lauantai 19. maaliskuuta 2011

Suunnitelmia

Täällä etsiskellään sijaiskotia toukokuulle meidän suurperheelle ja voin kertoa ettei tehtävä ole niin helppo.
  Muutama omakotitalo olisi naapuristossa tulossa vuokralle, mutta haluamme päästä rakennusaikana helpolla, mielellään ei tuhansien neliöiden pihoja hoidettavana..
  Muutaman viikon sisään pitäisi selvitä saammeko hakemistamme vapautuvista asumisoikeusasunnoista jonkun, ne olisi isompia ja niistä jokaisesta saisi sisustettua kodin. Kaksioelämää vuoden takaa toivottavasti emme joudu enää kokemaan, eli mikä tahansa muu melkein meille käy :-)
 Kotihan on kuitenkin siellä missä sydän on.
Tonttiasiakin alkaa hahmottumaan.
Lasten päiväkotipaikat on siirtymässä syksystä, joten isoja muutoksia riittää meille jokaiselle.
   Taloakin on suunniteltu, Desingn talon Tammisaari 214 oli talo jonka olisimme halunneet mieluiten, mutta tonttia jolle saisi sellaisen rakentaa ei ole. Joten vaihdoimme mallia, pelkistetty ja aavistuksen moderni talo kuitenkin on tilauksessa.
  Tilaamme talon avaimet käteen systeemillä, joten rakennusaika on aavistuksen helpompi, mutta valikoima luonnollisesti suppeampi ja sellainen nakit ja muusi :-/ Taloon tulee kuitenkin riittävästi huoneita kahteen tasoon, kylpyhuonetta muokattiin niin, että saadaan sinne poreallas ja alakertaan tulee meillä nykyisinkin niin toimiva vaatehuone, jes! Esittelen suunnitelmia kevään kuluessa.

 Kuvassa haaveilemamme Tammisaari olohuoneen puolelta, harmi ettei tätä saa rakentaa korkeuden takia monellekkaan tontille:-/

Ihanaa viikonloppua!


7 kommenttia:

 1. Vai sellasia suunnitelmia =)
  Kuullostaa kivalle!
  Toivottavasti jaksat postailla rakennusvaiheessakin, olisi kiva kulkea mukanasi =)

  VastaaPoista
 2. Nyt siis vuorossa valinnan vaikeus=)

  Tosiaan tontit aiheuttavat suurimamt rojitteet ideoinnille, meillä oli hyvin tarkat säännöt mitä sai rakentaa ja kompromisseja mekin tehtiin ja paljon.

  Meillä on naapurissa design-talo ja heillä on ollut talon kanssa aikamoisia mutkia matkassa, eli olkaa taloyhtiön kanssa tarkkoja.

  Onnea vielä kerran koitokseen

  VastaaPoista
 3. meillä oli kans ongelmia tuossa ettei kaupunki antanu lupaa toteuttaa meidän itse suunnittelemaa taloa mihin tahansa tontille. meni sit hermo ja rakennettiin hiukan kauemmas, kaks kertaa suuremmalle tontille ja paljon edullisemmallekin vielä ;). ja saatiin se unelmien talo vailla mitään rajoituksia, onni onnettomuudessa loppujen lopuks siis! niin ja väkisin yrittivät asuntomessuplänttejäkin meille, iiiiihan minitontteja sikamaisin hinnoin :D.
  hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat ja poreamme tuo sitä arjen ihanaa luxusta ;)

  VastaaPoista
 4. FanniAuroora: Kiitos, enköhän postaile jatkossakin tasaisen hitaasti :-)
  5Xmamma: Juu valinnan hyvinkin, tosi haastavaa, kun pitää löytää malli, oikea koko ja että siitä vielä tykkääkin :-)
  Meillä olis jo yks melkein valmis suunnitelma Design talolta, tutuilla kyllä sujui kaikki odotetusti, no katsotaan.
  S: Sepä se, meillä tuo mies rajottaa kanssa suunnitelmia hän haluaa ihan lähelle palveluita ja kaikkea, meidän kaupungista ei montaa tonttia edes löydy, vähän kauempana keskustasta ilman kaavamääräyksiä löytyiskin vaikka mitä :-) Ja sitten kun me ei itse rakenneta, niin aika vähiin jää vaihtoehdot, ei ihan unelmien taloa tulossa, mutta ihan ok talo kuitenkin.

  VastaaPoista
 5. Onpas teidän elämä mielenkiintoista ja jatkuvaa muutosta! Mielenkiinnolla jään seurailemaan tulevaa projektia, toivottavasti jaksat postailla - Onnea projektiin!

  VastaaPoista
 6. Ihanat suunnitelmat, onnea niille! tuo Designtalon tammisaari on omakin suosikkini, pohjapiirustus on upea, ja korkea/avara, valoisa.... Mutta tosiaan korkea talo ulospäin, joten varmaan vaatii paljon tontilta.


  Mutta menestystä projektiin, mihin taloon sitten päädyttekin!

  VastaaPoista
 7. annoin sulle tunnustuksen alkuvkosta :)

  VastaaPoista