keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Parempi mieli

Ollaan viisaampia taas, kun viime viikolla.


 Viime viikonlopun aikana tutkimme taloa paremmin, kylppäriin oli perjantaina operoitu omituinen seinän ulostuonti kylppäriin päin jossa tämä homelauta oli näkyvissä ja seinä siinä alla levytetty.
(Postaus aiheesta: TÄÄLLÄ.)
   Mies vastaavan mestarin kanssa avasi kylppärin ikkunan alla näkyvissä olevan homelaudan alapuolelta levyt, joiden alta paljastui väärin koolatut ja märät(!!!) homeiset (!!!) smyygipuut, noin 10 lautaa.  Pihalla näkyi, että nämä laudat oli haettu pressun alta lautakasasta jotka jäivät yli syksyltä.
  Erittäin huolestunutta reklamaatiota lähti meiltä DesigTalolle päin ja maanantai aamuna saimme huolestunutta sähköpostia ja puhelun pahoitteluineen DesignTalon johdolta.


  Tänään meillä oli raksalla palaveri jatkosta ja tuntuu, että tässä tulee ensimmäinen positiivinen palaute DesignTalolle, palaveri oli asiallinen ja päätettiin että meidän talolla kaikki viat korjataan, kylppäri puretaan ja tehdään uudestaan, kaikki sovitut asiat kirjattiin myös pöytäkirjaan ja kaikkein parhainta on se, että tämä työpäälikkö, jonka olisi nämä meidän itsemme huomaamat ongelmat ja viat pitänyt nähdä, meni tässä paltsussa sovitusti vaihtoon!

  DesignTalo ei lähtenyt kiistämään tai selittelemään mitään diibadaabaa vaan totesi, että heillä on tapahtunut virheitä ja virheet korjataan. Hyvä!


 Tällä hetkellä tuntuu, että voimme hyvillä mielin odottaa talomme valmistumista (muilta osin rakenteet on mies ja vastaavamme aina tarkistanut ennen kun niistä on mitään peitetty). Meidät otettiin viimein vakavasti, tämän vakavan asian kanssa, kun otettiin DesignTalon johtoon yhteyttä.


Venäläinen rakennustapa poikkeaa ilmeisen paljon suomalaisesta ja 
kysymys kuuluukin, että mitäs jos märkiä, homeisia lautoja me emme olisi löytäneet? Ne olisi olleet siellä piilossa kaakeleiden ja seinien alla ties kuinka kauan ja paljonko tälläisiä taloja on jo asuttavana, huh.
On vain yksi tie ja se on ylöspäin : )


Mukavaa iltaa, iloa ja valoa myös sinulle!
27 kommenttia:

 1. Hyvä ett asiat edes vähän selvisivät! Pysykää kovana ja vaatikaa vain parasta, sitä olette ansainneet <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että teidät otettiin vakavasti ja edes jotakin myönnettiin! Olen onnellinen teidän puolesta! Tästä on hyvä jatkaa, tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä vaan haluaa uskoa, etä tästä edespäin ei mikään voi enää mennä pieleen vaan saadaan sellainen tlo mikä on tilattukin ja se on nyt meille ylintä johtoa myöten luvattu mustaa valkoisella, joten eiköhän voi jo alkaa fiilistelemään muutolla :-) Aika löysä aikataul, kun ei näiden korjausten kanssa tule kuulemma edes kiire vaan aikataulu pitää :-)

   Poista
 3. Ihana kuulla vihdoinkin näin hyviä uutisia! Oon tosi onnellinen teidän puolesta :) Nyt vaan matka jatkuu Kotia kohti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatiin tänään kaikki lupaukset ja sovitut asiat paperille Designtalon puolelta, nyt on luottavainen olo!

