keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Tea time

Minulle käy usein näin, kun tykästyn johonkin niin tykkään sitten kunnolla!
Muutama Clipperin teepaketti juotuna ja lisää piti tilata.. Ei ihan heti tarvitse tilata lisää :)
Meillä talolla on kylppäri-tekeleen purkuhommat menossa ja uusi Designtalon työpäälikkö vaikuttaa ihan pätevältä.
Huomenna käyn tutustumassa lähemmin uuteen sohvakalustoomme, pitäkääs peukkuja, että se läpäisee tarkat kriteerimme, koska MÄ HALUUN sen!




Me leivottiin tyttöjen kanssa ihanaisia pätkis-muffinsseja ja nyt odotellaan, että Jemina tulee isänsä kanssa baletista koristelemaan ne kuppikakkujen tapaan :)


Ihanaa iltaa!


















tiistai 28. helmikuuta 2012

Tunteita ja tuoksuja

Olen niin tuoksuihminen kun olla ja voi!
Viime viikkoisen shoppailureissuun ystävien kanssa sain vihdoin ympättyä Body shopin käynnin ja koska body butterit oli loppumaisillaan niin annoin itselleni luvan ostaa uutta, mansikkaa taas.. En voi sille mitään kun se on mun lemppari!




Tuoksukynttilöitä meillä kuluu paljon myös, olin hetken Party Lite aktiivisena konsulttinakin, mutta tulipalon jälken se jäi. Tuikkivat on laadukkaita, mutta isossa asunnossa ei mielestäni tuoksu riittävästi. Nykyisin olenkin enemmän Yankees kynttilöiden ja aromaöljyjen käyttäjä.
 Näitä alla olevia öljyjä tuoksulyhtyyn veteen sekoitettuna muutamia tippoja ja lupaan ettei tuoksu-allergikkojen kannata meillä vierailla :)


Raksalla alkaa huomenna täys tohina, jes!
Olen löytänyt meille ihanan sohvakaluston, jes. Sohvapostausta luvassa..


               Ihanaa iltaa sinulle!
                      














sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Sohva pohdintaa

  Meidän olohuoneessa ei ole juurikaan muutoksia tapahtunut tässä raksa-ajan kodissa asuessa, jotenkin sitä vaan odottaa -sit kun muutamme- aikaa. Uuteen kotiin on tilattu ja tulossa Bourgien alle toinen pöytä ja varastossa odottaa mm. uusi jalkalamppu. Meillä on varastoituna muutenkin tavaraa, jota emme tänne väliaikaiseen kotiin ottaneet. 
  Me olimme jo tilanneet nahkasohvan uuteen kotiin, mutta.. Nahkasohva mietityttää kissojen kanssa vaikka nämä leikatut rouvat ei pahemmin sohvilla enää rytääkkään, Herttakin rauhoittunut pentujen ja leikkauttamisen jälkeen huomattavasti. 
 Minä tykkään näistä Kivikeistä ihan tosi paljon vaikka ne meidän käytössä ei niin ryhdikkäät olekkaan, mutta ne likaantuvat meidän suurperheen käytössä todella nopeasti! Juuri olin pessyt nojatuolien päälliset ja aamulla huomasin, että saisi taas pistää koneeseen :( Tosin ne ovat tässä asunnossa kulkureitillä, mutta silti. Ja uuden kodin olohuone on supervaloisa, etelä puolella ja aurinko paistaa iltaan asti, joten voi olla että päädytään vaihtamaan nämä vielä.



