lauantai 21. toukokuuta 2011

Se on vihdoin totta!



Kuukausia me haaveilimme Vienolan maapläntistä, heti kun uudesta asuinalueesta kuulimme ja muistaakseni helmikuussa ystävä siitä vinkkasi. Tontteja tuli kaupungilta hakuun vain 13 kappaletta ja alue sijaitsee noin 1,5 km kaupunkimme keskustasta, lähellä palveluita, kouluja, päiväkotia ja ja .. Parasta tässä alueessa on se, että lasten koulumatka lyhenisi 2,3 km, harrastukset, kaverit ja muut säilyisi ennallaan.


  Monen monituista kertaa me kävimme tontilla fiilistelemässä, kuulostelemassa miltä tuntuisi jos siihen rakennuttaisimme oman talomme. Lähetyimme toiveemme Universumiin.


  Hyvissä ajoin ennen 15.4.2011 Ympäristölautakunnan kokousta jätimme hakemuksemme korttelin 377 tonteista 1 ja 2 tonteista. Ja toivoimme, kävimme viikottain ajelemassa mahdollisella uudella kotialueellamme. Kotimme oli jo myyty, varakoti löytynyt ja ainoa mikä puuttui oli tontti, minne unelmiemme talon rakentaisimme.


 Hakijoita tonteille oli 27. Ympäristölautakunta päätti kokouksessaan 19.5. 2011 että me saamme ykköstoiveenamme olleen tontin, kakkostoiveena ollut tontti meni arvontaan kun "saman arvoisia" hakijoita oli useampi.


 Tästä se nyt sitten vihdoin ja viimein alkaa. Rakennusblogi. 
Nyt aletaan todenteolla hommiin, lopullista talosuunnitelmaa vääntämään, rakennuslupaa, vastaavamestarin palaveria ja lukuisia päätöksiä koskien materiaaleja ja muuta mukavaa!



Tervetuloa siis seuraamaan Elämän eliksiirin rakennusprojektia!
Kuva on meidän tontista, kaupunki oli kaatanut arvokkaat tukkipuut itselleen ja meidän tontille oli kasattu kaikki oksat toistaiseksi. Tässä kulmassa vajaan vuoden päästä on meidän talon pääty ja autokatos (tai ainakin sen paikka).


Ihanaa viikonloppua, jos muuttokiireiltä keretään, niin mennään kyllä tontille kilistelemään kuohuvat Fresitat!

tiistai 3. toukokuuta 2011

Muuttopuuhia

Nämä päivät täällä meidän nykyisessä kodissa ovat nyt vähiin käymässä, sillä ensi viikolla saamme avaimet raksa-ajan kotiimme.  Pakkaamista en ole edes aloittanut vielä, onneksi on aikaa muuttaa sentään pari viikkoa...
   Isännöitsijä soitti tulevasta asunnostakin, että edelliset asukkaat ovat jättäneet sen tosi siivottomaan kuntoon, onneksi on vakuusrahat keksitty ja jos ei muuta, niin niillä asunnon siivous ja remontointi teetetään, tässä tapauksessa voin kyllä aloittaa muuton paria päivää myöhemmin :-)


    Tavaroiden inventaarion olen sentään aloittanut;  joitain mööpeleitä varastoidaan uutta kotia varten, paljon viedään sekalaista tavaraa kirppikselle ja huutikseenkin on jotain laitettu. Harmikseni raksa-ajan kotiin ei esim. ruokailuryhmämme mahdu ja uuteen kotiinkin sopii suorakaiteen muotoinen pöytä paremmin, joten jos kiinnostaa niin vilkaisehan meidän  HUUTISKOHTEET.

Ihanaa viikkoa, meillä on vieraillut kuumepöpö sekin onneksi muualle muuttamassa.