lauantai 21. toukokuuta 2011

Se on vihdoin totta!Kuukausia me haaveilimme Vienolan maapläntistä, heti kun uudesta asuinalueesta kuulimme ja muistaakseni helmikuussa ystävä siitä vinkkasi. Tontteja tuli kaupungilta hakuun vain 13 kappaletta ja alue sijaitsee noin 1,5 km kaupunkimme keskustasta, lähellä palveluita, kouluja, päiväkotia ja ja .. Parasta tässä alueessa on se, että lasten koulumatka lyhenisi 2,3 km, harrastukset, kaverit ja muut säilyisi ennallaan.


  Monen monituista kertaa me kävimme tontilla fiilistelemässä, kuulostelemassa miltä tuntuisi jos siihen rakennuttaisimme oman talomme. Lähetyimme toiveemme Universumiin.


  Hyvissä ajoin ennen 15.4.2011 Ympäristölautakunnan kokousta jätimme hakemuksemme korttelin 377 tonteista 1 ja 2 tonteista. Ja toivoimme, kävimme viikottain ajelemassa mahdollisella uudella kotialueellamme. Kotimme oli jo myyty, varakoti löytynyt ja ainoa mikä puuttui oli tontti, minne unelmiemme talon rakentaisimme.


 Hakijoita tonteille oli 27. Ympäristölautakunta päätti kokouksessaan 19.5. 2011 että me saamme ykköstoiveenamme olleen tontin, kakkostoiveena ollut tontti meni arvontaan kun "saman arvoisia" hakijoita oli useampi.


 Tästä se nyt sitten vihdoin ja viimein alkaa. Rakennusblogi. 
Nyt aletaan todenteolla hommiin, lopullista talosuunnitelmaa vääntämään, rakennuslupaa, vastaavamestarin palaveria ja lukuisia päätöksiä koskien materiaaleja ja muuta mukavaa!Tervetuloa siis seuraamaan Elämän eliksiirin rakennusprojektia!
Kuva on meidän tontista, kaupunki oli kaatanut arvokkaat tukkipuut itselleen ja meidän tontille oli kasattu kaikki oksat toistaiseksi. Tässä kulmassa vajaan vuoden päästä on meidän talon pääty ja autokatos (tai ainakin sen paikka).


Ihanaa viikonloppua, jos muuttokiireiltä keretään, niin mennään kyllä tontille kilistelemään kuohuvat Fresitat!

6 kommenttia:

 1. Voi kuinka hieno uutinen! Onneksi olkoon! Tulin iloiseksi puolestanne ja jään mielenkiinnolla seuraamaan rakennusblogia.

  VastaaPoista
 2. Onnea hirveästi! Ihanaa, että saitte juuri sen tontin, jonka halusitte eniten :) Mä jään myös innolla seuraamaan raksablogia :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos!

  Mun mies halus ykkös tonttia enemmän kuin minä, kakkos tontti ois ollu ehkä aavistuksen suojaisampi meidän "akvaario" ikkunoita ajatellen...Ymmärtenetten myöhemmin :-) Mutta hyvä näin, me ei ihmisten katseista olla vällätty ennenkään :-)

  VastaaPoista
 4. Paljon paljon onnea unelmatontin saamisesta!!!
  Minä myös ilolla odottelen raksapostauksia =)

  VastaaPoista
 5. Oikein paljon onnea tontista, mahtava juttu, että saitte sen mistä haaveilitte :) Täällä myös yksi, joka jää innolla odottamaan raksapostauksia :)

  VastaaPoista
 6. Hienoa että saitte mieleisen tontin! Innolla odotan rakennusbloggailua. Itsellä tuollaiset rakennusprojektit ovat kaukana tulevaisuudessa (jos niitä koskaan edes tulee :D). Kovasti kuitenkin tuollaiset projektit kiinnostaa!

  VastaaPoista