Kanto-teline on ollut Lissun lelukori-telineenä, siirtynee uudessa kodissa joko lehdille tai takkapuille..




kavaa aurinkoista sunnuntaita sinulle!












lauantai 25. helmikuuta 2012

Kotoilua

Lauantait on ihan parhautta, aamusta siivoilua ja sitten ulkoilimme talolla erittäin tehokkaasti luoden lunta pihalta. Koska raksalla työt on seissyt sen kolme viikkoa niin lunta olikin kertynyt melkoisesti ja miehen kanssa tehttiin parkkipaikkaa ja reittiä pihalta ulko ovelle. Fiilistelin talolla taas kävellen huoneesta toiseen ja miettien huonekalujen paikkoja, verhoja ja mitä uutta tulemme uuteen kotiimme hankkimaan. 
  Oih olen sen monta kertaa täällä blogissa jo todennutkin etten malttaisi enää odottaa, niin nää viimoiset viikot on kaikkein vaikeimpia, mä en enää jaksais odottaa että päästään muuttamaan uuteen kotiin! 
 Pian talolle tuleekin Topikeittiöltä kiintokaluste tilauksemme ja nyt alkaa tahti raksalla muutenkin kiihtymään oikein vauhdilla..


Tunnelmia raksa-ajan kodin makuuhuoneesta



Leppoisaa lauantaita!












perjantai 24. helmikuuta 2012

Ei mitään uutta

Ihanaa kun on tullut paljon uusia lukijoita, olen saanut ainakin raksaaja ihmiset ja sellaisesta haaveilevat kiinnostumaan blogistani ja varsinkin kommentoimaan, ilman vuoropuhelua bloggaaminen on tosi turhauttavaa, joten kiitos kommenteistanne ja kannustuksista!!!


Raksalla ei ole työmaapalaveria lukuunottamatta tapahtunut mitään. Kolmeen viikkoon ei niin mitään! 
Raksalle on tullut kiuastoimitus ja ulkovalaisimien toimitus.
Ensi viikolla aloittaa uusi työmaapäälikkö ja ilmeisesti raksalla myös kylppärin purku ja rakennustyöt. Kiire ei kuulemma tule, no hyvä niin sillä meidän 6-8 henkinen suurperheemme on asunnoton alkaen viikosta 19. Ja talon luovutus Designtalon mukaan viikolla 18.


Tässä oman talon edistymistä ja uusia kuvia odotellessa on ollut aikaa perehtyä Designtalo blogeihin ja erittäin huolestuttavalla mallilla on muutamalla muullakin Designtalon rakennuttaminen vai mitä sanotte Meidän Hailuoto 153 blogin laatoituksista??
Minä en voi käsittää kuinka joku voi kutsua itseään laatoittajaksi tehtyään kuvatunlaista jälkeä. Ja meillä on vielä laatoitukset edessä, AAAAAPUAAA!!!!


Tai sitten tämä uusi blogituttavuus E on kommentoinut blogissani mm. omituisista hajuista uudessa Designtalossaan ja omassa blogissaan:
once upon a time  kertoo heidänkin kattavasta ja monipuolisesta reklamoinnista :( 


Eipä ole tullut mieleenikään, että vielä uudessa kodissa asuessani saisin reklamoida useasti rakentajalle vioista ja mahdollisista rakennusvirheistä, päästellä raksamiehiä kotiini ja arkeeni.






Kotiuduin juuri teatterireissusta työporukan kanssa. Viikonloppuna kivaa ohjelmaa ja ensi viikon raksapalaveria uuden työpäälikön kanssa odotellessa.


                      Iloa ja valoa!











sunnuntai 19. helmikuuta 2012

10 viikkoa

ja meidän uuden talon pitäisi olla muuttovalmis!
Viikkoina laskettuna aika tuntuu aikas lyhyeltä, jopa melkein mahdottomalta, mutta kiirettä ei kuulemamme mukaan edes tule.


  Päivä on pidempi jo, töistä saa ajella valoisan aikaan. Ihan parasta on, että muutaman kuukauden sisään kevät on jo pitkällä ja mekin olemme ainakin jo toinen jalka oven sisällä uudessa kodissa :)








torstai 16. helmikuuta 2012

Mikä on



Kiitos ihanista kommenteista blogiystävät, on ihana huomata ettei ole yksin !


Positiivareiden ajatelman myötä haluan toivottaa sinulle mukavaa perjantaita, tää ajatelma on niin mun elämää : )










keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Parempi mieli

Ollaan viisaampia taas, kun viime viikolla.


 Viime viikonlopun aikana tutkimme taloa paremmin, kylppäriin oli perjantaina operoitu omituinen seinän ulostuonti kylppäriin päin jossa tämä homelauta oli näkyvissä ja seinä siinä alla levytetty.
(Postaus aiheesta: TÄÄLLÄ.)
   Mies vastaavan mestarin kanssa avasi kylppärin ikkunan alla näkyvissä olevan homelaudan alapuolelta levyt, joiden alta paljastui väärin koolatut ja märät(!!!) homeiset (!!!) smyygipuut, noin 10 lautaa.  Pihalla näkyi, että nämä laudat oli haettu pressun alta lautakasasta jotka jäivät yli syksyltä.
  Erittäin huolestunutta reklamaatiota lähti meiltä DesigTalolle päin ja maanantai aamuna saimme huolestunutta sähköpostia ja puhelun pahoitteluineen DesignTalon johdolta.


  Tänään meillä oli raksalla palaveri jatkosta ja tuntuu, että tässä tulee ensimmäinen positiivinen palaute DesignTalolle, palaveri oli asiallinen ja päätettiin että meidän talolla kaikki viat korjataan, kylppäri puretaan ja tehdään uudestaan, kaikki sovitut asiat kirjattiin myös pöytäkirjaan ja kaikkein parhainta on se, että tämä työpäälikkö, jonka olisi nämä meidän itsemme huomaamat ongelmat ja viat pitänyt nähdä, meni tässä paltsussa sovitusti vaihtoon!

  DesignTalo ei lähtenyt kiistämään tai selittelemään mitään diibadaabaa vaan totesi, että heillä on tapahtunut virheitä ja virheet korjataan. Hyvä!


 Tällä hetkellä tuntuu, että voimme hyvillä mielin odottaa talomme valmistumista (muilta osin rakenteet on mies ja vastaavamme aina tarkistanut ennen kun niistä on mitään peitetty). Meidät otettiin viimein vakavasti, tämän vakavan asian kanssa, kun otettiin DesignTalon johtoon yhteyttä.


Venäläinen rakennustapa poikkeaa ilmeisen paljon suomalaisesta ja 
kysymys kuuluukin, että mitäs jos märkiä, homeisia lautoja me emme olisi löytäneet? Ne olisi olleet siellä piilossa kaakeleiden ja seinien alla ties kuinka kauan ja paljonko tälläisiä taloja on jo asuttavana, huh.




On vain yksi tie ja se on ylöspäin : )


Mukavaa iltaa, iloa ja valoa myös sinulle!




sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Yläkerran tapetit

Yläkerrassa on neljän arkilapsemme huoneet, jokaiselle omansa. Tapeteista halusin ajattomat ja tälläistä valitsimme:


Pikkutytöt talolla : )

Hopeanhohtoinen tapetti Eerikan 12v huoneessa



                                                Sandbergin talot tapetti Jeminalle, kohta 6vuotta




Sandbergin talot tapetti Milenalle 4 vuotta


                                                         Yläkerran aulasta alakertaan päin


Vernerin 10 vuotta huoneessa


                                                              hopeanhohtoista raitaa..


Koululaisten huoneelle aulasta
 

                                                      Pikkulikkojen huoneille aulasta päin



Miehen valmistama aamiainen tänä aamuna, heh heh : )


Mukavaa sunnuntaita!









lauantai 11. helmikuuta 2012

Tyytyväinen tapetteihin



Nyt on niin että meillä ei ole vähään aikaan ollut muuta postattavaa, kun valitettavaa ja reklamoitavaa Design-Talomme rakennuttamisesta (katso edelliset postaukset..).
 Täytyy korjata käsitystä vähän, sillä meillä maalanneet ja tapetoineet virolaiset pojat ovat tehneet erittäin hyvää työtä!
Tyytyväinen palaute on annettu pojille itselleen ja heidän esimiehelleen. 
Eli osataan me olla tyytyväisiä ja kiitollisiakin työn laadusta silloin kun siihen aihetta on!!! 
 Uuniseppien työnjälki oli myös erittäin hyvää ja tästäkin annettiin kiitosta asianomaisille.
Odotamme Design-Talon vastausta eilen mainitsemiini ongelmiin ja on jännä nähdä mitkä ovat tällä kertaa heidän kootut selityksensä ja pääseekö heidän työnjohtaja taas kerran, kuin koira veräjästä.. 


