keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Italialainen Focaccia ja kotimainen Jylppy : )

Kuva ei tee ihan oikeutta leivästä, olishan sen voinut viipaloida ja kattaa kauniisti tarjoiluastiaan ja höyryävä teemuki siihen vierelle ja ja ja... Kuva ei ollut alunperin blogiin tulossakaan  ja sitten keksin kuitenkin vinkata teille hyvän iltapalan ohjeen.

3,5 dl  lämmintä vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1 pkt hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7 dl vehnä- tai monivilja sämpyläjauhoja

Päälle murskattua valkosipulia, tomaattia, oliivi viipaleita, fetajuustoa, paprikaa yms. oman maun mukaan

Valmista taikina ja levitä uunipellille, kohota n.20 min. Painele haluamasi täytteitä taikinaan, valkospiuli murska ja sormisuolaa
Itse en kohottanut taikinaa ja hyvää tuli silti, murskatun valkosipulin ihana tuoksu täyttää koko huushollin.. Pinnan voi vielä sivellä oliiviöljyllä.Tälläinen pieni rohkea nahkiainen asuu meillä nyt, karvat tulenevat jälkitoimituksena jos edes vähän lämmittävää nukkaa saisi pääensä : ) Jylppy on Devon rex rotuisen kollipojan nimi ja muutamassa päivässä tämä on paikkansa kodissamme vallannut. Arvon leidit, Helga ja Hertta 5-vuotiaat Cornish rex tytöt, ovat tulokkaasta kummissaan ja varsinkin Hertta sähisee mennen tullen mutta tästäpä Jylppy ei välitä vaan taitaapa tuo näyttää pientä kieltään suoraan aikuisia kattimuksia kohti ja karkuun juostessaan : ) Taitaa olla aikamoinen rasavilli tämä meidän Jylppis.
4 kommenttia:

 1. Heippa!

  Onnea kissasta. Millainen hän on? Onko sohvat säilyneet ehjinä?

  T: Sari (the kissakuumeilija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi kaikki paikat ovat säilyneet ehjinä :-) Tulokas on asettunut taloksi ja on rohkea kuin mikä! Vaikka noi aikuiset sille sähisee ja sylkee niin eipä toi jätkänpätkä niistä piittaa :-) Nukkuu meidän sängyssä, viihtyy paljon sylissä ja kehrää paljon, aivan ihana ja seurallinen tapaus!

   Poista