lauantai 14. tammikuuta 2012

Pohjapiirustukset

Lähdimme muokkaamaan meidän talon pohjaa ihan perus Hailuoto 205:sta (ed.linkki postaukseen).
Etsimme meidän taloa monien toimittajien joukosta ja Hailuoto 205 valikoitui tarpeeksi suuren kokonsa, huonejärjestelyiden ja muunneltavuuden vuoksi. Emme haluneet myöskään perinnetaloa. Talon hinta ja pakettiin kuuluvat asiat vaikuttivat päätökseen tietenkin myös.

Alusta asti oli selvää, että taloa on voitava muuttaa meidän tarpeita vastaavaksi.
Olohuoneeseen ja keittiöön lisättiin monta ikkunaa lisää, perusmallin ikkunatkin olivat pienempiä ja muutettiin ne korkeimmiksi.Suurin muutos tehtiin haaveilemamme poreammeen takia, perusmallin kylppäriin se ei oleisi mahtunut ollenkaan nyt muutosten jälkeen mahtuu vaikkakin tiukoille menee.. Saadaksemme lisäneliöitä kylppäriin kodinhoitohuone kiepsautettiin toiselle puolelle seinää, joka vei neliöitä ylimääräisestä huoneesta josta tulikin vaatehuone. Vanhassa talossa totuin siihen että vaatehuolto ja kaapit oli vierekkäin ja toimi todella hyvin, siellä meillä ei ollut huoneissa ollenkaan kaappeja. Nyt alakerran vaatehuoneeseen tulee aikuisten vaatteet ja liinavaatteet yläkertaan lasten huoneisiin tulee vaatekaapit. Aikuisten makuuhuoneeseen alhaalla oikealla ei tule kaappeja. Ainoa mitä olisin halunut tähän alakertaan vielä lisätä olisi ollut ruokailutila/erkkeri. Sellaista ei voinut valitettavasti lisätä. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen tekemiimme muutoksiin, arjessa sitten lopulta selviää että onnistuivatko..
Yläkerta on lasten valtakuntaa, jokaiselle neljälle meillä asuvalle lapsesta tulee omat huoneet, isoin parvekkeellinen huone tulee koululaispojalle, jonka huoneeseen majottuvat myös isän luona asuvat veljet meille tullessaan. Aluksi mietimme lapsille tehtävän peli- ja tv-tilan tekemistä aukon tilalle, mutta onneksi pysyimme alkuperäisessä suunnitelmassa ja toteutimme haaveilemamme aukon olohuoneesta yläkertaan, se tuo valtavasti avaruutta ja näkö- ja kuuloyhteys yläkertaan on hyvä (Yhden tulipalon läpikäyneenä tätä seikkaa ei voi aliarvioida äidin näkövinkkelistä). 
 Olen äärimmäisen tyytyväinen, että aukko toteutettiin yläkerran neliöidenkin kustannuksella, se on kyllä eri magee!
Lasten peli ja tv-tilat on täällä väliaikaisessa koululaispojan huoneessa toiminut ihan älyhyvin ja tuleva huone on tuplakokoa.
Yläkerran vessa on iso ja sinne hankimme kaapin siivoustarvikkeille ja yläkerran imurille. Ainoa asia jonka tekisin toisin nyt, olisi vessan pienentäminen seinällä ja näin olisi saatu pieni ovellinen komero käytävältä ed. mainituille tarvikkeille. Asuminen talossa sitten aikanaan näyttää mitä muuta olisi voinut tehdä toisin..

Ihanaa viikonloppua, me lähdemme tapettikaupoille nyt! Ja tulossa on myös kokeilua siitä miltä tuntuu rakentaa taloa DT:n mainostamalla tavalla, Gran Canarialta käsin, hih hei!                 4 kommenttia:

 1. Kiva pohja! Erityisesti mieleeni on tuo olohuone-keittiö noine isoine ikkunoinee ja tuo aukko yläkertaan on tosi kiva ja se on toteutettu meilläkin vähän eri tavalla; meillä on koko olohuone ja ruokailutila avoinna yläkertaan. Avartaa mukavasti.

  VastaaPoista
 2. Hei, tuleeko teille suihkua tuonne ylös? Meillä olisi edessä yläkerran rakentaminen ja ollaan mietitty onkohan se suihku tarpeellinen myös sinne. Meitä ei ole kuin neljä, joskus enemmän.

  T. Mammahko

  VastaaPoista
 3. Moi Mammahko, meille ei tule suihkua yläkertaan, koska olen todennut ettei sille tulisi paljoakaan käyttöä ainakaan vielä, tietysti vähän eri sitten kun lapset on kaikki teinejä..
  Edellisessä talossa meillä oli kylppärissä yksi suihku nyt tulee kaksi :-)
  Edellisessä talossa meillä oli vain yksi vessa ja silläkin pärjättiin :-))) Toki vähintään kans vessaa olis kyllä minimi.. Ja on meillä joskus ollut aikoinaan, kun lapsia oli "vasta" neljä niin yläkerrassa ja alakerrassa suihkut ja ei tullut yläkerran suihkua käytettyä kertaakaan.. Että semmonen tapaus.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi:Oli kaksi asiaa mitä halusimme ehdottomasti, aukko ja poreamme, projektin edetessä oli välillä neliöitä säästääksemme vaarassa tippua molemmat tai ainakin toinen haave, mutta sisulla saimme molemmat ja todella tyytyväinen olen, että pidin pääni enkä suostunut kompromisseihin :-)))

  VastaaPoista