sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Rakas mummimme 85 vuotta tänään

Meidän mummi on ihana. Maailmassa ei ole toista edes lähellekkään samanlaista ihmistä, kun meidän mummi. Muistan pienenä, kuinka mummi vei minua ja sisariani ulkomaille ja moniin kivoihin paikkoihin. Mummin kanssa pääsy kaupungille oli yhtä juhlaa, aina käytiin syömässä tai ainakin jätskillä Fasulla. Meidän mummin lempikauppa oli Stockmann, siellä käytiin aina ostoksilla, Akateemisesta katsottiin kynät ja muu tilpehööri ja aina jos jotain tavaraa oikein teki mieli, mummi nappasi tavaran ja lähti kassalle maksamaan, tokaisi vain, että kerran se kirpaisee ja osti ihania juttuja. Mummia saan kai "syyttää" laatutietoisuudestani ja kalliista maustani ;-))
Mummia odotettiin kylään, kun kuuta nousevaa, tuliaiset oli aina runsaat ja makoisat, meidän koiratkin tuli aina ihan vauhkoiksi kun kuulivat mummin äänen, mummi oli myös hamsteri ja roskikset piti tyhjentää, ettei piirustukset ym. tekeleet joutuneet mummin haltuun. Mummilla onkin valtavat arkistot meidän piirustuksia, askarteluja ja kortteja.. Silloin kauan sitten kun mummi kulki vielä bussilla, meitä joskus vähän kai nolottikin, kun mummi kertoi ventovieraalle vierustoverille meidän perheen asioita..
Mummi rakastaa keltaista ja oranssia väriä ja varsinkin auringonkukkia. Mummi on kiertänyt maailmaa ja rakastaa kansantansseja ja musiikkia. Mummi rakastaa myös itse tanssia. Mummi ihailee myös Rölliä ja Nalle Puhia.
Mummi saattaa vastata puhelimeen: Meeri tyttö;-D
Mummi tutki erilaisia uskontoja, elää terveellisesti ja etsi itseään..
Mummi on suvaitsevainen, antelias, iloinen, puhelias, erikoinen, huumorintajuinen, hauska ja hassu, mutta ennenkaikkea oikeudenmukainen ja tärkeä.
Mummi on ollut hyvässä kunnossa, viime vuosina on alkanut vauhti hiljentyä, muisti pätkiä. Mummilla on todettu dementia, joka etenee pelottavalla vauhdilla.
Olenko koskaan muistanut tai osanut hänelle kertoa, kuinka tärkeä ihminen hän on ollut minulle lapsena ja kuinka tärkeä yhä edelleen.
Hieno ihminen, jonka lapsenlapsi on kunnia olla. Toiveita on, että joitain piirteitä olisi perimässä tullut itselleni ja lapsillenikin.


7 kommenttia:

 1. Hieno kirjoitus ihanasta mummistasi. Ja kuinka kaunis hän onkaan!

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus ihanasta mummista!

  Minun mummoni nukkui pois viime talvena 89-vuoden iässä, hän oli viimeinen isovanhemmistani ja ehkä siksikin hänen poismenonsa oli erityisen raskasta meille kaikille. Sinun mummisi muistuttaa paljon omaa maailmanmatkaaja/ kultturellia tanssijamummoani, tulinpa todella hyvälle mielelle postauksestasi. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Heippa!

  Ihanasti olet kirjoittanut mummista! Tuli haikean liikuttava olo itselle.

  Katjuska

  Yritin kommentoida aiemmin, ei vaan ilmestynyt...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo kuva mikä on blogisi nimen taustalla! Ja mitä onkaan tapahtunut ruokapöydälle, onko se kokonaan uusi vai päällinen vain? Hieno joka tapauksessa!!

  VastaaPoista
 5. Oi, mummit on ihan parhaita. Sinun mummisikin on valtavan rakas, se oikein huokuu tekstistäsi.

  Hurjan suuret synttärionnittelut mummille!

  VastaaPoista
 6. Hei Sabuska.

  Hieno kirjoutus mummistasi:)
  Minun mummini ja vaarini myös elävät vielä (91v.) ja kuinka heitä arvostankaan ja ihailen..Heidän hääkuvansa on blogini pääkuva.
  Täytyy muistaa niin kauan nauttia heidän jutuistaan kun se on mahdollista.
  Melkein tuli kyynel silmään kun olit niin sydämestäsi kirjoittanut kauniita sanoja..
  Minusta on myös aina tuntunut siltä, ettei maailmassa voi olla yhtä ihania ihmisiä kuin minun mummuni ja vaarini..

  Kurkkaa muuten blogiini, siellä on sinulle jotain;))

  Tiistai terkuin Hanna

  VastaaPoista
 7. Sinulla ON IHANA mummi..Onnea minultakin

  VastaaPoista