   Poista
 4. Poikkesin tässä ohikulkumatkalla,kun koitan etsiä tietoa googlen avulla mikä meidän uuden DTalon alakerran wc:ssä mahtaa haiskahtaa, kun ummehtunut lemu aina jostain pöllähtää..?? Itse olen jo hermoraunio ollut asian suhteen. Raksa aikana myös monen muun asian suhteen. Eipä teilläkään ole ollut kovin helppoa! Jaksamisia sinne raksailuun.Mun oma käsitys muuttovalmiista ja sen rakentamisesta oli ihan toinen, kun meidän taloa alettiin rakentamaan. Totuus on se ainakin DT:jen suhteen että tarkka pitää olla ja tietää asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän tässä on tullut todettua tarkkana kun porkkana, niin saa hyvän talon :-)
   Meillä olis ollut tosi iso katastrofi muutaman vuoden sisään jos ei oltais näitä homelautoja löydetty.. Onneks meillä on alansa parhaimmistoa oleva vastaavamestari palkattuna ja erittäin tarkka mies myös :-)
   Toivottavasti hajuhaitta selviää, ottakaa yhteyttä DT:n!

   Poista
 5. Otettiin yhteyttä jo kun haju ensimmäisen kerran tuli sisäänmuutettuamme. Käskivät putsata hajulukot. Nyt ollaan putsailtu, mutta senkus haju vaan yltyy. Tänään lähti taas mailia. Huomenna mies saa taas soittaa. Viime viikolla saatiin vasta lattialämmitykset kuntoon ja ilmanvaihto, niitäkään ei sitten oltu laitettu oikeisiin asetuksiin! Siitä lähti valitus eteenpäin jo siltä joka kävi ne laittamassa kuntoon. Oltiin siis oletettu että ne olisivat olleet kunnossa kun talo meille luovutettiin, ei siis tarkistettu omin silmin tätä asiaa.
  Sen voin sanoa että virolaisiin oltiin tyytyväisiä ja heitä kiiteltiinkin tehdystä työstä. Aina olivat ajoissa/etuajassakin ja tekivät hienoa jälkeä. Muita sitten saatiinkin odotella. Puhallusvillat meinasi unohtua ja väärä ulko-ovikin komeili paikoillaan ja silloin meinasi minulta itku päästä jo. Tosin siitä päästiin sopuun kun saatiin se sitten pienempään hintaan :D Suihkujen kanssa tapeltiin kuukausi, kun toisesta tuli kylmää ja toisesta kuumaa kun toisen pisti päälle. Ei me koristeeksi sitä toista siihen hankittu. Mut joo, ei nostettu jalkoja pöydälle rakentamisen ajaksi, eikä uskallettu lähteä lomamatkallekaan rakennusaikana. Mies on onneksi yhden talon rakentanut jo, mutta tällä perhekoolla ei lähdetty rakentamaan. Ajateltiin että muuttovalmiilla päästään helpommalla..
  Löysin yhden jutun jossa joku valitti viemärin hajuongelmaa DT:n talosta ja olivat taistelleet siitä pari vuotta, tehneet myös alustavan kantelun kuluttajasuojaan, mutta siitä ei selvinnyt mistä haju tuli saatikka miten siinä sitten kävi?
  Onnea kuitenkin teille pian uuteen kotiin! On ihanaa kun kaikki on uutta. Mekin ollaan kyllä ihan tyytyväisiä omaamme vaikka välillä tuleekin näitä pikku yllätyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa ettei sittenkään vielä uskalla huokasta kun rakenne on kunnossa vaan pitää sitten jännittää tekniikkaa:-/ tuli mieleen ettei teidän vessan seinän takana olis kuollutta hiirtä ? Meillä töissä väliseinän rakenteessa ilmeisesti on haju on aika yäk..Tiedä myös muutaman uuden ok talon jossa näin on. Kyllä sitä muuttoa on jo alkanut odottamaan <3

   Poista
  2. Piti vielä kysyä
   mikä talomalli teillä on?

