maanantai 30. heinäkuuta 2012

Terveisiä Prahasta

Pikainen postaus kiireisen päivän päätteeksi. Tänään kello soi kukonlaulun aikaan koska paluu arkeen alkoi ja kiiruhdin tytöt päiväkotiin, meillä olikin töissä pieni sekaannus, jota paikkasin sitten pitkällä päivällä. Arjessa parasta on kuitenkin rytmi, pidän siitä että aamussa ja illassa on ero.

Prahasta kotiuduttiin lauantaina ukkospilvien läpi lentäen Puolan yläpuolella.. Tallinnan kohdalla oli myös pienempää heiluntaa.
  Olen saanut pienen lentokammon viime tammikuussa kunnon turbulenssissa ja täytyy sanoa, että tämänkertainenkin rytkytys oli todella pelottavaa! Lentoemot kuitenkin rauhoittelivat koneen kestävän sen hyvin, uskokoon ken uskaltaa..

Praha oli kaunis ja historian havinaa täynnä. Minimatkalla ei paljoa ehdi, mutta sellaset 10 tuntia kävelyä rakot jaloissa antaa kyllä hyvän kuvan kaupungista. Keväällä luultavasti voisi mennä uudestaan, on aina kivaa matkustaa naisporukalla, mutta kyllä reissu oman miehen kanssa on parasta mitä tiedän :)
 Illalla ei ollut unensaantivaikeuksia koska sänkyyn kallistaessa päänsä ja huonekavereiden kanssa hervottomien juttujen hyytyessä, sitä nukahti ja nukkui koko yön kuin tukki.

Pitemmittä puheitta kuvia ja tunnelmia Prahasta:


Naiset kartalla ?
Puutarha mallia


13. vuosisadalta oleva Kaarlen silta on yleensä tungokseen asti täynnä niin turisteja kuin paikallisiakin, varsinkin keväällä ja kesäkuukausina.
Kaupungin tunnetuimpia kohteita ovat Prahan linna ja sen yhteyteen rakennettu Pyhän Vituksen katedraali. Kukkulalle kohoavan linnan edestä aukeaa upea näkymä kaupungin ylle. Muurien sisäpuolella nähtävyyksiä riittää
Vanhan linnan näkymät vanhaan kaupunkiinRaatihuoneen tornin astronominen kello on tehty vuonna 1410. Mestareina olivat kelloseppä Mikulas Kadan ja astronomi Jan Sindel. Tämän ihmeellisen koneen uudisti mestari Hanus Ruze vuonna 1490. 
Kello näyttää vuorokaudenajan lisäksi vuodenajan ja kuukauden, eläinradan merkit, auringon ja kuun aseman sekä mitä ihmiset kyseisenä aikana kevät askareissaan. 
Aikansa käsityksen mukaisesti se on geosentrinen eli aurinko, planeetat ja muut taivaankappaleet kiertävät maapalloa.  

  Puiset  apostolit, jotka ilmesyvät aina tasatunnein näkyville, ovat alkujaan 1600-luvulta. Ne uusittiin toisen maailmansodan jälkeen natsien poltettua osan rakennuksesta. 

Seuraavaksi postausta pienistä ostoksista joita tein Prahassa. Mukavaa alkanutta viikkoa, näiden helteiden jälkeen sitä jo vähän alkaa odottelemaan syksyn kirpeitä aamuja ja hämyisiä iltoja kynttilän loisteessa, niin ihanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti