tiistai 9. joulukuuta 2008

10/24


Tähän aamuun on herätty ikkunasta näkyvään valkoiseen maisemaan, ihanaa, tosin lunta paljon ole, mutta ihan riittävästi tuomaan joulutunnelmaa!

Älä lue seuraavaa jos et halua lukea ällöä valitusta
Joulusuunnitelmat ennallaan, olen sitten puhunut (huutanut) puhelimessa eilen yli neljän vuoden traumat, paljon vääristettyjä asioita, mutta olempahan puhunut suuni melkein puhtaaksi, kuoriutunut kiltin tytön syndroomasta edes yhdeksi hetkeksi. Paljon jäi vielä epäkohtia, kuten se, että minua saa loukata ihan miten vain ja jatkaa sitä vuosia, anteeksi ei tarvitse kenenkään pyytää, pitää jatkaa vain eteenpäin, jos loukattu jää asioita miettimään, niin hän on paranoidi skitsofreeni, mutta jos loukatun mies loukkaa sisariaan, niiltä pitää heti pyytää anteeksi...
Ja nyt puhun asioista joihin itse en ole voinut edes vaikuttaa. Onhan tässä paha mieli ja harmittaa, tekisi mieli kaivautua koloon ja jäädä sinne loppuelämäksi. Mutta ihan vaan kiusallanikaan en sitä tee, vaan alan toimia opitun toimintamallin mukaan, huutelen ihmisille päin naamaa törkeyksiä ja käsken niiden jatkaa elämää eteenpäin...not! Ei kaikkein parhain tapa saada ystäviä tai ainakaan pitää niitä..
Kyllä kaikesta huolimatta se tapa jolla minä elän, aidot välittävät ihmiset ympärilläni ovat elämäni suola ja sokeri ja näillä eväillä on hyvä jatkaa.

Omasta alakulostani huolimatta toivottelen mukavaa valkoista aamua myös tänä aamuna, ihanaa että kommentoitte ja käytte blogiani katsomassa!
Joulukalenteriin tulossa ensiviikosta yleisilmettä joulukodistamme ja 17.12 pikkuinen tonttutyttö ;-) Jännittävää joulunaikaa!

9 kommenttia:

 1. Voi että.. Jaksamisia sinne kaiken riitelyn keskelle. Meillä samaa ilmassa, valitettavasti. Minua on näissä riitatilanteissa helpottanut se tieto (totuus), että on olemassa minun totuus, sen toisen totuus ja se oikea totuus jossain siellä välissä. Sillä jokainenhan meistä katsoo asioita omalta kantiltaan. Turhia mörköjä toivoisin ettei kukaan näe, sillä se ei taas hyödytä ketään.

  Onneksi teillä on toisenne. Kun perhe ja todella rakkaat ovat koossa, niin tarvitseeko sitä ihminen lopulta enempää?

  VastaaPoista
 2. Joskus tekee hyvää vähän tuulettaa ja puhdistaa ilmapiiriä! Kaikkea ei tarvitse sietää, olipa se keneltä tahansa tullutta. Kyky asettua toisen ihmisen asemaan tuntuu tänä päivänä olevan hukassa, sillä kuitenkin pääsee pitkälle. Sinulla on oikeus omiin tunteisiin ja ne rajat asetat itse, muiden tulee niitä rajoja kunnioittaa. Voimia ja jaksamista väärinkäsitysten selvittelyyn. Ja samaa ajattelin minäkin, onneksi teillä on toisenne!

  VastaaPoista
 3. Aattona istut saunassa, oikaiset jalat suoraksi ja nautit ansaituista löylyistä. Huokaiset ja hymyilet.

  Jokainen ansaitsee olla onnellinen. Joskus se vaatii suorien sanojen sanomista ja loukkaamistakin. Älä ole kenellekään itsestäänselvyys. Älä pidä ketään itsestäänselvyytenä. Sano mielipiteesi, älä vihjaile. Itse kasvoin pienenä aikuiseksi, kun olin eronneiden heittopussina kaikki lomat ja joulunpyhät. Nyt on oma perhe, oma elämä ja omat säännöt. Enkä juokse enää minnekään. Täydet vatsat, onnelliset lapset ja rakkaus. Ne ovat tärkeitä.

  Lisää kauniita kuvia, kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Kuullostipa tutulta.
  Itse olin kiltti tyttö melkein 50v ja sitten kerran räjähti. Huusin ilmoille kaikki mitä olin padonnut nämä vuodet. Itkin ja huusin. Ja siihen loppui suhde rakkaaseen sisareen, jonka kanssa olin ollut kuin paita ja peppu.
  Yritin jälkeenpäin sanoa että haluan perustella asiat mistä sanoin mutta ei kuulemma kiinnosta.
  Minulla on ollut tosi ikävä sitä läheisyyttä joka meiltä havisi. Mutta kaikki mitä silloin huusin en kadu.. koska olin ollut niin kauan hiljaa.
  Nyt ollaan puheväleissä mutta ei enempää.

  Niin se elämä kuljettaa.. en tiedä olenko mitenkään vahvempi nyt mutta sain sanottua sen mikä oli ottanut pattiin kauan aikaa..
  Joo tulipa taas..

  Mutta hyvää joulun odotusta..

  VastaaPoista
 5. Rohkea teko sinulta: nostan hattua ja korkealle! (jospa itsekin joskus rohkenisin tehdä vastaavaa...)
  Rauhallista joulun alusaikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 6. Minä kunnioitan sitä, että ihminen uskaltaa sanoa mitä ajattelee. Se jos mikä on rehellisyyttä. Loppujen lopuksi niitä ihmisiä, jotka pitävät sinun puoltais ja ajattelevat vilpittömästi sinun parastasi. Hienoa, että pidät huolta itsestäsi.

  VastaaPoista
 7. Täällä itku silmässä olen lukenut ihanat ja kannustavat kommentinne, on huojentavaa huomata kuinka välittäviä ja empatiakykyisiä ihmisiä on vielä olemassa! Paljon viisaita sanoja, joista nyt on suuresti lohtua!
  Tiedän sydämessäni ja lukuisien ihmisten kertomana, etten ole koskaan ansainnut sitä kohtelua, jonka mieheni ja minun seurustelun alkuajoilla sain, vuosien myötä kiusaaminen vain muuttui peitellymmäksi.
  Pieni pahoittelu olisi kuitannut kaiken jo aikaa sitten. Mutta ei.
  Minä todellakin alan sanomaan mielipiteeni ääneen ja heti tästä edespäin ja nämä ihmiset tuntien tulemme olemaan riidoissa loppuelämämme.. Mutta täytyy sanoa, etten ymmärrä heitä, en hyväksy heidän tapojaan hoitaa asioita ja silloin on parempi myös elää ilman heitä.

  VastaaPoista
 8. Sinullahan on kiva joulukalenteri täällä:-))
  Raskaista asioista puhut, mutta hyvä , että sait sanottavasi ulos.

  VastaaPoista
 9. Se on kyllä välillä hyvä kertoa oma mielipiteensä, kukapa sitä puoliaan pitäisi jos ei itse..

  Mä iloitsen myös lumesta, maa on valkoinen...

  VastaaPoista