maanantai 18. helmikuuta 2013

Ajatuksia talon rakennuttamisesta

  Rakennuttamamme talon yksivuotis päivä on lähestymässä. Aika on kulunut kuin siivillä ja olemme olleet taloomme erittäin tyytyväisiä!

Viikosta toiseen blogini luetuimpiin teksteihin kuuluu postaus  otsikolla Rakennutetaanko me hometaloa? viime helmikuulta.
  Aihe kiinnostaa ja provosoiva otsikko herättää rakentajien, raksaamista suunnittelevien mielenkiinnon ja varmasti monien muidenkin. 
  Kuten tuon postauksen editissä toteankin, meillä venäläisten moraalittomien "raksamiesten" mm. pihalta hakemat valmiiksi homeiset laudat huomattiin ONNEKSI ajoissa ja tämän mahdollisti vain ja ainoastaan se, että meillä oli mahdollisuus käydä raksalla joka ikinen päivä, mitään ei peitetty missään vaiheessa ennenkun mieheni tai vastaavamestari oli sen tarkastanut.

 Tarkkaakin tarkempi mieheni ja loistava ammattitaitoinen vastaavamestarimme rakennuttivat meille loppupeleissä hyvän talon, jota jo melkein vuoden on kodiksi kutsuttu : )

 Ohjeeksi rakennuttamaan aikoville antaisin omien ja muutamien muidenkin kokemuksilla, että osaava ammattitaitoinen ja tarkka vastaavamestari on kultaakin arvokkaampi, edun valvojasi joka tietää rakennusalan määräykset ja lakipykälät. Meillä oli onni saada huippu vastaavamestari, joka tiedoillaan ja tarkkuudellaan mahdollisti meille hyvän terveen talon ja hänen kovaukseen mennyt summa on tullut jo nyt monintuhat kertaisesti takaisin.
  Oma aktiivisuus ja tieto ovat rakennuttamisessa tärkeää, vaikka mainoksessa luvataan helppoja leppoisia päiviä lomaillessa talon valmistuessa sillä aikaa.

  Ikävä kyllä kovin moni luottaa vastaavanmestarin valinnassa vain nimeen paperilla ja pahimmissa tapauksissa rakennuttamista ei valvo kukaan. Hyvällä onnella ongelmia ei tule, huonolla voi hyvänkin talon materiaalit mennä nopeasti pilalle, näitäkin on valitettavasti kuultu.

 Kyllä me voitaisiin lähteä talon rakennuttamisprojektiin uudestaankin : ) 
Talontoimittajaksi valittaisiin toinen firma, vaikkakin mitä tässä on keskusteluita seurannut niin keskihintaisissa talopaketeissa ei hirveästi ole rakennusvaiheessa ja asioiden hoitamisessa eroa ollut, oma aktiivisuus ja tarkkuus valvonnassa pätee kaikkiin talopaketteihin ja huomautettavaa on paljon ollut muillekin toimittajille.Designtalo Hailuoto 205 esitteestä parin vuoden takaa ja tästä lähdimme muokkaamaan meidän nykyistä kotia.


  

1 kommentti:

  1. Mä löysin teidän blogin pari viikkoa ennen oman DT:n talotoimitusta ja kauhunsekaisin tuntein luin kokemuksia venäläisistä raksamiehistä. Kun paketti sitten tuli, niin vaivihkaa kyselin DT:n kouluttajalta raksamiesten työmoraalista. Sain napakan vastauksen, että "ne viittaamasi venäläiset eivät ole enää palveluksessamme". Helpotuksen huokaus. Meillä onkin ollut ihan suomalainen porukka tekemässä hommia ja tähän saakka kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin. Muutama pikkujuttu on ollut, mutta kaikesta on selvitty ihan jo timpureille puhumalla... ei ole tarvinnut edes reklamaatiolistaa täytellä, kun asiat on hoitunut niin jouhevasti. Onneksi näin. Kovasti kyllä edelleen olen neuroottinen kaiken suhteen, enkä varmasti ollenkaan turhaan.

    VastaaPoista