   Poista
  3. Meillä on Ruissalo 204. Saatiin nyt vastaus että reklamaatio on mennyt rg-talotekniikalle. No sieltähän kävi jannu meillä viime viikolla korjailemassa muita asioita, jolle asiasta ilmoitettiin, mutta ei keksinyt syytä hajulle. Se haju ei ole hiirulaisen raato, koska sen hajun tunnistaa kun kerran sen on haistanut. Siskolla oli seinän välissä joskus raato.
   Mies soitti tutulleen joka tekee kuntotarkastuksia ja ehkä syy alkaa nyt selvitä? Wc:n oven alla on 2mm rako. Ja voi olla että imasee poistoimuun nyt sitten kaiken mahdollisen ilman minkä irti saa ja viemärin lemut myös koittaa viedä mennessään..?! Yläkerran wc:n oven alus on ihan erilainen ja tätä ongelmaa ei ole siellä. Rako on iso ja kynnys erilainen. Tutkailin alakerran wc:n ovea ja viereisen makkarin ovea ja ovat sitten eritasossa, makkarin ovi 2-3 senttiä ylempänä, eipä ole aiemmin tullut mieleen tuotakaan katsoa! Makkarin alla on hyvänkokoinen rako josta ilma pääsee. No, saa DT taas keksiä mitä tekevät.
   ai, niin unohdin mainita että n.kuukausi ennen muuttopäivää tuli Topikeittiöt hommiin. Silloin tuli aika mukava yllätys, kun totesivat että meillä oli väärä ikkuna väärässä korkeudessa! Kodinhoitohuoneen työtasoa ei voitu asentaa ennenkuin ikkuna vaihdettiin ja seinä korjattiin. Sekin oli ihan uskomaton juttu.
   Jollain tavalla kyllä kaiken sen raksa ajan jälkeen lohduttaa lukea, että ei olla ainoita oltu, joilla ei ihan putkeen mennyt hommat. Toivon tottakai että kaikilla jotka DT:n valitsee menisi kaikki hyvin :) Mulle noi pikkujutut sai aikaan kamalan stressin aina välillä, että mitä vielä tulee eteen ja onko talo valmis kun väliaikaisasunto pitää luovuttaa jne. Parisuhde ei kyllä onneksi kärsinyt yhtään eikä riitoja tullut yhtäkään raksaan liittyen :)Täältä löytyy mun blogi http://e-onceuponatime.blogspot.com/ ei siellä paljoa ole raksalta, viime vuoden puolelta löytyy kuvia ja tunnelmia kirjattuna :)

   Poista
  4. Toivottavasti selviäisi hajustuksen syy teillä pian!!!
   Todellakin hermoja kiristää tietämättömyys ja pelko siitä että kyseessä on jotain vakavaa, onhan näissä taloissa kyseessä isot rahat kuitenkin!!!
   Meillähän oviaukot olohuoneessa ja keittiössä oli keittiön on vieläkin sen 20 cm suurempi, olohuone pienennettiin ja ilmeisesti keittiökin teetetään, että meillä jättivät itten reilut hajuraot ;-)))) Ja saunan oviaukko oli tehty alkuun sen 20 cm liian matalaksi oliskin ollut kiva asettaa saunan ovea paikalleen kun ei olis jätetty saunaan kuitenkin kuuluvaa ilmarakoa..
   Ikkunan koot meillä on ilmeisesti oikein, uskomatonta että voivat ne väärin mennä, huokaus!
   Kyllä tässä on mekin stressattu ja minä varsinkin, kun en oikein rakentamisesta mitään ymmärrä niin välillä on pelottanut että saadaanko me kunnollista taloa ollenkaan! Meillä kanssa vaan taistelutahto on kasvanut, ettei parisuhde ole meilläkään joutunut tulilinjalle, mutta en ihmettele jos tällänen vyyhti jotakin rassais niin paljon :-(
   Lähden katsomaan sun blogia, ihanaa viikonloppua teille!