Tapettivalintoihimme olemme olleet tyytyväisiä, ainoastaan makuuhuoneen tapetin valinta oli vähän hätäinen ja valitsisin nyt toisin. Designtalollahan perus-tapetteja kuuluu avaimet käteen hintaan, pienellä lisähinnalla sai aavistuksen laadukkaampaa tapettia näitä valittiin muutamaan huoneeseen ja loput tilattiin sitten itse. Tänään esittelen 


ALAKERRAN TAPETIT:



Vessan ovelta, tapetissa on myös hopeeta, joka ei tässä kännykällä otetussa kuvassa oikein näy, tämä tapetti olis ollut kiva myös makkarisa..


Makuuhuoneen tapettivalinta oli vähän hätäinen, musta/hopea. Jos "uskaltaisin" niin katuisin sitä jo ääneen, mutta älkää vaan kertoko sitä mun miehelle : ) Designtalo toimitukseen kuului perustapetteja hintaan, joitain malleja lisähinnalla, tämä sellainen..


Olohuoneeseen ja keittiöön ei tule tapetteja, mutta olohuoneen toiselle puolelle eteiseen tuli tällänen helmiäispohjainen retro : )


Kuvattu kodinhoitohuoneeseen päin



Eteisestä olohuoneeseen päin




Näihin kuviin ja tunnelmiin!












perjantai 10. helmikuuta 2012

Rakennutetaanko me hometaloa??



Ja reklamaatiota taas :(
Nyt alkaa vaan hymy hyytymään sillä tilanne raksalla on huolestuttava ja todella vakava. Jos kyse ei olisi omaisuudestamme ja tulevasta kodista, lopettaisin touhun tähän ja pesisin käteni koko helvetin rakennuttamisesta.

TÄNÄÄN mieheni kävi raksalla ja totesi yhden kylppärin ikkunan alla olevan laudan homeiseksi! Ikkunan alla oleva lauta oli homepilkkuja kauttaaltaan.
Rakennutammeko me nyt sadoilla tuhansilla itsellemme hometaloa?????
Miten reagoi Design-Talo?? Ei mitenkään. Mitään ei ole sieltä vielä kuulunut. 
 Missä on suomalainen rehellinen rakentamisen ammattiylpeys tällä firmalla??? Kuinka suomalaiset edustajat voi myydä hyvillä mielin valmiita ongelmataloja? Entä Design-Talon ylin johto ja heidän intressit? Alemmalla tasolla työnjohdolla ei kiinnostusta meinaa riittää hoitamaan edes asioita loppuun asti kunnolla. Eilinen katon avaus mysteeri ei ole selvinnyt, eikä sitä ole meille annettu selvitystä.
 Hei APUA, mitä tässä vielä paljastuu? 
Toivon TODELLA että asiaan löytyy Design-Talolta hyväksyttävä selitys.


Vihreän muovin alla homeinen lauta..


Moneen kertaan kiinnitetyt paneelit ovat kolhuiset..

  Olen saanut kyselyitä s-postitse ja kommenteissa mm. Asta kertoo samanlaisista katastrofin aineksista Design-Talon rakennuttamisesta, jopa samoilla lauseilla on heille reklamaatioihin vastattu!!!
Onko meidän "Villa Unelmista" tulossakin Villa Painajaisia????

Alkaa olla mitta täysi, harkitsen asian tuomista julkisuuteen, ollaan sitä ennenkin komeiltu lehdissä ja 45 minuuttia ohjelmassa, joten se ei ole ainakaan mikään ongelma. Jos meillä tuntuukin että kaikki mahdollinen on mennyt päin persettä, niin samaan lankaan ei tarvitse muiden enää mennä, asioiden rehellinen kertominen kuuluu jo minun vakaumukseeni ja oikeudentunnontajuuni! Aamen.

Perästä kuuluu, tämä kiukkuinen rouva menee nyt hetkeksi jäähylle rauhoittumaan. Se siitä helposta ja mukavasta avaimet käteen rakentamisesta.






EDIT: 5.3.2012
Kylpyhuoneen seinä oli ollut jo valmiina mutta märkiä ja homeisia lautoja oli ruuvattu seinälevyn alle noin 10 kpl ulokkeeseen, koska seinää oli mittavirheen takia tuotava linjaan saunan oviaukon kanssa, saunan oven reunaan olisi jäänyt hankala soiro, jonka oli ilmeisesti huomannut laatoittaja. Puut oli haettu pihaltamme syksyltä jääneestä kasasta.

  Designtalon johto otti asiamme saatuaan viimeisimmän reklamaatiomme, jonka osoitimme toimitusjohtajalle ja tekniselle johtajalle vihdoinkin vakavasti ja työmaalla työt seisautettiin välittömästi. Pidimme kiireisen palaverin jossa läsnä olivat mieheni lisäksi vastaavanmestarimme, rakennuspäälikkö Dt:ltä, tekninen johtaja Dt:ltä. 
  Sovitut asiat kirjattiin kaikki paperille ylös ja niistä tärkein oli toteamus että Designtalolla oli tapahtunut virheitä, jotka kaikki tullaan korjaamaan. 
Pesuhuoneen purkaminen höyrysulku mukaanlukien oli tärkein. Rakennusmiesten naarmuttamat ovet kodinhoitohuoneessa ja poikien huoneessa vaihdetaan myös uusiin. Parvekkeen huti-ruuvatut vanerilevyt vaihdetaan kirkkaaseen pleksiin. 
Designtalo ei pyrkinyt selittelemään mitään olihan katastrofin ainekset kaikkien tiedossa ja nähtävillä. Olemme palaveriin tyytyväisiä. Uskomme että loppuaika raksalla sujuu toivotulla tavalla. Ihan pian meille valmistuu laadukas ja ihana Hailuoto 205. Hyvä me ja meidän vastaavamestari! 
Ilman tarkkaavaisuutta ja rakennusalan tietoa, meillä olisi tilanne ihan toinen.

torstai 9. helmikuuta 2012

Vikaa ei ole, silti korjataan..

Kerroin muutama päivä sitten ongelmista talomme ilmatiiveyskokeen tuloksiin liittyen, matalaenergia talojen tiiveys tulisi olla tietyllä tasolla ja meillä suositukset ei täyttynyt, reklamoimme tietysti asiasta koska meidän edustajan mukaan arvo ei täyttynyt ja talossa oli vuotoja, Designtalon mukaan vuodot oli korjattu ennen pinnoitustöitä ja ilmoittivat että vaatimaamme ilmatiiveyskoetta ja lämpökamerakuvia ei tehdä, koska heidän omien normien mukaan talon tiiveys on riittävä. Tähän vastaukseen oli siis tyytyminen.


TÄNÄÄN mies toimitti sattumalta talolle, keskellä päivää, puuttuneen tapettivuodan ja mitäs meidän kylppärissä tapahtuikaan???
   Veli-Venäläinen puuhasteli pesuhuoneen katon parissa, kattopaneelit oli irroitettu ja höyrysulkumuovia oli tiivistetty/korjailtu. Kattoa oltiin siinä vaiheessa kasaamassa kovaa kyytiä entiselleen. Tässä vaiheessa paikalle tuli Designtalojen työpäälikkö ja oli erittäin yllättyneen ja hämillään olevan näköinen nähdessäni mieheni talolla keskellä päivää, mieheni kysyi, että mitä katolle oikein tehdään, niin työpäälikkö vastasi ettei tiennyt vaan kertoi soittavansa aliurakoitsijalle. Työpäälikkö ei siis tiennyt mitä hänen johtamassa kohteessa tapahtuu??? WTF??? Työpäälikkö, jolla ei liiemmin ole aiemmin aikaa ollut talollamme aikaansa viettää ja luultavasti tästä johtuen on niin paljon älytöntä reklamaatiota jouduttu alkeellisimmistakin asioista tekemään. .
Asiasta tehtiin jälleen kerran tiedoksianto myös Designtalon tuotekehityspäälikölle, rakennusjohtajalle, työpäälikölle, talon myyjälle... Työpäälikkö kuulemma infoo meitä miksi korjauksia on tehty.. Sitä potaskaa odotellessa.
   Ja työpäälikönhän mukaan minkäälaisiin korjauksiin ei ole ollut edes aihetta!!!
   Luottamus Designtalon työnjohtoon on kyllä tämän päivän(kin) perusteella edelleen nollassa.




Kuvassa kerran jo valmiina ollut kylppärin katto..


Ensimmäinen mokapalaveri käytiin rakentamisen tiimoilta ihan alkutaipaleella loka-marraskuun vaiheilla, silloin työpäälikön esimies, rakennuspäälikkö totesi ettei ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin ja toivoi samalla että saamme luottamuksen takaisin Designtalon rakentamiseen.. Voin kertoa, että teemme jatkossakin täsmäiskuja raksalle pitkin päivää.


  Minulla on tapana etsiä elämässäni aina jotain positiivista ja iloa tuottavaa, en anna näiden vastoinkäymisten kuluttaa energiaani. 
  Positiivista tässä on se, että lain mukaan meidän on saatava toimiva terve talo minkälainen ollaan tilattukin. Ja meillä on ihana takka ja tulossa tapettipostausta mielestäni onnistuneista tapeteista, pysykäähän kuulolla!


Iloa ja valoa!

                 






keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Takka valmis ja vähän rutinaakin

  Maanantaina haimme loput tilaustapetit ja ne on nyt kaikki talolla, viikkoon siellä ei nyt ainakaan lattioille tapahdu mitään, koska odotamme lattian kuivumista. Tapetit saadaan varmaan seinille. 
Takka on valmis, piippu vaan ei ole vielä katolle asti, muutoin oltais varmaan jo sitä koelämmittämässä :)
Uuniseppien toiminnasta voimmekin antaa pelkkää kiitosta, ovat tehneet hyvää ja laadukasta työtä!






  Olohuoneen parioven oviaukko on korjattu, mutta viereinen keittiönoviaukko on edelleen eritasossa kun kaikki muut ovet,soitto Desingtalolle oli jälleen turha koska se kuulemma jääkin sellaiseksi :(  Olen nähnyt kuvan firmalta, joka rakentaa Designtaloja saman talomallin ja kaikki aukot saman kokoisina. 
 Ei isoa asia, mutta alkaa tuntua ihan pelkältä keljuilulta Designtalon puolelta, että jos neljästä oviaukosta on kaksi 20cm korkeampaa oviaukkoa vierekkäin, ja toinen niistä vaan madalletaan muiden vastapäisten oviaukkojen tasolle, niin eikö samalla olisi voinut madaltaa sitä viimeistäkin??? Nyt sitten seinä maalataan ja tapetoidaan ja joudumme oven madaltamaan omalla kustannuksella myöhemmin. Eikö tämän mokailun jälkeen olisi kannattanut kuunnella asiakkaan melko mitätöntä toivetta??? Olisin voinut postata siitä ensimmäisestä positiivisesta asiasta raksalla, mutta ei niille käynyt.


  Me ollaan niin paljon jouduttu tekemään reklamaatioita Designtalolle, että liekö tarkoitusta vai sattumaa, kun tänään mies näki meidän tontilla lumessa talomme nurkalla ihan oikeat virtsat, epäilin ensin että tokkopa kukaan rakentajista olis siinä tarpeillaan käynyt, vaan joku koira vaikka? Siihen mies totesi, että jos sillä koiralla on kengät niin sitten joo..


Iloa ja valoa päivääsi!

