sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kolmas kerta toden sanoi

Meidän vastaava antoi eilisellä käynnillään luvan luvan laatoitusten aloittamiseen kosteissa tiloissa; eli meidän vesieristeet meni läpi! Juhuu.
  Niitä tehtiinkin kun iisakin kirkkoa, kolmeen kertaan vastaavamme ohjeistuksella ja nyt vastaava oli tyytyväinen, oli kuulemma yksi parhaimmista vesieristyksistä minkä hän oli nähnyt. Rakentajan puoleltahan joku taho oli jo eristyksen toisella kerralla hyväksynyt, vaikkei kaatoja ollutkaan ovien edessä. Meillekin, koska emme paljoa rakentamisesta tiedä, olisi eristykset todistuksineen riittänyt.
  Ammattimiesten näkökulmasta vesieristys täyttää lopultakin määräykset.
 Talolla saa aloittaa nyt laatoitukset, vastaavaltamme lähti lista mitä hän ei laatoituksessa tule hyväksymään, liittyen mm. kaivon ympäristön ja seinien reunojen laatoitukseen.


 Sopii nyt vaan toivoa, että edes laatoitus menee kerralla läpi hyväksytysti, sillä jos jostain syystä ei mene, alkaa vesieristysten teko sitten alusta ja siihen meillä ei todellakaan ole aikaa!


Talolta otin eilen kuvaa tämän hetken tilanteesta, ihan vielä en pysty hahmottamaan mihin tulee mikäkin mööpeli :)


 Eteinen

 Aikuisten makuuhuone

 Eteisaula

Keittiö

 Olohuone


 Kodinhoitohuone

 Kodarista eteisaulaan

Määräyksien mukaiset vesieristeet kylppärissä

Vaatehuone


Aurinkoista sunnuntaita, iloa ja valoa!
8 kommenttia:

 1. Kylläpäs siellä on nyt kalusteita poikineen! No pian nähdään miltä ne näyttävät paikoillaan!
  Mukavia viimeisiä viikkoja teille! Kyllä se muuttopäivä jo häämöttää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIin on ja toivotaan, että pian ensi viikolla jo paikoilleen asennettuina....

   Poista
  2. Kyllä omasta mielestäni pitäisi ajan ihan hyvin riittää, kunhan laattamies aloittaa vesieristykset samoihin aikoihin kun kalusteet tulee. Jollei suuria vastoinkäymisiä tule, niin tuskin tulee hätä. Onko tuo lattiamies muuten hionut mahdolliset lattian patit pois ennen kalusteita, siitä kun tuppaa aina vähän pölyä tulemaan. Vaikkei olekaan niin hankala kuin kylppärit joissa on kaatoja ja kaivoja.

   Kannattaa vähän miettiä miten se laattajako tulee etukäteen, kun se on niin katsojan silmässä. Ikkunan huomioi, suihkujen välin ja vaikka saunan oven päällä harkkoseinän ja levyseinän sauman, saisiko sen laattasaumaksi johon tulisi silikoni, että kestäisi elämistä vähän. Millaisia ohjeita laatoituksesta se teidän hyvä vastaava antoi laattamiehelle?
   Oliko teillä tuo betonilaatta valettu ikäänkuin kovaksi tai kaivot ylhäällä kun ei kaadot riittäneet, tuliko teille paljon pykälää kodinhoitohuoneen ovelle? Tuo putkimies ja korkomaailma silloin on tosi tärkeä vaihe ennen valua että onnistuu.

   Mitä muuten teidän vastaava on mieltä siitä, että portaat tulee lattiapäällysteen päälle, tai että höyrynsulkumuovi vain kiilataan ikkunakarmin ja karmilistan väliin?
   Entä miten se vedenpoisto toimii tuolta parvekkeen huovan päältä niissä väleissä, jossa kaidetolppa tulee huovan läpi ja katkaisee kaadon. Eikö siinä ole koolauspuu kaidetolpan molemmin puolin, missä pitäisi sitten olla joku kolo tai rako ennen tolppaa?
   Minkä tehoinen tuo teidän kiuas muuten on? Meinaan kun sauna on ulkonurkassa ikkunoineen, ja 50 mm villa oh seinällä, mutta onko tuo harkkoseinän saunanpuoli ilman eristettä kokonaan, vai eikö sitä ole vaan pohjakuvaan piirretty villana?

   Poista
 2. Millainen käsittely muuten noissa saunan paneeleissa on valmiina? Kannattaa pestä kiuaskivet hyvin ennen laittoa, itse pesin ilmeisesti liian vähän ja löylyjen mukana meni kattoon tummaa kivipölyä. Meillä samantyyppinen paljon höyrystävä kiuas. Voisi ehkä auttaa, kun käryjen polton jälkeen vielä huuhtelisi kiukaan vedellä ennen kun on jäähtynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, täytyykin kunnolla kuurata ne kivet :-)
   Saunan seinät on käsittelemätöntä tervaleppää, ajatuksena värjätä ne itse tummiksi saunasuojalla jos "uskalletaan" :-)))

   Poista
 3. niin siis ennen löylyjä huuhtelisi jäähtyneenä

  VastaaPoista
 4. pesuhuoneen kattoon tarvis 2xsaunasuoja pistää, se ruppee sit vähän jo kiiltämään. saunan harkkoseinällä spu-eriste olisi hyvä, siinä kun on ainainen harmi kun on vesieriste ja saunan tiivis tinapaperi vastakkain samalla seinällä.
  lauteiden jälkeen tuo värillinen saunasuoja tarvii aika hyvät suojat lauteille jollei niitä värjää saunavahalla.

  VastaaPoista
 5. http://passiiviset.blogspot.com/2012/04/viimehetkien-vasahdys.html
  "Lisäksi ollaan nyt saatu ensimmäinen vääntö Designtalojen kanssa aikaiseksi saunan seinän eristeistä, onneksi mestarimme on asiansa osaava mies ja pitänyt hyvin meidän puolia!"

  VastaaPoista