lauantai 2. toukokuuta 2015

Uusi sohva

Kyllä sitä on pähkäiltykin. Meidän Ikea Arild valkoinen nahkasohva ja lepotuolit osottautuivat kolmen kissan taloudessa vähän turhan aroiksi, aikaisemmin ei ongelmaa oliskaan tullut mutta tömä juniori kollipoika on sen verran liikkuvainen että hutihypyistä kynnet esillä alkoi jälkiä näkymään. Muutaman vuoden päästä kalusto olisi ollut roskiskamaa. Välillä laitoin kaluston myyntiinkin ja vaikka kiinnostuneita oli niin poistin. 
  Tykkäsin Arildeista mutta olohuoneen muotokin on melko haastava joten erilliset lepotuolit vei paljon tilaa. Sohva on lähtenyt uuteen kotiin, Arildit muuten poistui yllättäen Ikean valikoimista! Lepotuolit etsii vielä omaa uutta kotis silti hain Ikeasta jo uuden sohvan.
  Jos olisin ihan yksin saanut päättää niin olisin valinnut ektorpin kulmasohvan tai sitten kolmen istuttavan Stocksund uutuuden, jälkimmäisestä mies ei tykännyt yhtään. Ektorpit meillä oli 3-istuttavana vuosia sitten ja niiden jälkeen tuli silloin juuri myyntiin tulleet valkoiset Kivikit.
 Koska tykkäämme Ikean sohvista ja meillä on lapsia ja eläimiä niin pidän siitä, että kaluston päälliset pystyy vaihtamaan ja uusimaan tarvittaessa. Ikeassa päädyimme nopealla aikataululla Kivikin kulmasohvaan harmaalla päällisellä, ehkä kesän mentyä voidaan kokeilla valkoisia päällisiä. 
Kulmasohva on iso, jopa niin iso, että meidän koko perhe mahtuu siihen kerralla. Vappuna on tullut istuskeltua ja löhöiltyä sohvalla ja todettua että tykätään!

5 kommenttia:

 1. Oikein hyvä! Mä olen aina miettinyt, kun nuo käsinojat on niin matalat, että miten ne toimii käytännössä?

  VastaaPoista
 2. Toimii! Niistä saa jopa lisätilaa sohvaan, kun laittaa tyynyt käsinojalle ;-) ja vaikka tarjottimen ja sille aamupalan :-)

  VastaaPoista
 3. Meillä on olohuoneessa paksua nahkaa oleva nahkasohva ja kaksi poika Devon rexia. Pojilla on iltaisin aikamoiset rallit ja harmikseni sohva on saanut osumaa.
  Onko kangassohviinne jäänyt jälkiä? Odotan innolla teidän käyttökokemuksia.
  T. Sari ja Devonit

  VastaaPoista
 4. Juu samasta syystähän nahkasta mekin luovuttiin, ne osumat on aikamoisia ja varsinkin vuoden-kahden päästä.....
  Sohvan karhea pinta houkutteli ekana päivänä noita 6-vuotiaita cornareita kynsien raapimiseen..lopettivat kun kerran huusin ja nyt viikon käyttökokemuksella ei jälkiä ole. Halutessaanhan nuo saisi tän raavittua piloille hetkessä, meillä on raapimispuut ja huonekalut saa yleensä olla rauhassa.
  Valitsin tämän karhean kankaan tietoisena raapimis riskistä, alunperin piti ottaa tavallinen tasainen puuvilla päällinen joita aiemmissakin Ikea sohvissa on ollut ja tosiaan kissojenkin aikana hyvällä menestyksellä.
  Onneksi päällisen saa helposti vaihdettua ja hankittua uuden jos tarve vaatii, hintakaan ei ole kovin paha alle 200€.

  VastaaPoista
 5. Hei, onkos tämä teidän kulmasohva 2+3? Samanlaista sohvaa haaveilen ja täältä käyn kuvaa siitä aina kurkkimassa :)

  VastaaPoista