   Poista
 6. Ihanaa Sabuska kun jaksat olla niin positiivinen kaiken tuon keskellä!! Joku olisi jo aivan puhki ja kyllästynyt. Varmaan niitäkin tunteita on ollut mutta kuitenkin sinusta huokuu sellanen positiivinen elämänasenne jota kaikille ei valitettavasti ole. Kiitos ihanasta blogista!

  Tsemppiä loppurutistukseen! Me aloiteltiin melko samaan aikaan rakentaminen ja melkolailla samassa vaiheessa ollaan. 1.4. on sovittu talonäyttö, olis ollu jo aiemmin vaan halusin että lykätään vähän niin ei tule niin kiirus siivouksen kanssa. Ihanaa päästä pian uuteen kotiin!!

  Jaana
  Hailuoto 153

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3
   Meillä työt jatkuu raksalla ens viikolla ja pikkuhiljaa alkaa näyttämään kodilta:-) Muutto alkaa jo häämöttää ei millään meinais jaksaa odottaa miltä rappuset näyttää, keittiö, kaapit ja
   mun eka kunnollinen kodinhoitohuone<3

   Poista
 7. Ihana blogi ja erityisen tarpeellinen meille, jotka emme ymmärrä rakentamisesta hölkäsen pöläystä. DT on tulossa myöskin, tosin ollaan vielä siinä vaiheessa että ehditään tutkailemaan löytyykö meiltä vastaavia virheitä joten kiitos tästä blogista! Eipä sitä osaisi ajatella että valmistaloissakin tällaista sattuu.. Kuinkahan moni asuu homeisessa talossa jos eivät ole älynneet olla tarkkasilmäisiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja ihanaa saada täällä keskustelua aikaan, tosin voisin keskustella paljon kivoimmistakin asioista :-)
   Vataavaan mestariin kannattaa satsata ja käydä niin usein raksalla kun voi eli monta kertaa viikossa! Ja tutkia, kaivella mittailla kaikkea ja kysellä jos ei ymmärrä itse. Medän talon rakennusvirheistä kirjoittaessani olen huomannut että kyllä näitä vaan sattuu :-( Tehdään kiireellä vähän sinnepäin:-( Meille sattui huono DT:n työpäälikkö, joka mahdollisti lukuisten virheiden syntymisen ja sitten nämä umpivenäläiset ei niin ammattitaitoiset raksa-äijät :-/

   Poista
 8. Vielä viimeisen kerran kehtaan tänne tulla marmattamaan meidän talosta. Eipä syy ole oven alunen, vaikka sitä epäiltiinkin. Wc:n ovi on nimittäin ollut viime kuukauden kiinni kokoajan, kun kuopus lähti liikenteeseen. Syy olisi ollut helppo ja ihan sopivakin.. Eilen pidettiin ovi auki ja haju voimistui taas. Alan tulla hulluksi, oikeen nenät pitkällä haisteltiin ja itse määritän kyllä hajun jostain joka on märkää :/ Tulee ihan mieleen päiväksi koneeseen unohtuneet pyykit tai päiväksi myttyyn jätetty märkä koiran pyyhe. Ja tästä sitten alkaa mielikuvitus karkaamaan käsistä ja kauhukuvitelmat pyörimään päässä.. ei hyvä! En ole blogissani avautunut kaikista asioista mitä meillä on tullut vastaan, mutta ehkäpä olisi aika hieman antaa näppiksen laulaa, jotta muut jotka rakentavat tällä tavoin voisivat olla vielä tarkempia?! Luin blogiasi vuosia taaksepäin ja ehkä ollaan suht samalta seudulta ja meillä siis taitaa olla sama työpäällikkö?! EI olla oltu ainakaan kovin tyytyväisiä häneen ja aikamoinen vässykkä tuntuu olevan. Meidän raksa-aikana työpäällikkö vaihtui ja aiempi oli tosi hyvän oloinen. Sinulla on muuten aivan ihana blogi, tykkään kovasti ja jään kyllä lukijaksi! :) Ihanaa viikonloppua myös teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei todella kiva että tulet kirjoittamaan tänne, ei tarvii tosiaankaan olla viimeinen kerta!
   Itse olen ajatellutkin, että koska pidän blogia meidän perheen tyyliin niin täällä olen kertonut asioista niin kuin ne on. Mielestäni tavallisen Matti Meikäläisen tulisi saada oikeaa infoa eri asioista ja kuten te ja me, niin moni muukin luulee että talonrakennuttaminen tällä avaimet käteen systeemillä on helppoa kuin heinänteko ja erehtyy sitten pahemman kerran :-( Monet rakennuttajat ei tiedä edes miten päin vasaraa pidetään kädessä joten niille meidän kertoma on todella tärkeää..

