tiistai 10. tammikuuta 2012

Se on pienestä kiinni


Melkein meinaa nolottaa jo meiltä lähteneiden reklamaatioiden määrä koskien rakennuttamaamme taloa.

 Ei siinä mitään, että taannoin takka oli sen 30 cm väärässä paikassa mies huomasi mittavirheen heti. Seuraavaksi olikin saunan oviaukko 20cm liian matala, oven alle ei olisi jäänyt sinne kuuluvaa aukkoa. Onneksi mies huomasi tämän mittavirheen heti; säästyi taas jonkun rahoja ja aikaa, kun ei tarvinnut alkaa kylppärin laatoituksia ja saunan paneleita alkaa purkamaan aukon suurennuksen alta ovea asennettaessa. 

  Pesuhuoneen koolaus oli liian harva, meillä se oli 60cm välein, kun olisi pitänyt olla 40cm joka taas vaikuttaa seinän jäykkyyteen ja laatoitukseen kun pesuhuoneesta on kyse.

 Tänään mies kävi talolla toteamassa että olohuoneen kattoon asennetut spottivalot olivat kyllä rivissä, mutta yksi spoteista poikkesi toista senttiä siitä rivistä.. Vaikkei sitä kuvasta välttämättä näe, niin talolla silmä hakee virheen heti.

  
Tätä tilattiin..


 Yläkerran parvekkeen kaiteiden poikkipuiden väli ei saisi ylittää 10mm turvallisuusmääräysten mukaan, koska esim. lapsi saattaa kiivetä poikkipuista muodostuvia "tikkaita" pitkin putoamisvaaraan, meillä tuo väli on yllättäen noin 20mm ja virhe (?!!) oli korjattu naurettavilla jätevanereilla sisäpuolelta, jossa luki tussilla meidän sukunimeä, oli huti ruuvausten jälkiä ja kaikissa kuvissa minkä perusteella talomme on tilattu näkyy parvekkeen kaiteiden läpi eli tässäkin kyseessä pikafixaus. Ei tämä näin mene, ei todellakaan. Että tilaat yhtä ja saat virheiden takia toista. DT:n työpäälikkö totesi että turvallisuus taattu ja vaneri kuulemma pysyy..Tätä tuli..

 Ikävä kyllä tällä hetkellä on luottamus Designtalojen aliurakoitsijaan aika heikoilla kantimilla. Itse saa olla todella tarkkana ja edelleen jos harkitsette kyseistä talontoimittajaa on syytä satsata erittäin hyvään vastaavaan mestariin ja käydä itse työmaalla ainakin kerran päivässä. Vaikkakin mieheni silmä on tarkka, niin olisihan noi edelliset isoimmat virheet, lukuisista pienemmistä puhumattakaan, tulleet esille jossain vaiheessa jokainen, onneksi nyt kuitenkin ennemmin, niin on ollut helpoiten korjattavissa. 

    Oikeastaan tarkemminen ajatellen: jokaisen  raksalla käynnin jälkeinen reklamaatiolistan lähettäminen Designtalolle ei ole meille -avaimet käteen talon tilaajille- ollenkaan noloa (olemmehan tilanneet sopimuksemme mukaisen talon, josta on olemassa kattavat asiakirjat) vaan kyllä tämä on äärettömän huonoa mainosta Designtalolle ja tekee kyllä hallaa heidän brändilleen, ikävä kyllä. 

Tähän asti reklamoidut virheet on korjattu asianmukaisesti ja toiveissa siintää vieläkin se laadukas Designtalo..

   Jos minulta kysytään, niin en kyllä ihan helposti suosittele,

  ainakaan kokemattomalle rakentajalle, "helppoa" avaimet käteen taloa, tässäkin pitää tietää paljon rakentamisesta ja olla koko ajan kartalla mitä, miten ja missä vaiheessa tehdään.


PS.
Toivottavasti joku DT:ltä lukee tämän ja tilaa mitä pikimiten ne pleksit sinne parvekkeen kaiteiden taakse tai tulee pienentämään poikkipuiden väliä lainmukaiseen mittaan.

 Meille kaikille Iloa ja valoa !

9 kommenttia:

 1. Ei mitään noloa kyllä noissa reklamaatioissa. Täysin aiheellisia! Pitäähän sitä saada mitä ol luvattu ja tilattu. Aika uskomattomiakin mokia!

  VastaaPoista
 2. Melkein ottaisin jo yhteyttä D-talojen johtoon, toi vaneriviritys on kyllä aika uskomaton.

