tiistai 27. syyskuuta 2011

Takka

Tässä talopaketin saapumista odotellessa aika kuluukin mukavasti  erään jännittävän projektin alkamista odotellessa, josta kerron ihan pian!


 Postilaatikkoon kolahtelee taloon liittyviä papereita. 
Työn alla onkin tällä hetkellä keittiösuunnitelman hiomista ja materiaali valintoja, tästä luvassa postausta, tottakai!
  
Eilen saapui sähkösuunnitelma, johon tulisi nyt suunnitella ja lisätä haluamme lisäykset ja muutokset. Spottivalot olohuoneeseen, keittiöön ja eteiseen luultavasti ja minne kohtiin. Ulos pistokkeet esim. jouluvaloille ja seinään asetettaville ulkovaloille. Keittiön pstorasioiden paikat suunniteltuna meidän tarpeita vastaavaksi ja jos haluaisi pistokkeita vaikka sisäpuolelle taloon ikkunoiden läheisyyteen jouluvaloja ajatellen. 

 Takka pitäisi valita myös Uunisepiltä, hyvitys pakettiin kuuluvasta takasta on aika pieni jos valitsemme sen muualta. Mallia saa toki vaihtaa perustakasta varustellumpaan kukkaron nyörejä löysäämällä ja meillä olikin ihan selkeä suosikkikin, kun kuvastoa olimme selailleet. 
  Kuvasto vaan uusittiin nyt syksyksi ja suosikkimme ei enää kuulunut mallistoon, joten piti valita toinen ja koska talomme on moderni, makumme melko pelkistetty, niin meille tilataan tämä:


                         Uuniseppien Riekko 

              Mukavaa viikkoa sinulle, iloa ja valoa!

                         
7 kommenttia:

 1. Sähkösuunnitelmat yms. kannattaa tehdä yhteistyössä saman pöydän ääressä alan ammattilaisten kanssa. Heiltä saa vinkit ja neuvot mm. siihen mihin ja miten kannattaa valot asettaa esimerkiksi kattoon...valot ja varjot joita me maallikot emme (ehkä) osaa ajatella. Pistorasioiden paikat sekä niiden sijainti ja ulkonäkö-asiat on hyvä käydä yhdessä läpi niin ei tule yllätyksiä! Pihasuunnitelmassa on taas puolestaan hyvä huomioida valaistus ja kulkureitit sekä pinnoitteet niin, että kokonaisuus on toimiva ja kaunis. Näihin
  suunnitelmiin kannattaa käyttää aikaa
  ja ammattilaisia sillä ne ovat juuri niitä pysyviä elementtejä mitä ei heti uusita mutta vaikuttavat kyllä ensisilmäyksellä talon laatuun ja toimituuteen sekä asumisviihtyvyyteen.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Tuo on kyllä aivan totta!
  JA epäonnistuneet valinnat harmittais kyllä kun niille tosiaan enää valmiissa talossa voi vaikuttaa.

  VastaaPoista
 3. Takka on hieno! Meillä myös kolmen suoralla samantyylinen takka. Olikohan Alppi nimeltään. Tosin takka ei tod.näkösesti tule uunisepiltä, vaan meidän vastaava muuraa sen.

  VastaaPoista
 4. Meillä mennään ihan samaan tahtiin. Sähkösuunnitelma on työn alla, otin yhteyttä meidän D-talon sähkösuunnittelijaan ja lupasi antaa vinkkejä ja neuvoja muutosten kanssa. Soittelen hälle lähipäivinä, kunhan tässä ensin itse niitä mietitään. Haetaan vinkkejä rakentaneilta ystäviltä jne. Tuo sama takka mielyttää myös meitä, haluamme takka-leivinuunin ja katri-malli on tällä hetkellä suosikkimme. Jos raaskii tonnin laittaa vielä enemmän niin sitten laitetaan tuo Riekko takka-leiviuunina... Pitää nyt kattoo mitä nuo maatyöt tuleekaan maksamaan... :) Mielenkiinnolla odotan teidän sisustusvalintoja, meillä tuntuu olevan hyvin samanlainen maku!!

  Jaana
  Hailuoto 153

  VastaaPoista
 5. Jaana: Hitsi tästä tulee jännää tosissaan :-)

  VastaaPoista
 6. Heip! Juurikin tuota samaista olen itse katsellut, paitsi puulokerikollisena. Kaunis on. :)

  VastaaPoista
 7. Sabuska: Meille tuli perustusporukka tänä aamuna tekemään kivijalkaa. Sähkösuunnitelmat loppusuoralla ja takkavalintakin hahmottuu. Katrista jo luovuimme, Riekko tai Alppi takka-leivinuunina paremman lämmitysalan ja lämmönvarauksen takia on valintamme.

  Jaana

  VastaaPoista