sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Leivonta sunnuntai Koristeelliset kakut- lehden söpöjen perhosmuottien  innoittamana ja koska meidän viikonloppu oli pitkästä aikaa kotivoittoinen, kävimme tutustumassa kakkutarvikepuotiin  
PAAKARI PIPARMINTTU joka sijaitsee Lohjalla, puodilla on myös monipuolinen verkkokauppa, josta saa kaikkea mahdollista leivontaan ja koristeluun liittyen. 

Kauppaa pyörittää mukava Saija (yläkuvassa) häneltä sainkin hyviä vinkkejä uuteen koristelu-harrastukseeni : )
 Paakari piparmintulla on myös koristelukursseja ja tuo kauppa on kyllä kaikkine tarvikkeineen niin inspiroiva!


Kaikenlaista tarpeellista..


Kakun koristelumalleja..

Tytöt tilasivat ainakin nämä kakut.. Keijukakku ja Myyrä... Hmmmm... Pitää varmaan alkaa harjottelemaan oikeen urakalla : )


Aika ihana Ängri Pööts kakku : )


Sokerimassa värejä koristeluun, valkoisesta voi värjätä sävyjä  vielä paljon lisää, kaikki kuvat luvalla otettuja ja julkaistuja  Paakari piparmintustaItse ostin nämä tarvikkeet tyllia, muffinssivuoka, pastavärejä, sokerimassaa, kukkamuotit ja pursotuspusseja. Paljon jäi vielä ostettavaakin..


  Olen aloittelija tässä koristelu lajissa niin täytyy todeta, että sotkusta minkä sain meidän keittiössä aikaan voi sen helposti myös päätellä : )
 Olen tilannut sokerimassoja lisääkin, joten koristeita teen luultavasti lähipäivinä. Kokeilin lehden ihastuttavia perhos- pikkuleipiä seuraavia synttärijuhlia silmällä pitäen. Huomasin, että pikeerin paksuudella on paljonkin väliä, koristelussa ja leivonnassa  tarvitaan erityisen pitkää pinnaa, mutta lopputulos ensikertalaiseltakin on mielestäni raikas ja kiva. 
  Näitä tehdään  tytön kaverisynttäreille sillä makukin on kohdillaan, meillä on kaikki lapset koolla eikä testijoukko pistä pahakseen keksien syöntiä vaan nämä häviävät hetkessä parempiin suihin...
Vähän vielä harjotusta tarvitaan kun käsi täräjää..

Ihanaa alkavaa viikkoa, iloa ja valoa!

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta! :))
  Joutuu lähtemään Lohjalle ;) :D
  Vielä ei ole kyllä tarvetta mutta enköhän mä saa kehitettyä taas tarpeita. Pitää valmiiksi tehdä kukkia että on jotain millä koristella kun leipomisvimma iskee ihan tyhjästä.

  Ihania keksejä saitte tehtyä. Tosi hyviä ekakertalaiselle! :)
  Mun juttu ei ole toi pikeerikoristelu. Joskus onnistun ja yleensä en. ja sitten menee hermot..ja aina vaan uudestaan yritän :D En anna millään periksi sitä etten opi sitä kunnolla. Ja sillä pikeerin paksuudella on todella väliä, olen huomannut saman. Kesäkuumalla keksien teko oli mulle ainakin vaikeaa, eivät kuivu kunnolla ja tulee jänniä pieniä onttoja pisteitä koko keksi täyteen tai ainakin mulla tuli.
  Ai kauheeta kun taas tekis mieli kokeilla tätäkin tän postauksen jälkeen ;) Mies ei varmaan kovin ilahtuisi :D

  Unohdin vastata sun viimeiseen kommentiin mun blogissa. Pitää koittaa tosiaan treffata vihdoin ja viimein :) Mulla vaan on nyt aika vklvoittoista tuo työnteko tällä hetkellä. Nyt oli vapaa vkl kerrankin ja se meni rattoisasti lapsien vatsatautia hoidellen...yöks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nyt kyllä tekee mieli kokeilla kaikkea koristelua mielellään yhtäaikaa :-)
   Mä ajattelin ilmottautua marsipaani kurssille, siellä työstetään kaikkia koristelumassoja, harmi että pursotuskurssi on jo täynnä, tosin uusia on tulossa, kattoo miten sopii yksiin mun opiskeluiltojen kanssa.
   Kyllä me ehditään treffata joku kaunis päivä minäkin oon päivät töissä ja ti-ke illat koulussa kesäkuun alkuun asti, viikonloput useimmiten maisemissa.

   Poista
 2. Kauniita keksejä! Meillä lapset tekivät noita vihaisia lintuja omiin kakkuihinsa viime vuonna ja hyvin ne onnistuivat, hienoimmat kakut koskaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi ihanat keväiset pastellivärit antaa harjottelun piikkiin menevät epätasasuudet kyllä kivasti anteeks :-) Lisää vaan harjotusta niin kyllä se sitten siitä lähtee!

   Poista
 3. Ihastuttavia perhosia sait aikaiseksi! Hieno kauppa, en ole kuullutkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin innostuin ensin pikkuleivistä ja sitä kautta surffailin eri verkkokaupoissa ja kuin ihmeen kaupalla sain vihiä alan liikkeen olevan ihan tässä lähellä, joten pääsen tuhlaamaan rahani nopeammin ja helpommin :-)

   Poista