuuteen aina monia sukupolvia tästä eteenpäin. Hyviäkin rakennusmiehiä tästä maasta toki löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut asiaa ja vertauskuvasi ovat osuvia :-)
   Uskon kyllä että hyviä rakennusmiehiä tästä maasta löytyy ja varsinkin kotimaisia. Tänne ruuhkasuomeen kun värvätään rajojen yli kaikenlaista työporukkaa niin tässä on tulosta :-(
   Tampereelta ja keski suomesta olen saanut tyytyväisiä kommentteja Dt:n taloista, sähkärin mukaan siellä tehdään koteja- täällä ruuhkassa rahaa. Uuniseppien takan kasaaja ja sähkäri ovat olleet ainoita kotimaisia työntekijöitä.
   Tosiaan tässä tulee sellanen olo, että kokeillaan mitä kaikkea talon tilaaja nielee, miten pääsisi helpoimmalla ja halvimmalla. Dt:n johto ottaa asioihin hyvin nihkeesti mitään kantaa ja nekin vähät mitä on ottanut on olleet omien sanojen ja sopimusten syömistä.
   Meillä ollaan todella kiitollisia hyvästä vastaavasta työnjohtajasta; ilman hänen rautaista ammattitaitoaan rakennuttaisimme jo sutta ja sekundaa, ikävä kyllä.

   Poista
 3. Harmittaa niin tällainen turha säätäminen, jota teiän rakentamiseen on kuulunut ihan luvattoman paljon! En ymmärrä, miks pitää tehdä vähän sinnepäin eikä kunnolla, työntekijöiden kansalaisuudesta riippumatta. Meidän putkimies on ollut TOSI valvottava ja on harmittanut useaan otteeseen se, että valitsimme hänet. Jos mies ei olis huomannut, olisi mm. pari tärkeää putkea jäänyt valusta pois!! Sitten putkimiehet ovat polttaneet tupakkaa talon sisällä ja tyhjentäneet vähän korkeamman raksaroskiksen (sis. käytettyjä suodatinpusseja, sahanpuruja ymsyms.) lattialle ulko-oven eteen, kun olivat tarvinneet jotain korkeampaa jakkaraa eivätkä tietenkään keränneet sotkujaan pois. Ei voi aina ymmärtää, mitä miesten päässä liikkuu.. Enkä halua tietää, miltä heidän kodeissaan näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta, meillä venäläiset juipit söi ja joi raksalla ja roskia oli pitkin pihaa ja lähimetsiä, kaikki kamat aina levällään, että sähkärikin oli valittanut pidemmälle asiasta. Tupakkaa kanssa polttelivat ja askeja niinikään pitkin raksaa, sisällä ollaan kielletty polttamasta, mutta kuka sitä pystyy valvomaan :-/ Ja sitä ollaan myös mietitty että missä ne ukot on käyny tarpeillaan, mistä sitä paskaa vielä löytyykään? Naapurien tontit nyt ainakin on varmaan lannotettu (ja miksei meidänkin) että on hyvä perustaa sitten pihoja sinne :-)))

   Poista
 4. Voihan itkujen itku!!! Tuntuu kyllä jo kohtuuttomalle....

  Ihan hävettää sanoa että meillä kaikki on menny edelleen tosi hyvin. Ollaan niiiiin tyytyväisiä timpuriimme joka tekee taloamme suurella tarkkuudella. Mielestäni on ollut hyvä että timpureita on vain tämä yksi, kultaakin kalliimpi Pentti! Hänen kanssaan on ollut hyvä neuvotella suoraan asioista ja kaikki on toiminu todella hyvin. Pääsuunnitelijamme on tarkkamies ja on kehunut myös työnjälkeä ja huolellisuutta. Me irtisanoimme aso-kodimme ja pääsemme huhtikuussa muuttamaan. Meille Designtalon rakennuttaminen on ollut helppoa, varmaan ihan liian helppoa...

  Tsemmpiä ja jaksuja reklamaatiorumbaan!!

  Jaana
  Hailuoto 153

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistakaahan kehua Penttiä!
   Kaikilla ei vaan ole yhtä hyvä tuuri työporukan kanssa :-/
   No seuraavat päivät varmaan ratkaisee mitä raksalla tapahtuu..
   Ja eteenpäin joka tapauksessa on mentävä :-)

   Poista
 5. Voi miten ikävä tilanne! Sivusta seuranneena täytyy sanoa, että nämä avaimet käteen -talot ei kyllä kovin helpolla ole kenellekään valmistuneet. Kaikenlaista säätöä on, johon talon omistajien on ollut pakko puuttua. :(
  Toivottavasti kaikki kääntyy kuitenkin parhain päin! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin olen minäkin ymmärtänyt :-/
   Onneksi korjausvastuu on Designtalolla!
   Jos oltais tilattu pelkkä tavaratoimitus ja itse palkattu työporukka, joka olis tän kaiken aiheuttanut niin maksut alkais olla tähtitieteellisiä ja oltais oikeasti lirissä, että siinä mielessä ihan hyvä näin.

   Poista
 6. O-ou, nyt alkaa pelottaa miten meidän käy sitten kun selviää saammeko tontin vai emme tuolle Käpylä 163:lle. Iiks!! :/

  Jaksamisia <3

  VastaaPoista
 7. Onnee vaan jos nää samat raksaajat saatte, Dt:n työpäälikkö on sama todennäkösesti kun toimii tällä alueella:/ Meillä ainakin on kokemus hänestä aavistuksen väliinpitämättömänä tai ammattitaidottomana:-O Reklamaatioihin on vastattu nyt nihkeästi jos ollenkaan:-(Talon luovutuskin siirtyny viidellä viikolla.. Ja työmaalla tapahtunu muutamaan viikkoon mitään..eikä tapahdukkaan koska nyt ilmeisesti odotellaan. Kaikista ärsyttävin on että kaikki palaverissa sovitut kättäpäälle ja meidän luottamus takaisin saamis puheet on ollut höpöhöpöä:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei!

   Laitat todellakin sitten palautetta Sakulle tästä!! :/

   Poista
 8. Tsemppiä ja voimia sinne!! ei ole DT minun silmissäni kovin kummoinen, ainakin mitä täällä meillä päin niitä on rakennettu.. Todella onneton talotehdas, joka lupaa, mutta ei toteuta mitään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ollaan mekin nyt huomattu:-/
   Rakennuttamisaika vois olla huoletonta ja ihanaakin.. Ja olishan noita talontoimittajia ollut muitakin, muutama mielenkiintonen tuttavuuskin löytynyt, harmi vaan että turhan myöhään sillä nyt jos sais valita niin valitsisin ehdottomasti toisin!

   Poista
 9. suomalaisen rakennusalanyrittäjän vaimona voin sanoa, että touhu on ihan älytöntä. Hinnat poljetaan alas, että suomalainen yrittäjä ei pysty sellaisilla hinnoilla kilpailemaan saatika maksamaan pakollisia kulujaan kuukaudessa.onkohan näillä kaikilla paperit kunnossa?
  Työnjälki on hyvääkin mutta monissa tapauksissa pyydetään suomalainen korjaamaan.
  Olen nähnyt tässä kotikulmilla kun poliisit ovat käyneet omakoti rakennustyömailla,hyvä. Kaikki hämärät tyypit pois.
  Esimerkkinä isolta työmaalta, oli ollut työmiehiä Virosta, maanantaina mestari ei ollut tunnistanut yhtä miehistä, niin hän oli tuuraamassa kaveria kuka oli jäänyt pidemmälle lomalle, mutta työmaanmestarille ei ollut kerrottu eikä tuuraaja ollut koskaan tehnyt raksahommia vaan oli maatalouslomittajana Virossa että näin.no sai lähteä työmaalta.
  Ongelmana on kun isoilta työmailta pitää tehdä voittoa hinnalla millä hyvänsä niin veli virolaiset otetaan ja työt menevät budjetin alle.niin sitten voidaan korjauksiin ottaa suomalaisia.
  Sama on näillä talotoimittajillakin kilpailu on kovaa niin hinnoilla kilpaillaan.
  Teille parempaa onnea loppuvaiheeseen ja pysykää lujina että saatte rahoillenne vastinetta.

  VastaaPoista