torstai 8. joulukuuta 2011

Meidän takka...

Kävimme ihailemassa talolla vasta muurattua takkaamme.. Mies hieman tuumaili takan ja eteisen seinän väliin jäävän tilan suuruutta, halkoja sinne mietittiin että vois vaikka telineen laittaa mutta tuonne niitä menisi jo rekka-autollinen ja niinhän siinä sitten on käynyt, että takan takaseinä on muurattu 30 cm liian pitkäksi.
    Takka on kasattu 30 cm väärään paikkaan, ei liene takan kasaajan syytä koska mittoja tuskin tarvitsee takan kasaajan tarkistella. Eikä tarvitsisi talon tilaajankaan.. Onneksi mittausvirheen  mies huomasi nyt, eikä vasta sitten kun hormi on muurattu katolle asti ja kaakelit laatoitettu paikoilleen. Ja muurattua takkaa kun ei mitenkään siirretä paikoilleen, niin purkuunhan se taitaa mennä.
      Koska yläkerrassa tulisi hormin siirtyessä jo eteen paloturvallisuus asioita, kun huoneen kaapisto ei mahtuis sille varattuun paikkaan vaan jouduttais siirtää lähemmäksi parvekkeen ovea jne.
  Reklamaatioita on lähtenytkin Designtalolle yllättävän paljon, vastaavamme oli kysellyt Designtalon toiminnasta aiempina vuosina jolloin kuulemma työntekijät ovat olleet suomalaisia ja asiat on sujuneet, työntekijät ovat olleet ammattitaitoisia rakennusmiehiä. 
  Taloja myydään nyt paljon eikä tekijöitä saada täältä ilmeisesti riittävästi vai onko kyse rahasta, mene ja tiedä. 


 TODELLA tarkkana (monta kertaa viikossa tarkastamassa) saa olla talon tilaaja itse raksalla ja vastaavaan mestariin kannattaa satsata todella! "Perus" toimenpiteitä joilla on toiveita saada rakennutettua reklamaatioiden/korjausten kautta lopulta laadukas Designtalo.


EDIT:
Tämän päivän aikana on selvinnyt, että vaikka takaseinä on 30 cm liian pitkäksi muurattu DT:n porukan toimesta, niin takan sijoittelu kuuluu siltikin Uunisepille, joten siellä siis mittavirhe paholainen. Takka puretaan ja siirretään kohdalleen, mikäli kukaan ei sitä saa työnnettyä paikalleen.

Takka tänään, mitähän huomenna..


Pikku tyttöjen huoneissa seiniä  Koululaisten huoneita
Mukavaa iltaa Sinulle, iloa ja valoa!

11 kommenttia:

 1. Sinulle myös iloa ja valoa! Harmillinen tuo takkajuttu...

  VastaaPoista
 2. Onneksi takkamoka ei ollut meidän ja Designtalo vastaa toimenpiteistä muuten ottais kyllä päähän..

  VastaaPoista
 3. Jos vain mahdollista, niin katsokaa perään mitä ja miten tekevät.. Meidän kavereille löivät homeisia lautoja seiniin, jonka vuoksi talo homehtu alle 4 vuodessa... eikä ollut eka homeinen talo täällä päin. :(

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: juurikin näin! Onneksi Ymmärsimme satsata vastaavaan mestarointisi jolla kokemusta todella paljon ja meillä mieskin tietää asioista paljon joten ei hätää.. Haluankin varoittaa niitä rakennuttajia jotka eivät asioista tiedä ja "säästävät" vastaavan mestarin kuluissa ja talo on sitten väärin rakennettu :-(

  VastaaPoista
 5. Nyt en ymmärtänyt. Eikös takka tule Uunisepiltä, joiden kautta hoidetaan takan asennus, muuraus yms.? Vai siis oliko takan paikka merkitty alunperin väärin? Meillä nimittäin kävi myös niin, että takka oli aluksi merkitty keittiöön, mutta onneksi putkimiehet huomasivat viban ja homma korjattiin jo ennen kuin takkaa alettiin muuraamaan. Ja hyvä että huomasitte tämän jo nyt!

