lauantai 13. huhtikuuta 2013

Moderni huvimaja


Kuva lainattu täältä: Huone1Kuva lainattu täältä: Kontio piha


Ulkona sataa vettä ja sulattaa loputkin lumet, hope so!
Sisällä on kiva fiilistellä tulevaa terassikesää. Olen ehdottomasti terassi ihminen! Rakensimme viime kesällä 100 neliöisen terassin takapihallemme, nurmikkoa en kaipaisi ollenkaan, mutta koska koko piha oli kuitenkin jotenkin perustettava, niin nurmikkoakin on sitten laitettu. Ja millaista nurmikkoa? Nurmikko yllätti runsaudellaan meidät viime kesänä, multa oli ilmeisen ravinteikas, koska nurmikko kasvoi todella hyvin ja sitä sai ajaa monta kertaa viikossa.

Terassille minulla on ajatuksena rakentaa suojaisa alue, näkösuojaksi kadulle, suojaksi paahteiselta auringolta tai kesäsateelta. 

  Ensin ajattelin kankaista paviljonkia sohvaryhmälle, mutta kuten asioilla on tapana joskus rönsyillä, löysin netin ihmeellisestä maailmasta modernit piharakennukset.
 Ylhäällä muutama malli, jotka on ajatustani aika lähellä, minä haluaisin kuitenkin isot ikkunaliukuovet.
Piharakennus olisi niin mahtava! Meillä ei ole tarkoituksena hankkia lapsille leikkimökkiä, koska edellisen kodin mökki oli todella vähäisellä käytöllä. Huvimajalla olisi monta funktiota; isoilla lasisilla liukuovilla saisi piharakennuksen osaksi terassia, koska terassin jatkeeksi se ehdottomasti tulisi. 
  Lapset voisivat leikkiä siellä kavereiden kanssa ja  voisihan sisällä ottaa vaikka kesäpäikkärit : ) Sateella siellä voisi istuskella ja nuoriso voisi yöpyä siellä halutessaan lämpimillä säillä.. Ja kaiken huipuks ei tarvitsisi erillistä kesämökkiä, kun sellainen olisi omalla pihalla!
  Talvella piharakennuksen voisi sisustaa lampaantaljoilla ja juoda glögit kynttilän loisteessa.. Tai sitten arkisemmin käyttää varastona. 

Hmmmmm....Onkos tullut kesä, nyt lopultakin talven keskelle, eikös tarve olekin selkeä tälläiselle pihamökille?

                     KIvaa lauantaita sinulle!


                                                                    


1 kommentti:

  1. Heippa! Ja terveiset Porvoosta! Olen aina silloin tällöin piipahtanut blogissasi ja tässä yhtenä kertana luin sen kokonaan. Olen vaikuttunut elämäntarinastasi ja siitä, kuinka löydät asioista valoisat puolet. :)

    Kesäkoti-ideasi ovat ihania! Minulla on hiukan samanlainen kuume: haluan ihan ikioman mietisleky/lukunurkkaus/köllimismajan. Mieluiten vanhoista ikkunanpokista, mutta let´s see ;)

    Meidän pihaan "leikkimökki"ongelma ratkaistiin siten, että rakensimme ihan kunnon mökin, n. 12 m2+terassi, jonne mahtuu sohvasänkyä (josta saa kahdelle pedit) sun muuta. Vedimme mökkiin sähköt, joten nuori neiti ystävineen yöpyykin siellä aikaisin keväästä pitkälle syksyyn. Ja mökki on hurjan kätevä vierasmajana. Täytyykin väsätä postaus mökistä. Talvella mökki toimii varastona.

    Tulevan kesän projektina on "grillimökki", johon haluan ruohokaton luonnon kukilla. Mutta kun ne haaveet etenevät jo vaikka ja minne. Ja sinun postaus vaan kiihdytti niitä... ;)

    VastaaPoista