sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Vaatehuone ratkaisu

Kun muutimme tähän taloon kolmisen vuotta sitten, oli vaatekaappeja yläkerrassa ja vaatehuolto alimmassa. Aikani kannoin vaatteita kolmen kerroksen väliä, usein puhtaat vaatteet haettiin suoraan viikkauspöydältä ja mietin pääni puhki miten helpottaa vaaterumbaa, tällä sakilla sitä meinaan on :-)

  No lopulta keksin alimmassa kerroksessa olevan vaatehuoneen hyödyntämisen meidän koko perheen vaatteille ja yläkerrasta sai vanhat kaapit lähteä. Nykyisin meillä on erittäin toimiva vaatehuolto; alimmassa kerroksessa  pesukone ja  pyykkikori, viereisestä vaatehuoneesta puhdasta vaatetta päälle. Ja tietenkin iso kokovartalopeili.
   "Ikean elfa" koreja on kattoon asti ja koko seinä täynnä, kuvassa näkyy osa ja oikealla näkyy tankoa, joka on henkarivaatteille. Estettisesti korit ei ole mitenkään silmiä hivelevä ratkaisu mutta onneksi vaatehuoneessa on ovi käytävälle.

 Toimii ja on vielä ihan omaa ideointia ja suunnittelua!
Huoneissa meillä ei ole siis vaatekaappeja, ainoastaan eteisissä ulko- ja vierasvaatteille.
 Mukavaa sunnuntaita!Vaikka koreja siivoan jatkuvasti, niin lapset saa ne näyttämään tältä alta aikayksikön, möyhimällä koko korin etsiessään jotain tiettyä paitaa ja housua ;-)

5 kommenttia:

 1. Hih; näyttää ihan samalta kuin meidän eteisen vaatehuoneen korit. Mutta pääasia, että vaatteet löytyy:)

  VastaaPoista
 2. Hei,
  juuri noin vaatehuone pitäisikin järjestää! Eniten meilläkin arkea hankaloittaa huonosti toimiva vaatehuolto, mutta vaatisi valtavaa remonttia saada tässä talossa sitä kuntoon, harmi :(

  Olen ihastellut blogiasi ja kotianne saamatta aikaiseksi kommentoida...nyt samalla kysyn, mikä olohuoneen tapetti on? Se on aivan ihana :)

  Lisbet

  VastaaPoista
 3. Hei mahtava että löysin postauksen vaatehuoneestanne! Meillä on rakenteilla juuri samanlainen vaatehuone! Saisinko lisää kuvia huoneesta. Miten olette korit laittaneet seinään kiinni? Millanen tankosysteemi teillä on? Itse ajattelin laittaa korien eteen kattoon verhotangon tai vastaavan ja siihen verhon jonka voi tarvittaessa vetäistä eteen.

  En ole paljoa blogiasi seurannut mutta tämän postauksen innoittaman lähden lukemaan. :)

  Taria

  VastaaPoista
 4. Mahtava idea. Meilläkin olisi tarve kasvattaa vaatteiden säilytystilaa ja joku tämän kaltainen ratkaisu voisi olla omiaa. Tarian tapaan kaipaisin myös lisää kuvia vaatehuoneestanne :)

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kommenteista!
  Jos joskus tästä talosta muutamme niin haluan samanlaisen systeemin jatkossakin, huone vaatteille ihan parhautta ja mitä lähempänä pyykkipistettä sen parempi, itseasiassa "unelmatalosuunnitelmassani" ne ovatkin sijoitettu vierekkäin alakertaan :-)
  Meillä on kaksi "Ikean elfa"runkoa päällekkäin, jotka on nippusiteillä kiinnitetty yhteen ja viereinen kaksikko samalla kiinnityksellä myös. Nämä ovat tosi tukevia näin, eikä niitä ole millään kiinnitetty seinään.
  Tanko roikkuu katosta kahdella rautakaupan ketjulla, heh.
  Huone on pieni ja vaikeasti kuvattava, ehkä voin julkaista lisäkuvia kunhan olen vaatehuoneen taasen järjestellyt ;-)))
  Verhokin varmasti toimii, meillä vaatehuoneessa on ovi.

  Lisbet:olohuoneen tapetin mallia en enää muista, mutta on rautiasta tilaustapettia ja todella herkkä tapetti kolhuille ja osumille:-( eteisen sama tapetti on jo poistettu, kun oli naarmuja täynnä.

  VastaaPoista