   Sitten tohon teidän hajuhaittaan, joka kuulostaa kyllä melko huolestuttavalta! Kehottaisinkin pyytämään Designtaloa hankkimaan kosteustarkastajan paikalle, vuotaako viemäri jonnekin tms. DT:llä on kuitenkin rakentajana täysi vastuu talosta vielä piiiitkään. Meidän ongelmat huomiotta jättänyt työpäälikkö oli P.N. Oliko teillä sama? Meillä mies vaati tiukasti vastaavan vaihtoon ja meillä alkaakin ens viikolla uusi työpäälikkö DT:ltä.
   Kiitos kehuista ja kiva jos jäät lukemaan :-)

   Poista
  2. Hyvä ettei häiritse :) Tarkoitus ei ole mustamaalata Dtaloja, mutta meillä on vaan ollut nyt vähän liikaa näitä mutkia matkassa..? Ja tosiaan on hyvä tuoda ne edes jossain julki? Ei ole sama työpäällikkö meillä ollut. Toivottavasti saatte uudesta paremman ja tarkemman! :)
   Ja hajuongelmaan taasen.. Olen nyt tehnyt testauksia ja arvelen että haju liittyy pyykinpesuun? Aamusta hajua ei ole mutta kun pesukonetta käyttää niin haju alkaa ilmestymään? pesin tänään 3 koneellista päivällä ja illalla haju on voimakkain. Tehdäänpä testi huomenna etten pese pyykkiä, ilmestyykö haju? Ja vasta jos illalla käyttäisi suihkuakin? Pelkän vessan käytöstä haju ei tule. En tiedä sitten. Tämä tutkitaan ja perusteellisesti. Onneksi huomasin heti ensimmäisinä päivinä kummalisen tuulahduksen aina välillä ja laitettiin heti marraskuussa mailia työpäällikölle.

   Poista
  3. Ei minunkaan tarkoitus ole mustamaalaus vaan faaktan kertominen projektista. Meillä kanssa mutkia ollut aikaslailla riitävästi :-( Todellakin sopii olla hyvä työpäälikkö tämä seuraava!
   Outo hajuongelma teillä ja minä kun olen ajatellut että ongelmat olis vaan tässä raksa aikana :-/

   Poista
 9. Moikka taasen :) Meillä on nyt sellainen tilanne, että tänään tuli soitto. Huomenna aamulla tulee meidän vastaava mestari, työpäällikkö sekä joku kolmas henkilö Dtaloilta. Katsomaan siis vessaa. Ainut vaan että hajua ei ole ilmestynyt tänään kuin hyvin hailuna. Ulkona on plussan puolella ollut. Mietittiinkin tässä iltapäivällä että onko se joku tuuletusputki joka on ollut jotenkin jäässä pakkasilla koska silloin haju on ollut voimakkaimmillaan. Tiedä häntä, mutta huomenna ollaan viisaampia. En kyllä ala elämään täällä yhtäkään talvea enää hajun keskellä, että jotain on kyllä tehtävä! Itseasiassa soitto tuli pikkasen sen jälkeen kun olin avautunut omassa blogissani! :D Alkoi pikkasen naurattamaan jo koko juttu. ;) Mulle oli suuri yllätys tämä kuinka paljon ongelmia on ollut vielä sisäänmuuton jälkeenkin. ja kuinka paljon niitä mahtaa tulla vielä? Ei ole kiva kun tasaseen tahtiin täällä ramppaa miehiä hoitamassa asioita melkeinpä ihan mihin vuorokauden aikaan tahansa. Joko tulevat aamusta aikaisin tai illasta sen verran myöhään että häiritsee jo meidän lasten iltatoimia ja nukkumaan menemisiä. Eipä se niiden vika tietysti ole eikä ne voi tietää että meillä pieniä lapsia on, mutta silti harmittaa välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin nyt seuraava asia mitä pelkään, ettei vastoinkäymiset lopu talon luovutukseen, ei kiva juttu ollenkaan :-(