  Työpäälliköiden/timpuriryhmien välillä on näköjään huomattavia eroja alueellisesti, meillä reklamaatiot käsitelty asiallisesti eikä moisia "purukumivirityksiä" ole lähdetty edes ehdottamaan.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on nuo vanerit yläkerran parvekkeen kaiteiden takana ja tietääkseni ne sinne kuuluvatkin. Olen nähnyt niitä muissakin D-taloissa. Meillä valmistuu kohta Hailuoto 186 Tampereelle ja meillä on ollut töissä huippuväkeä, ei paljon mitään valittamista, jälkikin siistiä kuin mikä! Harmi, että teillä ei ole sujunyt niin hyvin ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Voi änkeröinen!!! Harmittaa todella teidän puolesta. Hirveä homma tollasessa kyttäämisessä ja reklamoinnissa!

  Meillä edelleen reklamaatiolistaan on tullut vain pari pientä kohtaa. Timpurimme on ihana, hän on esittänyt pari vinkkiä miten hän voisi tehdä asian vielä paremmin mitä D-talolla on yleensä tapana. Ihan pikkujuttuja mutta herättää luottamusta että haluaa tehdä asiakkaalle parasta mahdollista!

  Tsemppiä teille ja jospa lopussa voitte kuitenkin nauttia ihanasta uudesta kodistanne hyvillä mielin!

  Jaana
  Hailuoto 153

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista kyllä tässä välistä ajattelee, että kyllä meillä on sitten huonoa tuuria. Onneksi viat on senlaatuisia että lain mukaan niihin on reagoitava.
  Me emme tuollaista vaneria ole parvekkeelle tilanneet, sitä ei ole mainoskuvissa eikä mainintaa missään. Ilmeisesti tarkoituksena on pitää vaneria että talot pääsevät muuttotarkastuksesta läpi ja sitten nykästään se hiiteen, mutta meidän tapauksessa, kun talossa on pieniä lapsia emme näin voi tehdä turvallisuus syistä :-)
  Olemme kuulleet että pahin ruuhka on pääkaupunkiseudulla ja lähistöllä, tänne haetaan työporukkaa rajojen takaa, kun taas sähkärimme mukaan Tampereen seudulla ainakin vielä tehdään koteja, kun taas täällä pääkaupunkiseudun lähistöllä rahaa..
  Jaana: onneksi viat on suhteellisen hyvin hoidettu tähän asti tosin meillä on varmasti todellinen niuhottajan maine ja näinhän sen ei pitäisi olla, itse olemme kuitenkin virheet todenneet ja varhaisessa vaiheessa, myöhemmin työmäärä olisi ollut jo todella paljon isompi. Ja niiltä osin mitä on talossa avalmiina ja oikein rakennettu on ... tosi <3

  VastaaPoista
 6. Ettäs kehtaavatkin! Mitä muuta kun pidätte puolenne. Sitä pitää saada mistä on maksettukin... Eikös? Minusta on hyvä että joku tuo myös julki tällaisia epäkohtia, koska ei tällaisesta palvelusta kukaan halua maksaa! jaksamisia teiile ja kyllä tämä vaiva sitten palkitaan kun talonne on valmis. :)

  VastaaPoista
 7. Oletteko miettineet tuon kaiteen taakse jonkilaista tiheäsilmäistä metalliverkkoa, rosteria tai alumiinia vaikka valkoisena? Jos se ei tulisi niin helposti likaisen ja pölyisen näköiseksi. Tai jos jättäisi pleksin korkeuteen 700 mm jotta yläpuolelta pääsisi lastalla sitä pesemään. Mielestäni 10 mm raoilla kaiteen ilme muuttuisi liikaa, eikä tuo 10 mm ole tietääkseni mikään sellainen mitta, että menisi varmasti läpi, vaan on silti tarkastajan harkinnassa koska asetuksen sananmuoto siihen ohjaa.

  VastaaPoista
 8. Niin onhan tuo vaneri tai pleksi varmasti mainittu trendikaiteiden suunnitelmissa kyllä ja vanereiden olisi ainakin pitänyt tulla samassa paketissa kuin kaiteetkin. Mutta nämä suunnitelmathan eivät ole kauppa-asiakirjoja niinkuin myyntikuvat, joiden perusteella voi olettaa ostaneensa pleksin. Netissä oli jonkun blogissa tämä kaide takapihan terassilla, joka sijaitsi loivassa rinteessä. Siinä varmasti ylittyi putoamiskorkeus 700 mm jolloin vanerit tms. olisi pitänyt olla myös terassin kaiteissa.

  VastaaPoista
 9. ja vielä muuten tuo umpilevy johtaa helposti siihen, että lapset koittavat kuitenkin kiivetä ylös vaikka tuolin päältä kun eivät näe läpi, siksi sitä läpinäkyvää suositellaan määräyksissä.

  VastaaPoista