maanantai 22. marraskuuta 2010

Paris

Terveiset aurinkoisesta ja lämpimästä Pariisista!
 Reissu toteutettiin mega-isolla kokoonpanolla, sujuvia olivat lopulta hypyt metroon ja sieltä poiskin =0)

Perjantaina oltiin perillä yöllä, joten lauantai pyhitettiin nähtävyyksille ja shoppailuille. Notre dame, Eiffel, Riemukaari, Champ elysee.. Vierailtiin luxus tavarataloissa ihastelemassa mm. Louis Vuittonin käsilaukkuja, vitriinissä olevalla hienoudella oli hintaa 4400€ .
Pojat bongas hienoja autoja, Porche, Ferrari  ja muitakin, jokaiselle jotakin :-)

     Suurkaupungin nurjaa puolta nähtiin kaduilla myös, kerjäläisiä joilla oli pieni lapsi sylissä, koira jolla oli vastasyntyneet pennut, mies jolla käsi amputoitu, toinen jolla oli silmä poissa, muutamia mainitakseni ja rahaa hekin kaikki pyysivät.
 Mieleen painuvin ammatti oli ostoskärryihin rakennettu kastanjoiden paistopiste, pönttö jossa hiillos ja taso jossa likainen mies käänteli kastanjoita.
       Pariisi on kyllä käymisen arvoinen edelleenkin, kaunista ja nähtävää paljon viikonloppu vain niin lyhyt. Olimme lauantai iltana Montmartren alueen kukkulalla Sacré Coeur kirkon pihalla ihailemassa Pariisin valoja pimeällä, komeuden kruunasi klo 22.00 valaistun Eiffel tornin välkkyminen viiden minuutin ajan.
 Kuten arvelinkin Pariisi on niiiiin suuri kaupunki, että samoin kun Lontoossa jäi Pariisin joulun odotus kokematta. Tavarataloissa joitakin suuria koristeluita, mutta katukuvassa tai liikkeissä en nähnyt mitään ostettavaa omaan joulun odotukseen :-/
  Jos haluaa käydä kaupunkilomalla ennen joulua hakeakseen lahjaideoiden lisäksi myös joulutunnelmaa, niin ehdottomasti silloin pitää valita Saksa. Dusseldorfin marraskuun loppu vuosi sitten oli todella mahtava,  herkkuja tuoksuja, joulumarkkinoita, kojuja, 
ja vaikka mitä, ei sitä tunnelmaa voi edes sanoin kuvata ja tätä samaa olen kuullut muistakin Saksan kaupungeista joulun aikaan.

 Matkailu avartaa ja niinhän siinä aina käy, että matkakuume iskee jo matkalla, joten seuraavaa etappia tässä jo suunnitellaan :-)

Iloa ja valoa alkavaan viikkoon!!!

3 kommenttia:

 1. Törmäsin blogiisi ja aloin haaveilla Pariisista. Siellä on varmaan todella kaunista näin Joulun alla...

  VastaaPoista
 2. Moikka,tulin vastavierailulle oitis,kattelee tänne,kiva blogi ja tulen uudelleen:)Tuonne blogiini kirjotin vastauksen,käy kurkkaa siellä,jos on kysyttävää,niin passaa kysyä!

  VastaaPoista
 3. Meillä takana viime vuonna Saksan Berliini ja lukemattomat joulutorit! Kaupungissa toista kymmentä jouluista toria kojuineen, tuoksuineen ja jouluisine juttuineen...uskomatonta mutta totta!
  Toreilla pääsi luistelemaan, vanhantyyliseen maailmanpyörään... kaunista musiikkia, erilaisia höyryäviä juomia...voi voi. Saksa on tosiaankin kuuluisa joulumaa!!! Ihana sellainen. -Milla-

  VastaaPoista