lauantai 17. joulukuuta 2011

Ikimuistoisin jouluni

 Kun tässä ollaan rakentajia, niin on tullut enemmän seurattua raksablogejakin ja oman raksaamisen reklamaatioita harmitellessa, on huomattu ettei se rakentaminen näinä päivänä helppoa taida olla aina  muillakaan, harmittavia ongelmia Kotiliesi blogissa parhaillaan. Joulumieli tiessään, uskon kyllä ja tämä sai minutkin pohtimaan joulumieltä ja tunnelmaa.

  Ehdottomasti ikimuistoisin jouluni (linkki: joulu 2009 kaksiossa) on ollut kaksi vuotta sitten, en ikinä olisi uskonut, että joskus näin vielä totean. Mutta totta se on.  Kaksi vuotta sitten  marraskuussa olimme talossamme olleen tulipalon takia joutuneen sijoittumaan pieneen kaksioon asumaan koko perhe. Olimme sekaisin äkillisestä lähdöstä rakkaasta kodistamme ja huolia oli vaikka muille jakaa. Tuolloin emme vielä tieneet vakuutusyhtiön aiheuttamasta katkeruudesta ja mielipahasta.
     Aaton aattona meillä ei ollut kiirettä, ei ollut kulhoja, vatkaimia tai muutakaan millä valmistaa perinteisiä jouluruokia. tortut oli sentään paistettu kertaalleen. Ulkona oli pieni pakkanen ja jouluksi oli satanut lunta. Rakensimme vuokratalon edustalle lumiukon koko perhe, ukko suli vasta myöhään keväällä.
 Lähdimme hämärissä metsään kävelylle; minä, mieheni ja kuusi lastani, katselin asuinalueen ohi kävellessä ihmisten jouluisia ikkunoita, sisällä häärääviä ihmisiä ja silloin sen ymmärsin. Ei minun  jouluni  tule koristeista, runsaasta määrästä tavaraa, meillähän ei ollut edes omia huonekalujamme. 
  Minun jouluni on sydämessä, rakas perheeni lähelläni ja se on täydellinen sellaisenaan. En tarvitse siihen tunnelmaan mitään muuta.  Pelkkä muisto herkistää mieleni.

  Tänä vuonna lastemme jouluun toivon rauhallisuutta ja yhdessäoloa, mieluisat muutamat paketit ja joulun tunnelmaa kynttilöiden ja pienen koristelun myötä.


Ihanaa joulunodotusta Sinulle, iloa ja valoa sydämeesi!10 kommenttia:

 1. Joskus tulee noita ikäviä pysähdyksiä, joissa riisutaan kaikki aineellinen. Onneksi teille perheenjäsenille ei käynyt mitään vahinkoa.
  Voin vähän kuvitella, miltä teistä tuntui, kun kiire ja normi elämä loppui. Meillä pysäytti sairaus ja se sekoitti pakan kahdeksi vuodeksi.
  Ihan toisenlaista joulua olen viettänyt kolme kertaa Afrikassa, ei jouluhössötystä, ei stressiä, ei jouluruokia, ei lunta eikä joulutunnelmaa.
  Eka kerralla ulvottiin kaverini kanssa ihan hulluna ikävästä ja kuunneltiin rätisevästä lyhytaaltoradiosta joululauluja Euroopasta!
  Onnellista joulun aikaa teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Näinhän se on että elämässä joskus tulee yllättäviä käänteitä ja vaikka silloin tuntuu pahalta eikä jaksa uskoa tulevaan, mutta ajan kanssa ne asita järjestyy..Tiedän vaan itsekin omasta kokemuksesta että siinä tilanteessa ei mikään lohduta..

  Toivon iloa ja valoa ja joulunrauhaa koko perheelle ikävistä muistoista huolimatta ♥

  VastaaPoista
 4. Yksinkertaisin joulu voi olla paras joulu. Syntyihän joulun lapsikin perin vaatimattomiin olosuhteisiin :) Rauhaa ja lepoa, kirkossa käynti - siitä minun jouluni koostuu. Ja muutama lahja lapsille. Hyvää joulun aikaa teille, paljon olette kokeneet!

  VastaaPoista
 5. liikuttava teksti <3
  kaunista joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 6. Meillä koettiin tuo sama vähän teidän jälkeenne. Yht`äkkiä kaikki omaisuus oli päällämme olevat vaatteet, kodista jäi jäljelle ulkoseinät ja katto. Ihmiset säästyi, mutta ihana koiramme menehtyi savukaasuihin.
  Meillä onneksi vakuutusyhtiön kanssa sujui kaikki hyvin, urakoitsijan kanssa saimme takuta.

  Seurasin sinun blogiasi ja kirjoituksiasi, mutta en kyennyt silloin mitään kirjoittamaan.

  Onnellista joulun odotusta ja joulua perheellesi!

  Päivi

  VastaaPoista
 7. Täältä kotiliedestä lämmin halaus teille ja luin jo aiemmin jutun talonne palosta. Surullista , mutta huomasin että olette selvinneet perheenä , koko perhe sillä rakkaudella ja hyvyydellä joka perheen sisällä pitääkin olla. Tukea ymmärrystä , olkapäätä...
  Meidän joulu meni vuonna08 kun vammauduin marraskuussa joten tavallaan tuttu homma se ettei sitä joulua aina tarvita, toki silloin vallitsi taas perheessämme valtava epätietoisuus tulevasta. Nyt jotakuinkin tiedetään mitä tuleman pitää ja minä voin suht koht hyvin.
  Lämmin halaus sinulle ja perheellesi, voimia teidän projektiin , käyn aina välillä lukemassa ja pitäisi kirjoittaa useammin :) Nyt kun laitan blogisi suosikkeihin tulee varmasti kirjoitettua useammin.
  Ihanaa joulua jo toivotan nyt<3

  VastaaPoista
 8. Voi kumpa ihmiset muistaisivat sen mikä joulussa on tärkeintä, ilman noita ikäviä pysähdyksiäkin! Vaikkakin laitan joulua, ostan löahjoja ja koristelen kotia, niin kyllä se tärkein lahja on saada olla oman perheen lähellä <3

  Ihanaa joulunaikaa teillekin!! Me täällä jännitämme syntyykö toinen lapsemme ennen joulua vai saammeko vasta joulun jälkeen sen parhaimman lahjan syliimme.

  VastaaPoista
 9. Eeviregina: Afrikkajoulut ovat varmasti ikimuistoisia!
  Milarca: Voi pieni tonttuvauva! Itse olen saanut tonttutytön marraskuun 13, tonttupojan 1.12, tonttutytön 17.12 ja esikoinen toi lisäjännitystä jouluun syntyessään lopulta 28.12 :-)

  VastaaPoista
 10. Koskettava tekstisi rauhoitti kummasti omaakin jouluhössötystä. <3 Kiitos siitä ja ihanaa joulunaikaa teidän perheellenne.

  VastaaPoista