tiistai 7. toukokuuta 2013

Katastrofin ainekset

Meillä sattuu ja tapahtuu, tämän tästä. Kiireistä johtuen on aika ollut viime aikoina vähän tiukoilla ja meinaa melkein iskeä stressi kaikenmaailman tenttien ja menojen kanssa. 
 Itsensä hoitaminen menee vähän siinä sivussa tällä hetkellä kuten hiusten värjäys. Minulla on pitkät tummat hiukset, tyvi kasvaa ihan hirvittävää vauhtia ja hiuksia saisikin olla värjäilemässä jatkuvasti. 

   Kerrottakoon, että olen väreillä onnistunut sohlaamaan aika paljon tekstiilejä, seiniä ja lauteita.. Mieheni ei haluaisi että suoritan koko operaatiota edes täällä kotona, mutta muutaman viikon välein hiusten värjäys kampaajalla maksaisi jo maltaita.

Erään illan hämärissä suoritin taas kuontaloni kunnostuksen, huomasin väriä pois pestessä että hiusväriä oli vessan matossa pieni euron kokoinen läntti, jonka sitten vähin äänin pesin pois ja käänsin nurinpäin.

Aamulla heräsin ihanaan auringon paisteeseen ja meinasin saada slaagin katsoessani eteiseen, mustia länttejä vaaleassa parketissa lähti vessan ovelta olohuoneeseen ja keittiöön! Jälkiä oli kymmeniä! 
 Sekunnissa tajusin tilanteen, lattia! Parketti! Hiusvärissä!
Mitä hittoa? Kunnes muistin läntin matossa. Lapsi oli illalla astunut länttiin kävellyt ja istunut vielä valkoiseen nojatuoliinkin jalat ylös vedettynä!!!

 Lattian hankaaminen onneksi auttoi (Suosittelen ihmeainetta markkinoilta Tope oy:n All tip top hankausainetta) ja jäljet lähtivät ihmeen kaupalla vaikken olisi ikinä voinut sitä uskoa.
Mieti nyt hiusväriä lattiassa ja vieläpä yön yli!
 Tuolin kohtalo ei ollut niin onnekas, valkoiseen tuoliin jäi mustasta väristä jälki, tosin sitä oli paaaaaljon enemmän ja aineilla plus hankaamisella sain sen paljon pienemmäksi ja siistimmäksi. Onneksi. Mieheni sanoja lainatakseni, mitä tästä opimme?
Hiusten värjäys kampaajalla tulisi paljon halvemmaksi tai sitten se todennäköisempi; pitää jatkossa pysyä tutussa ja turvallisessa hiusvärimerkissä turha lähteä uusia kokeilemaan.. Loppu hyvin kaikki hyvin, kuvissa edes jälkeä meinaa paljoa näkyä..Eihän?
                                                                    

9 kommenttia:

 1. Itku olisi päässyt. Ja on päässytkin. Nimimerkillä useampikin eri sauna ehostettu mm. luumun väriseksi, punaiseksi ja mustaksi.
  Mutta äitini tapasi sanoa minulle, kun itkin pienenä piippausraudan polttamaa otsaa että "kauneudesta on kärsittävä" ;) Oli se sitten otsarakkuloita tai lattian jynssäystä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MIeti miten olisin voinut elää vuoden vanhojen lattioiden kanssa päivästä toiseen, kun ne mustat läntit ois huutanu joka päivä mulle ja näyttäny vielä kieltään... Ihan kauhee ajatuksenakin...!!!! Kyllä meilläkin on tosiaan saunanlauteita sävytetty ja muutakin paikkaa, mutta lattia... Koko alakerran näkyvimmässä paikassa, ihan järkyttävä ajatuskin.

   Poista
 2. Oi voi! :/
  Meillä pikku Jäbä on vallan intoutunut piirtämisestä, kuten kaikki sisaruksensakin tuossa iässä. Tämä veitikka vaan jotenkin super paljon, enemmän kuin nuo viisi muuta yhteensä.
  Kynät pidetään korkeuksissa penaalissa, mutta välillä käy vaan niin että tämä löytää ne ja kaikkialle muualle on kiva piirtää paitsi paperiin. Sohvan pisti pariin otteeseen uuteen uskoon. Toisella kertaa olikin kuulakärkikynä! Olipahan hinkkaus mutta lähti fairylla ;)
  Seiniä ja kalusteita koristellut myös ahkeraan. Kohta saadaan maalata seinät jo..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä uuteen Fatboyhin Milena piirteli kuulakärkikynällä pari vuotta takaperin.. aika järkytys oli, mutta saatiin ihmesienellä jynssäämällä melkein kaikki pois ja tän postauksen tip top on kyllä must hankinta joka huusholliin, eikä tätä mainosta ole ees maksettu :-)

   Poista
 3. Hui, ihan varmasti on itku ollut lähellä! Onneksi homma hoitui kunnon aineilla! Meillä neiti 1v4kk piirsi taannoin löytämällään mustalla permanent -tussilla parkittiin jäljet. Ja tämä tapahtui 2pv sen jälkeen, kun asunto oli laitettu myyntiin ja näyttö oli tulossa. Sain kuin sainkin jäljet pois niinkin arkisella jutulla kuin Natusanin "peppupyyhkeet". Eli siis ne, joilla lasta puhdistetaan vaipanvaihdon yhteydessä. Uskomatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunamehu ja sooda on kanssa kokeilun arvoisia, tosin meillä eivät toimineet, väriaine on kuitenkin imeytynyt nahan kuituihin

   Poista
 4. Tekevälle sattuu ja tapahtuu! Minäkin sain sotkettua jokin aika sitten uuden pesukorin ja sitä ennen kylppärin kaapin oven. Oven mies sai puhtaaksi, mutta pesukori muistuttaa päivittäin asiasta :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toi viiru muistuttaa minuakin tapahtuneesta päivittäin, tosin olen iloinen kyllä siitä, että lattian sain sentään puhdistettua :-)

   Poista
 5. Siis ihanat nuo teidän sohvat/tuolit! Saako udella mistä ne on hankittu ja onko valkoinen nahka kuinka helppo lapsiperheessä?
  Meillä uusi sohva hankinnassa ja en tiedä valitako kangas vai nahka, mutta noi teidän sohvat kyllä kivat.

  VastaaPoista