tiistai 19. toukokuuta 2009

Luominen

Vanhin tyttäreni Eerika 9v. on omanlaisensa kulkija, boheemi taiteilija. Taiteilijoiden elämä voi olla vaikeaa ja niin se Eerikankin kohdalla on ollut. Tämä herttainen ja hyväsydäminen tyttö on ollut pienempänä todella vilkas, kunnes keksin antaa hänen leikkiä vesileikkejä, siitä 2,5 vuotiaana hän sirtyi maalaamaan vesiväreillä ja sittemmin piirtämään. Eerika piirtää joka päivä monta tuntia ja kirjoittaa runoja, lauluja. Taiteeseen ja tekemiseen hänellä on valtava palo, askarteluita syntyy materiaalista kuin materiaalista. Mutta ystäviä ei tytöllä juurikaan ole. Taiteilijoita kun ei aina ymmärretä. Mielenkiinnon kohteet ovat niin erilaiset kun ikätovereilla ja ajatukset lentävät jossain kaukana. Äitinä olen asiasta äärimmäisen surullinen, tiedän tytön olevan mitä parhain ystävä, Eerika on niin hyväsydäminen ja lempeä, toki hänestä löytyy tulta ja tappuraakin. Kissat ovatkin Eerikalle nykyisin todella tärkeitä ja olen iloinen, että kissat näkevät sen, mitä ihmislapset eivät näe. Eerika käy myös kuvataidekerhoa, seuraavassa muutama työ, seitsemän luomisen työn sarjasta. Tekstit ovat lyhennetty ja vain kuvien tueksi suuntaa antavia. Alkuperäiset työt ovat A3 kokoisia.
Alussa Jumala loi taivaan ja maan
Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä. Jumala sanoi "Tulkoon valo.""Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita.""Tulkoon vesiin kaloja ja taivaalle lintuja.""Tuottakoon maa kaikenlaisia eläviä olentoja, kaikkia karjaeläimiä, pikkueläimiä ja villieläimiä."
Paratiisin keskelle Jumala kasvatti elämän puun sekä
Hyvän- ja pahantiedon puun"Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen"
Herra Jumala teki miehen kylkiluusta naisen ja toi hänet miehen luo. Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää.

10 kommenttia:

 1. Mummi ja Elsi-täti täällä ihastelivat ihanaa taidetta! Liikuttavaa, ja NIIIN kaunista. Terveisiä taiteilijalle!

  VastaaPoista
 2. Hienoja maalauksia todellakin =).

  VastaaPoista
 3. Tosi upeita töitä!! Huomenna nähdään terkuin mari ja pojat

  VastaaPoista
 4. Siis todella upeita teoksia 9 vuotiaalta.Ihan liikutukseen asti luin ja katselin tytön töitä =)

  VastaaPoista
 5. Voi luoja miten hienoja! Täällä itken ja katselen, niin upeita. Hormoneilla ei tietenkään mitään merkitystä asiaan.

  Voisiko Eerika maalata meidän perheestä kuvan? Juuri tuollaisen ison? Ja mielellään musta valkoinen, jos taiteijijalle sopii? Korvausta vastaan tietenkin.
  Saataisiin kotiin ensimmäinen kunnon taulu:)

  VastaaPoista
 6. Onpa tosi hienoja Eerikan työt, ihan tuli kyynel silmään minullekin... Kyllä tyttö paikkansa tässä maailmassa löytää, usko vaan!

  t.mari
  (taiteilija pyöräili just kukkakimppu kädessään ikkunan ohi, kun katselin teoksia)

  VastaaPoista
 7. Onpa mahtavia taideteoksia todellakin!!! Tyttäresi on oikein lahjakas... ehdottomasti kannattaa kannustaa kuvataiteiden pariin jatkossakin!

  VastaaPoista
 8. Oi ja voi mitkä ihanat sivut löysin!
  Ja tähän oli ihan pakko heti kommentoida että uskomattoman taiteellinen lapsi teillä, upeita kuvia!!! Tytöllä on ihan selvästi mieletön lahjakkuus. Kyllä ne ystävät paikkansa löytävät tytön elämässä jossain vaiheessa, huoli pois! Nyt vaan lisää värejä ja paperia ja maalailemaan :)
  Aurinkoista kesää teidän perheelle!

  VastaaPoista
 9. Miten kukaan voi olla noin taitava, aivan lumoavia töitä!!! Mielletön taiteentekemisen lahja tyttärellänne!

  Mude

  VastaaPoista
 10. Hienoa maalaamista 9-vuotiaalta! Muistaa sopii kuitenkin että kyseessä on näin nuori taiteilija, eli varmasti on tärkeää ettei aleta asettaa liian suuria vaatimuksia, vaan säilytetään kiva tekemisen meininki ja luovuus

  VastaaPoista