sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Varkaiden varalta

Meillä on ollut jo jonkin aikaa tarkoitus hankkia kotiimme hälytysjärjestelmä. Vuosia sitten otimme ensimmäisen järjestelmän silloiseen uuteen rivitaloasuntoomme, sillä tosiasia on että varkaista on tullut yhä ammattimaisempia. Tuttavapiirissä olemme kuulleet muutamista kutsumattomista vierailijoista ja jopa yöaikaan talon väen nukkuessa on taloissa käyty.

  Asia tuli ajankohtaiseksi ja ryhdyimme heti toimeen, kun kuulimme että lastemme isovanhemmilla kävi varkaita heidän ollessa ulkomailla lomamatkalla. Katu on rauhallinen jossa he asuvat, mutta edes naapurit eivät olleet liiemmälti kiinnittäneet huomiota kun heidän asunnossa oli ollut alkuillasta valot päällä ja sälekaihtimet kiinni. Rosvot olivat tutkineet joka kolon ja sopen, levittänyt lattioille kaiken kaapeista, saippualaatikoista, koiranruokapusseista lähtien. Lomalta paluu oli todella kurja, korut varastettu, kannettavat tietokoneet hajoitettu ja sekasotku kotona oli ollut hirveä. Ja sitten se henkinen puoli, se että turvasatamaan- kotiisi- on joku tullut luvatta. Penkonut kaiken alusvaatteistasi lähtien ja koti on raiskattu ja häpäisty. Arvokkaita koruja, kuolleen äidin jälkeen jättämiä on tässä tapauksessa nyt varkaiden matkassa.

   Meillä ei ole kultaa, ei timanttikoruja eikä oikeastaan mitään arvokasta. 
MUTTA tässä tulee se pointti; varkaat eivät sitä tiedä! 
  Varkaat hakevat rahaa ja korukätköjä, olivat jopa ehtineet kultakellostakin rannekkeet irti leikkaamaan, ja kääntävät kaiken ylösalaisin löytääkseen etsimänsä. Varkaita ei kiinnosta se, että lapsesikin ovat opetettu varomaan parketteja ettei siihen tulisi jälkiä (silti parketissa on jo lukuisia kolhuja, huoh) sekä irtaimiston rikkoutuminen on todella kurjaa. 
 Tätä tapahtuu paljon. Murtautumisia päivällä, illalla ja yöllä, vaikka ajattelemme että se tapahtuu muille, ei meille...

 Kannattaa tutustua linkkiin: http://www.verisure.fi  sieltä saat lisää tietoa todella monipuolisesta järjestelmästä, johon kuuluu mm. valvontakamera, puhelimen avulla käynnistettävä/ ois suljettava järjestelmä jota hallinnoidaan omien sivujen kautta tietokoneelta, sos-nappula hätätilanteita varten, kovaääninen palohälytin järjestelmä ja esim. kodin lämpötilan tarkkailu onnistuu puhelimesta käsin. 
Turvallista ja mukavaa viikkoa, itselläni se tulee olemaan kiireinen, mutta onneksi sitten rauhoittuu. Tein sen päätöksenkin koskien tulevaisuutta, tulevissa postauksissa luvassa pohdintoja elämästä ja sisustusjuttujakin tulossa, pysyhän kuulolla!
  

2 kommenttia:

  1. Hälytysjärjestelmä on kyllä tarpeen. Täälläkin sähkömiehet sitä just paraikaa laittavat valmiuteen. Aluksi tuntui jotenkin turhalta, kun aatteli just noin, että "ei meille mitään satu", mutta kyllä se jonkinlaista turvaa ja mielenrauhaa antaa tänne metsän keskelle :)
    Jaksuja kiireiseen viikkoon!

    VastaaPoista
  2. Juu näin se menee ja meiltä liippas sen verran läheltä kun jo sukulaisissa vierailivat, että oli aika tarttua toimeen ja tilata. Meillä antaa mielenrauhaa vaikka kadun vierellä asutaankin :-)

    VastaaPoista