lauantai 26. heinäkuuta 2014

Sunny Beach


Juhannuksen kylmä sää eikä heinäkuun alussa alkanut kesälomamme luvanut alkuun kovinkaan lämmintä säätä, kun satoi ja oli kylmää.. 
Varasimme äkkilähdön lomalle Bulgariaan, Sunny Beachille jossa olemme olleet aiemminkin kerran. Turkki ja Kreikka oli loppuunmyytyjä, olihan lähtöön tilaamisesta vain reilu viikko aikaa.. 
Bulgaria ei sitten ollutkaan yhtään hullumpi vaihtoehto, tykästyimme siihen jo edellisellä kerralla. Vaikka lapsemme ovat isoja jo, nuorimmainenkin aloittaa koulun syksyllä, niin lyhyt vähän päälle kahden tunnin lentomatka on pelkkää plussaa! Säät ovat molemmilla kerroilla olleet loistavat, lämpöä ja aurinkoa taivaan täydeltä, Mustameri on huikeen lämmin vesinen ja aallokko oli lapsista jännä, tosin itse kipeän lonkkani kanssa annoin peräksi kun sen verran osuessaan lennätti meikäläistä : )
Bulgariassa on edullista ja loma tuntuu lomalta rannalla ja hotellin uima-allas aueella ja kaupunkia kierrellessä illan hämärtyessä. Yleensä emme mene samaan kohteeseen toista kertaa vaan hauamme nähdä jonkun uuden paikan, Bulgaria on nyt poikkeus koska suunnittelemme sinne lomareissua taas ensi kesälle.
 Oppaalta kuulimme,että  Bulgaria on yksi johtavista ruusöljyn tuottaja maista, jota nimekkäät kosmetiikan valmistajat myös ostaa.Ensimmäinen elektroninen tietokone ja auton turvatyynyt on myös kehitetty Bulgariassa. Itse Sunny Beachilla ei ole oikein mitään ostettavaa, itse en osta jäljitelmiä tai muuta vastaavaa mitä rantakadulla lukuisista kojuista kauppaavat. Viimeisenä päivänä lähdimme laukkuinemme hotellilta jo aiemmin retkelle lentokenttä kaupunkiin Burgasiin. Burgas oli vieläkin edullisempi ja sieltä ostinkin itselleni jotain kotiintuomista. Laukku- ja kenkävalikoimat oli hyvät! Kävimme isossa kauppakeskksessakin, missä oli näitä meidän liikkeitä mutta myös sellaisia liikkeitä mitä suomessa ei ole. 
Sandaaleille on onneksi ollut käyttöä, kun kelit ovat lopultakin lämmenneet!
Ihanaa lauantaita, auringonpaistetta päivääsi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti