lauantai 3. joulukuuta 2011

Joulumieltä etsimässä?

 Tänään löysin sattumalta Hylätyt lapset ry:n sivuston ja se antoi ajattelemisen aihetta varsinkin näin joulun alla. 
    Meillä kun on niin hyvin asiat Suomessa kaikilla näin ei kuitenkaan ole. Edes Suomessa. Meillä on työttömiä, kodittomia ja vähäosasia.
 Olin varaamassa kirppis paikkaa itselleni taas, kun tavaraa on kertynyt nurkkiin. Nyt olen tullut toisiin ajatuksiin, olen paljon antanut meille tarpeetonta tavaraa  Pelastusarmeijan kirpputorille myyntiin ja niin teen vastedeskin.
   


Hylätyt lapset ry:n toimintaa voi auttaa mm. liittymällä yhdistykseen, ostamalla yhdistyksen tuotteita kuten ensi vuoden 2012 kalenteria.
Pyydän että sinäkin tutustut sivustoon ja mietit voisitko sinä jotenkin auttaa. 

Hylätyt lapset ry:n sivuilta kopsattua:Lastensairaaloissa ja lastenkodeissa eri puolilla Venäjää (myös Karjalassa) elää yli 300 000 hylättyä lasta. Monet heistä hylätään vain, koska vanhemmilla ei ole varaa huolehtia heistä. Viranomaiset ovat löytäneet näitä lapsia monista eri paikoista. Osa lapsista on hylätty jo synnytyssairaalassa, osa myöhemmin.

Sairaalassa asuva hylätty lapsi on todella huonossa asemassa. Jos lastenkodissa ei ole tilaa, hän joutuu asumaan sairaalassa vuosia.

Hän saattaa olla täysin terve, mutta silti hän voi joutua vain makaamaan sängyssä päivästä toiseen. Hänellä ei välttämättä ole mitään: ei leluja, ei vaihtovaatteita, ei tarpeeksi vaippoja, ei lämmintä syliä ja ihmiskontakteja, ei mahdollisuutta ulkoilla, ei leikittäjiä. Syliin hän pääsee vain pesun yhteydessä, jos silloinkaan.

Hylättyjen lasten osastoilla ei ole omia hoitajia. Muut sairaalan työntekijät eivät pysty tarjoamaan hylätylle lapselle riittävää huolenpitoa ja kunnollisia olosuhteita, koska niiden tarjoaminen ei kuulu heidän työtehtäviinsä ja heidän aikansa kuluu sairaiden lasten hoitamiseen.

Valtio tarjoaa hylätylle lapselle vain sairaalapaikan, ruuan, lääkkeet ja paikasta riippuen vaipan tai kaksi päivässä – ei siis esimerkiksi vaatteita, leluja tai riittävää määrää vaippoja. Mutta niitä ja paljon muutakin jokainen lapsi tarvitsee! Ne eivät tietenkään korvaa syliä, mutta vaatteet ja vaipat pitävät lapsen lämpimänä ja kuivana ja lelut tarjoavat edes jonkinlaisia virikkeitä, jotka auttavat häntä kehittymään. Sänkyyn kiinnitettävät lelut, mobilet, helistimet ja purulelut ovat korvaamattoman tärkeitä. Mutta kaikkein tärkeintä olisi, että hylätyt lapset saisivat edes yhden pysyvän ihmissuhteen! Siksi Hylätyt Lapset Ry pyrkiikin palkkaamaan hylättyjen lasten osastoille omia hoitajia.

Jokaisen hylätyn lapsen pitäisi päästä sairaalasta lastenkotiin. Lastenkodissa asuvan hylätyn lapsen elinolosuhteet ovat tavallisesti hieman paremmat kuin sairaalassa asuvan. Lastenkodissa lapsella on hoitaja, ja paikalliset viranomaiset tukevat lastenkotien toimintaa – tosin paikkakunnan varallisuudesta riippuu, kuinka riittävää tuki on: rikas paikkakunta saattaa hankkia hylätyllekin lapselle kaiken tarvittavan (ja ainakin Moskovan kaupunki hankkii enemmänkin), köyhä paikkakunta taas ei hanki juuri mitään.

Hylätyt lapset ovat lähes poikkeuksetta pienempikokoisia kuin perheessä kasvaneet lapset.


 

Tänään minä toivon Universumilta suojelusta maapallon kaikille lapsille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti