sunnuntai 14. elokuuta 2011

Design-Talo Hailuoto 205

On meidän talo valinta.


  Kävimme monissa asuntoesittelyissä ja lopulta talotoimittajien talonäyttelyissä paljon aiemmin, kun edes olimme laittaneet taloamme myyntiin. Ei ollut kiirettä ja pystyimme rauhassa vertailemaan erilaisia toimitus-sisältöjä, hinta-laatu suhteita, oman työn osuutta ja monia muita tärkeitä asioita.


  Lähdimme siitä, että rakennamme itse niin vähän kun mahdollista. Meillä on molemmilla vaativa päivätyö, kotona liuta huomiota hakevia lapsia ja suhteellisen vähän vapaa aikaa. Haluamme tarjota lapsillemme arjessa läsnäoloa ja aikaa niin paljon kuin mahdollista.


 Talopaketti jonkinmoisella avaimet käteen systeemillä oli selvä jo alusta alkaen.
  Oma unelmataloni on ehdottomasti Kannustalolta, mutta ensimmäinen avaimet käteen Kannustalo on ymmärtääkseni vasta tänä kesänä tullut talomarkkinoille. Mammuttihirren valmistalot meni reilusti yli pudjetin, mutta olisivat olleet kyllä unelma no.2
  Pudjetti on rajallinen, me haluamme että rahaa jäisi myös elämiseen ja siksi jatkoimme vertailua.


 Kävimme taloesittelyssä ainakin seuraavissa,
**Älsbytalot** Työn laatu oli mielestämme odotettua heikompi, emme myöskään halunneet kylpyhuoneisiin muovia ja kaappivalikoima oli kovin suppea. Rahalla olisi tietysti saanut mitä olisi halunut. **Simonstalot**  laatu vaikutti hyvältä, perushinnoitteluun olisi saanut laittaa euroja aika paljon lisääkin, että olisi mieleistä saanut.
**Oravaistalot** oli laadukas ja olimme edustajan luona räätälöimässä taloa meidän tarpeita vastaavaksi, koskaan emme edustajalta sitä suunnitelmaa saaneet...Ja silloin jatkoimme etsimistä..
**Desing-Talot** oli tuttu jo ystäväni rakennuttaman talon kautta ja Desigtalolla oli meille sopivat pohjat.
 Ihastuin viimevuotiseen Desigtalon Kuopion messukohteeseen Tammisaari 214, mutta harmiksemme sellaista ei tietämillemme tonteille saanut korkeuden takia rakentaa. Design-Talon talonäytössä Nummelassa tapasimme talomyyjämme Atte Kämäräisen, jonka pyysimmekin heti meille suunnitelemaan meille sopivaa taloa. Tämän käynnin jälkeen laitoimme vanhan talomme myyntiin ja siitä muutamien kuukausien päästä piirsimme pohjia uudelleen ja vanha talomme oli myyty.


Tuleva talomme on siis Designtalon Hailuoto 205 monilla tekemillämme muutoksilla. Viralliset pohjakuvat ovat rakennuslupaa hakemassa,muutoksia teimme niin pohjaan, kun ikkunoihinkin ja niistä sitten kuvaa. kun saamme lupakuvat takaisin.Tästä siis lähdimme muokkaamaan meidän taloa:


7 h, k, khh, vh, sauna ja tekninen tila, huoneistoala: alakerta 95,5 m2 + yläkerta 76 m2 = 171,5 m2 (kerrosala 205 m2)Sisääntulo, ikkunoissa pieniä muutoksia


Talo takapihan puolelta, tähän tulee korkeita ikkunoita seinällinen, terassi paljon isompana


Kodinhoitohuonetta muutettiin pidemmäksi poreammeen mahduttamiseksi ja kodarin alla olevasta makuuhuoneesta tulee pukeutumishuone,  keittiö alla on aikuisten makuuhuone, lisättiin toinen kapea ikkuna, olohuoneeseen ja keittiöön korkeaa ikkunaa koko seinä ja terassista tulee niin iso kun mahdollista


Yläkerrassa lasten huoneet, aukko olohuoneeseen lasikaiteella

Kuvat lainattu Design-Talon sivuilta:http://www.designtalo.fi/fi/talopaketit/hailuoto/hailuoto_205/


Ihanaa sunnuntaita kaikille,  me lähdetään metsuroimaan tontin loput kaadettavat puut.
8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää tuo suunnitelmanne! Meidänkin naapurustoon nousee paljon Design- ja Planiataloja. Itse olen Kannustalofani.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuulostaa! Varsinkin nuo teidän tekemät muutokset vaikutti järkeviltä ja upeilta - huokailin täällä niiden isojen ikkunoiden perään, jotka teille on tulossa sinne olkkariin ja keittiöön :) Terassistakin tulee varmasti parempi, kun se on isompi kuin tuossa pohjassa :) Kaverit muuttivat vasta huhtikuussa omaan Designtaloonsa ja ovat olleet tyytyväisiä!
  Mä luulen, että moni haluaisi sen Kannustalon mutta eipä se sen kummempi talotehdas ole kuin muutkaan. Brändi vaan on tosi hyvin tehty :) Joten Designtalo on varmasti yhtä hyvä valinta kuin Kannuskin :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa, varsinkin nuo ikkunamuutokset. Itse olisin myös kaivannut isompia ikkunoita meidän tulevaan kotiin, mutta jostakin täytyi pihistää ;)

  VastaaPoista
 4. Marita:Juu Kannustalo sitten seuraavaksi 2h+k sopinee sitten pudjettiin, kun lapset lentäneet pesästä ;-)
  Jane: Ihania ovat isot ikkunat, pestävää riittää ja meille ne tulee etelän suuntaan koko päivän aurinko porottaa ja pölyt näkyy ;-)
  Onnenhippuja: Meilläkin on monesta asiasta/haaveesta pihistetty kaikkea kun ei vain voinut saada :-(

  VastaaPoista
 5. Vastavierailulla sinun blogissa! Kiva kun on teillä saman-tyyppinen projekti tulossa, hyvin samalla aikataululla vielä! Eli varmasti palaan blogiisi uudelleen, kun on noin hyvä tuo sisustustyylikin sulla ;)
  Ihana tulee varmasti teidän(kin) kodista ;) hih!

  VastaaPoista
 6. Löysin blogisi ja ihan pakko kommentoida sillä niiin tutulta kuulostaa. Me saimme tontin haaveilemaltamme uudelta alueelta, rakentaminen alkaa nyt syksyllä. Luultavasti parin kolmen viikon päästä maatyöt. Talomallimme on Hailuoto 153, sillä meillä ei ole suurperhettä :) Vain kaksi lasta. Asumme väliaikaisessa asunnossa joka on asumisoikeus asunto. Eli näillä mennään... Tsemppiä rakentamiseen ja käynpä aina vilkaseen missä vaiheessa teidän projekti on!

  VastaaPoista
 7. Te ja Jaana: Onnea projektiin teillekin!!!
  Jaana hassu sattuma, että kaikki menee yksiin paitsi talon malli :-)

  VastaaPoista
 8. Rakennusyrittäjän vaimona on pakko "näsäviisastella", että aivan minkä tahansa talopaketin tai paketittomankin talon saa avaimet käteen: sitä varten ovat rakennusfirmat ;)

  Ja peesaan Janea, että Kannus-talolla on vain pirun hyvä brändi. Kuulemma Kannus-talot ja Ikean keittiöt ovat rakentajan painajainen ammattilaisen näkökulmasta.

  Todella kaunista ja hyvää kotia olette puuhaamassa! Ja ihana blogi sinulla! Oikein hyvää uutta vuotta perheellenne ja tsemppiä raksailuun...

  VastaaPoista