  Meidän työporukalla on ainakin juuri nyt niin kiirus, että tälle alueelle on jouduttu palkkaamaan lisää tekijöitä, jotta talot pysyvät aikataulussa. Liekö virheiden syynä sitten kiirus?

  VastaaPoista
 6. Onpa harmillista!!! Taitaa olla todellakin tekijöistä pulaa ja sitten laatua on vaikea pitää yllä. Meillä on kaikki menny pelottavan hyvin... Vastaava mestarimme on ammattitaitoinen ja tarkka kaikessa, mutta silti reklamoitavien asioiden lista on ollut todella lyhyt ja nekin pikkuasioita. Timpurimme on täällä kuuluisa siististä ja laadukkaasta työjäljestä. Ja muutkin tekijät tähän asti ovat asiansa hoitaneet todella hyvin. Isäni joka on rakentanut useamman talon on kehunut myös työnjälkeä siistiksi. Timpurimme pitää työmaan niin siistinäkin että ei paljon ole tarvinnut edes siivoamassa käydä. Koko ajan odotan milloin se iso "moka" meidän projektissa tulee. Eihän tää voi mennä loppuun asti näin hyvin.

  Tsemppiä kaikille rakentajille ja pidetään silmät auki että hommat tehdään niin kuin pitää.

  Jaana
  Hailuoto 153

  VastaaPoista
 7. Millarca: Uuniseppien olisikin pitänyt mitata tarkka paikka takalle.. Uunisepät tulevat korjaamaan takkamokan tavalla tai toisella :-) Mutta tosiaan onni onnettomuudessa on, että mittavirhe huomattiin nyt ennen kun hormia alettiin muuraamaan!
  Jaana: Hyvä jos kaikki on sujunut hyvin!
  Työporukasta ja sen ammattitaidosta kaikki riippunee ja teillä on sattunut hyvä porukka.

  VastaaPoista
 8. Mun on pakko kommentoida tosta työporukasta. Meillä siis ei heidän kanssaan ole ollut ongelmia, vastaava mestarikin on oikein tyytyväinen työnjälkeen, ja samoin kuin Jaanalla, porukka on tosi siistiä ja ovat lakaisseet sisällä ja vievät mm. puujätteen omalle paikalleen.

  Me muuten rakensimme miehen kanssa takapihalle sellaisen huteran kehikon, johon ajattelimme kantaa lautaroskaa jonka käymme sitten ajan kanssa keväällä läpi (eli mitä voisi käyttää polttopuuna). No työmiehet kun hokasivat ko häkkyrän, niin ovat kiikuttaneet puujätteen aina sinne :)

  Niin ja Jaana, oletteko te oikeasti rakentamassa uutta? Sinunkin blogiasi satunnaisesti seurailen ja nyt oon ihan ihmeissäni että mitä mitä?

  VastaaPoista
 9. Millarca: Jaanalla ei taida olla blogia, kun klikkaat nimeä niin näkyy hänen merkkaamaansa blogi jota lukee, eli all you need is white.

  VastaaPoista
 10. Millarca: Ja tosiaan, teillekin on sattunut hyvä raksaporukka, vilpittömästi toivotan siitä onnea, toivottavasti meilläkin alkaa raksaaminen pikkuhiljaa sujumaan, onneksi takan mittavirhe ei nyt ollutkaan näiden Dt:n rakentajien moka vaan Uuniseppien olisi pitänyt mitata takka paikoilleen.

  VastaaPoista
 11. Niin minulla tosiaan ei ole omaa blogia, muutaman blogin ahkera lukija kyllä olen:) Eli kyllä me uutta rakennamme... Ja juuri näin kun Sabuska sanoi nimeäni klikatessa alla on eräs seuraamani blogi.

  Jaana
  Hailuoto 153

  VastaaPoista