   Poista
 10. Siinä on muuten eroa, onko 1- vai 2-kerroksinen talo, nimittäin 2-kerroksinen talo taitaa olla asennushintaan nähden niin paljon työläämpi, että ne menevät helposti ulkolaisille urakoitsijoille jotka eivät tätä ole vielä oppineet. Noissa kph, wc ja khh tiloissa on yleensä poisto, jolloin on tärkeää, että niiden tilojen ovissa on alhaalla 10-20 mm korkea (ilmämääristä riippuen) ovirako, jos näin on suunnitemiin merkitty (OR). Sitä ei pysty normaalilla lautakynnyksellä toteuttamaan jollei ovilehteä nosteta. Ja khh ovessa, tilassa jossa on lattiakaivo, pitää ehkä olla laatan yläpuolella 15 mm tulvakynnys. Laita linkki tuohon blogiin wc hajuista, voihan olla vaikka pesukoneen poisto kytketty muualle kuin kaivoon, jolloin poistaessaan vettä vetää kaivon tyhjäksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista!
   No tässä sitten syy siihen, että osa on taloonsa tyytyväisiä ja raksaaminen on sujunut kun tanssi ne kommentoijat ovat yleensä olleet ykstasosista DTaloista..
   Täytyy vinkata tää kommentti edelliselle kommentoijalle.

   Poista
 11. Niin noiden hajujen myötä kannattaisi tarkastuttaa myös ilmanvaihdon alipaineisuus talossa, ettei ole liikaa. Enerventin sivuilla on laskuri, miten pitäisi moottorit pyöriä, ja ilman säätöjä ei parempaa F7 hienosuodatinta voi laittaa. Sitä ennen tarkastaa suodattimien kunto, tuloilmasäleikön kuuraisuus (varsinkin kovilla pakkasilla) ja että hyönteisverkko on varmasti pois. Usein lavuaarin putken hk-kumi voi vuotaa, jos putki ei mene ihan suoraan siihen, tai sitten wc-mansetin tiiviste voi olla huonosti mutta se on piilojalan sisällä. Tuskin teillä wc:ssä kaivoa on, jonka sisukalut olisi huonosti paikallaan. Muutosmallisen liesikuvun mahdollisesti puuttuva perhospeltikin voi vaikuttaa noihin painesuhteisiin talossa ja sitten takan vetoon, energiankuluun yms, se on tärkeä reikä joskus sopivasti huonoissa olosuhteissa.
  Miten Sabuskalla, onko parvekaiteeseen tullut joku ratkaisu jo? Vaikka taitaa olla nyt muita murheita päällimmäisenä mielessä. Antoisa blogi, mahtaa Aatsinki olla taas tyytyväinen näitä lukiessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a mahtaako tuota Aatsinki edes ehtiä näitä kirjotuksia lukemaankaan..
   Ja kyllä meille on tulossa pleksi partsille :-) Se luvataan jo rakennusleikkauksessakin että vaneri/pleksi tms ja mies työmaapalaverissa ilmoitti, että meille sitten pleksiä kiitos-ja sitä on nyt sitten tulossa :-)

   Poista