tiistai 18. joulukuuta 2012

Euroopan hienoin kissavessa

Ainakin minun mielestäni!

 Meidän kissojen kasvattaja joskus tästä ideasta vinkkasi ja jäihän se tuonne takaraivoon hautumaan..
   Monenlaisia kissavessoja kokeilleena oli tämäkin sitten testattava jospa sitä kissanhiekkaa kulkeutuisi huusholliin nyt vähemmän.
  Ja hieno tämä on, ei siitä mihinkään pääse, toivottavasti kelpaa myös kattimuksille : )


Alkuperäinen idea löytynyt netin ihmeellisestä maailmasta, tykötarpeina Ikean Bestå matala kaappi, johon tehtiin reikä kuviosahalla, vielä jos reiän olisi tehnyt seinän puolelle olisi kissan tultava varoen kaapista ulos (= vähemmän hiekkaa), mutta meillä päädyttiin toiselle puolelle, koska näin saatiin kaappi asettumaan paremmin rappujen alle.


Ovien takana on jemmassa perinteinen tukeva Orhexin muovilaatikko, jossa vanhan designvessan vaihtopussi ( ei pakollinen)hylly hidastamaan kissan- ja hiekan kulkua, alle saa jemmattua vaihto hiekkapussin ja hiekkalapiot..


Toivottavasti kelpaa meidän mirreille, mulle ainakin kelpaa ulkonäöllisesti. Tämä on tosi hieno minun mielestäni : )

Meillä jäähtyy suklaakakkupohja koska huomenna on taas yhdet synttärikemut. JOuluksi lahjat ja muistamiset alkaa olla hankittuna, kuusi koristeltuna ja ehtii näköjään vähän rästihommiakin tekemään.

Mukavaa iltaa, iloa ja valoa!

6 kommenttia:

 1. Jee, miten hieno! Sopii tyyliin, sisustuksellinen, eikä päältä arvaisi, että kauniin ulkokuoren sisällä on silkkaa kakkaa. :)

  Mä olen näitä vessakaappeja myös netistä tutkinut, ja kertaalleen jopa ostin vanhan komuutin kissanvessa-ajatus mielessäni, vaan se sitten jäi toteuttamatta. Ovatko kissat oppineet tätä vessaa jo käyttämään, ja pysyvätkö hajut myös hyvin sisällä?

  Mä olen niin herkkänenäinen kissan wc:n käryille, että ollaan päädytty luukulliseen hiekkalaatikkoon saunan nurkassa (meillä saunotaan siis ylipäätään todella vähän, eli sauna on hyvin vähällä käytöllä muuten), ja ovessa kissanluukku. Hajut pysyvät hyvin kurissa, jolleivat nyt ihan laatikon sisällä kolmen kissan taloudessa, mutta ainakin hyvin saunan puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vasta tänään saatettiin loppuun ja aika nyt näyttää miten toimii :-)
   Meillä myös käryt pyritään pitää aisoissa ja en tiedä miten tämä toimii sen osalta, tosin edellinen huussi oli se design avomalli, joka vapautti suoraan haisut ilmoille jos niikseen.
   Panostan laadukkaaseen eläinkaupan kissanhiekkaan, tämä nykyinen oli kokeilu halvemmasta, mutta paakut ei pysy oikein kasassa ja palataan tuttuun ja turvalliseen, maksan mieluusti sen muutaman euron enemmän hyvästä ja mahd. hajuttomasta hiekasta.
   Mulla meni raksa aikana hermot kun kissavessa oli kosteassa tilassa, siihen että hiekka liejuuntui lattialle ja siksi tää rappusen alus toimii loistavasti, eikä kukaan vahingossa sulje oviakaan :-)

   Poista
 2. Laittakaa tuohon hyllylle vielä pala jotain eteismattoa, niin jää kaikki hiekat kaapin sisäpuolelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se matto on hyllylle tulossakin ei vaan olla vielä ehditty laittamaan :-)

   Poista
 3. Upea systeemi :) Sitten olisi kiva nähdä kuvia kuinka veski toimii käytännössä ja kerros sitten myös mitä kisut pitävät huussistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kerrotaan, vajaa vuorokausi takana, toinen katti käy siellä, toista en ole nähnyt vielä menevän, muttei muuallakaan tarpeita ole tehnyt että eiköhän käytä hienoa huussia :-)

   Poista