torstai 19. maaliskuuta 2009

TulipOlen ostanut taas lukemattomia nippuja tulppaaneita tänä keväänä, huonolla menestyksellä. Kukkia on hankittu nyt marketeista ja kukkakaupoista, on hoidettu ohjeiden mukaan ja aina sama lopputulos, kestävät kauniina kolmisen päivää ja kuihtuvat veteen.. Kuinka minä osaankaan kuihduttaa kukat veteen??? Tulppaanien pitäisi kestää viikon verran, kuulemma. Laitoin taas tänään tekokukat maljakkoon, ne onneksi jaksaa kukkia aina vaan ;-)

Työhuoneeseen paistaa kevätaurinko

8 kommenttia:

 1. Vain vähän vettä maljakon pohjalle. Vesi kannattaa vaihtaa joka päivä ja samalla leikata tulppaanien varsia, etteivät pääse kasvamaan liian pitkiksi. Tykkäävät ennemmin viileästä kuin liian lämpimästä.

  Ihana blogi sinulla!

  Harrastelija-hortonomi

  VastaaPoista
 2. Mulla kestää tulppaanit n viikon seuraavalla konstilla; maljakko täyteen lunta, tulppaanit sinne. Joka päivä leikkaan palan tulppaanien vartta ja täytän maljakon lumella. En tiedä vinkkiä sitten, kun lumi sulaa.. Mutta sittenhän on jo muut kukat parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 3. Minulle kävi juuri samoin tämän viimeisen kimpun kanssa vaikka ihan ohjeiden mukaan toimin..kuivuivat maljakkoon..

  VastaaPoista
 4. No minulla on selvästi ostopaikoissa eroa. Kukkatukusta saa mahtavan hyviä tulppaaneja, mutta Prisman tulppaanit eivät kestä kauniina läheskään yhtä kauan. Mukavaa viikonlopun odotusta:)

  VastaaPoista
 5. Tuosta varren katkaisusta sen verran, että uusi imupinta kannattaa tulppaanille olla mahdollisimman pieni, siis ei viistoviiltoa.
  Voi että muuten tykkään tuosta taustalla soivasta musiikista *huokaa*

  VastaaPoista
 6. Varsista aina vähän leikaan ja laitan hitusen vaan vettä. Kestävät kauaaaaan.
  Mukavaa illanjatkoa terkuin Lennu

  VastaaPoista
 7. Heippa Sabuska:)

  Samaa minä sanon, että vain vähän vettä maljakon pohjalle ja vaihda vesi joka päivä. Mulla säilyy kyllä hyvänä, mutta annan niille öisin kellarin kylmyyttä:))
  Ihana kuva muuten työhuoneestanne, kaunista!

  Mukavaa sunnuntai päivää sinulle:)

  Hanneloore

  VastaaPoista
 8. Ihania keväisiä kuvia blogissasi. Olen tainnut viime vuoden puolella piipahtaa edellisen kerran täällä...

  Mukavaa viikon jatkoa =D

  VastaaPoista