 

                  






tiistai 7. helmikuuta 2012

Enkeli-Elisa 1996-2011

Tänään on Elisan kuolinpäivä.
Vaikka en Elisaa tuntenutkaan, hänen läheistensä muistot ja kirjoitukset vaikuttavat minuun syvästi. 
Aihe koskettaa minua läheltä.
Otan osaa Elisan läheisten suureen suruun ja yhdyn täysin Elisan läheisten sanoihin:


Pidetään yllä Elisan muistoa ja punotaan yhdessä verkko, jonka läpi yksikään Enkeli ei enää putoa.



Linkki sivustolle: http://enkelielisa.vuodatus.net/
Linkki facebookiin:http://www.facebook.com/enkelielisa

maanantai 6. helmikuuta 2012

Helppoa ja mukavaa?

  Olisipa kiva päivittää välillä jotain kehuja Designtalon rakennuttamisesta, jokuhan saattaa pian luulla että yritän blogissani mustamaalata ko. firmaa, voin kertoa että TODELLA MIELELLÄNI  kertoisin kuinka helppoa ja mukavaa on rakennuttaa avaimet käteen taloa, kuinka voi matkustella ja keskittyä perheeseen ja jättää rakentaminen muille..Vaan en voi vieläkään postata sellaisesta!


  Lisäsin blogin reunaan palkkiin suosituimmista teksteistäni ja siellä komeilee  kolmanneksi luetuimpana Designtalo Hailuoto 205 postaukseni. Asuntomessuja rakentamiseen liittyviä tapahtumia on nyt siellä ja täällä, kevät tulossa ja ihmiset etsivät tietoja talovaihtoehdoista mm. netistä. 
 Blogillani on satoja lukijoita viikossa ja välillä jopa päivässä. 


  Kun minulta kysytään voinko suositella tätä talontoimittajaa niin en voi ainakaan sellaiselle, joka ei itse ymmärrä rakentamisesta ja sellaiset ihmiset usein valmiin talon tilaavatkin.
  Kuinkahan paljon on suomessa sinnepäin rakennutettuja taloja?  Asiantuntijoiden mukaan todella paljon. Puutteellinen tieto, liiallinen luottamus rakentajaan ja huono vastaava työnjohtaja ei ole hyvä yhdistelmä.  


  Me saimme vasta viime viikolla talon ilmanvuotokohtien kuvaluettelon nähtäväksi. Raportin olisi pitänyt tulla paljon aiemmin tarkastuksia varten, mittaukset eivät täytä vaatimuksia. Tiedossa ei ole miten Designtalo on varmistanut korjaukset, kaikki on jo seinälevyillä peitetty. Työmaalla asennustyöt piiloonjäävien rakenteiden osalta on nyt pysäytetty, kunnes vaadittu uusinta mittaus+ lämpökamerakuvaus on suoritettu. 


  Miten tästä eteenpäin? Meneekö seiniä purkuun? Uskallammeko irtisanoa nykyisen aso-asuntomme jonka irtisanomisaika on 3 kk, ylimääräistä vuokraa emme halua maksaa, kuka haluaisi?  
Positiivista on se, että rakentajan kuuluisi reagoida asiaan ja lain mukaan vikojen tulee olla korjattu, onneksi emme ole itse kilpailuttanut rakennusporukkaa. Designtalo on vastannut nyt reklamaatioon joko ei ollenkaan tai erittäin viiveellä :(  


 Että sellasta tällä kertaa. Harmittaa.
 Onhan talon rakennuttaminen helppoa ja mukavaa, onhan?



Dt:n sivulta lainattua:
"Design-Talo tarjoaa sinulle maan mukavimman tavan hankkia oman kodin avaimet käteen -menetelmällä. Me rakennamme sinulle mieleisesi, laadukkaan omakotitalon muuttovalmiina, aina kodinkoneita, tulisijaa ja kiuasta myöten. Ja talo on vakiona matalaenergiatasoa."



                    Ohessa linkki mitä Designtalo myös lupaa:
Designtalo Muuttovalmis enemmän kuin avaimet käteen ratkaisu