maanantai 31. maaliskuuta 2008

Aamu alkaa A:lla


Alkaako ensimmäinen uhmaikä jo kolme kuisella vauvalla? Meidän Milenalla ainakin alkoi ;-) Tämä emo on hyvin hyvin väsynyt. Sillä Milena neiti voi helposti saada päivällä raivarin tissillä; äii etkö ymmärrä, en nyt halua! Mutta mitäs tämä sama tytär tekeekään yöllä? Äiti, nyt minä haluan ja heti! Voisin kuvitella Milenan huutavan jos hän osaisi puhua. Milena haluaisi nukkua koko yön äidin kainalossa, tissi suussa. Ja yritäpäs tunkea halpaa kopiota tämän neidin suuhun, kuten tuttia, niin siihen yritykseen herää kyllä koko talo. Aitoa sen olla pitää, sanoisi luultavasti Milena 3kk jos hän osaisi vain puhua ;-)

Eilen on sitten tilattu pytty ja lavuaari vessaan, vessaremppa on siis etenemäisillään, lattia laitetaan kunhan saadaan pytty, sitten tasot ja loppusilaus, esittelen kuvat kun on valmiimpaa...
eteisen lattia on valmis, siitä kuvaa kun listat paikoillaan...
Tyttöjen huoneen katonkin olen maalannut, mutta se pitäisi maalata vielä kertaalleen, siitäkin kuvaa luvassa;-)

sunnuntai 30. maaliskuuta 2008


Viikonloppu on taas takana päin, vietimme sen tällä isoimmalla kokoonpanolla eli kuusi lasta ja aikuiset.. Mukavasti meni kotosalla, vieraita kahvittaen, vietimme Vernerin 7vuotis synttäreitä, laskimme takapihallamme mäkeä pari tuntia lasten kanssa, lauantaina oli vielä lunta ja paistoimme nuotiomakkaraa, oli pitkästä aikaa tosi mukavaa ;-)
Kevään tulo on varsin mukavaa, jos ei lasketa kuraa ja auringossa paljastuvia likaisia ikkunoita ja pölyjä. Vaikka tuntuu, että aina meilläkin siivotaan, niin miten voi olla mahdollista, että jos oikein ottaa spurtin siivoukseen, niin mitä enemmän siivoaa sitä sotkusempaa on? Aina luuttuessa ja pyyhkiessä näkee paikkoja, että tuo ja tuokin pitäisi vielä pyyhkiä... Minä kyllä tykkään siivota. Ja meillä lapset ja mies tykkää sotkea.

Pysyisipä nyt koti siistinä edes muutaman päivän. Paikka aina kaikelle ja kaikki aina paikalleen, tämän kun tämän perheen sottapytytkin muistaisivat niin olisin tyytyväinen!

torstai 27. maaliskuuta 2008

Milena 3kk Jemina 1v11kk


Rock around the clock

Olen sitä monesti itsekseen ihmetellyt, kuinka talossa, jossa joka huoneessa on kello tai useampi, ollaan aina myöhässä? Kellokokoelma karttuu, mutta aina ollaan myöhässä.






keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Muutaman päivän hiljaiseloa... Liekö vaikuttanut pääsiäispyhien touhut tai ulkona vallitseva lumimyräkkä, mutta olo on aikas saamaton tällä hetkellä.
Tai ollaanhn me saatukin, päähämme että eteiseen ja vessaan tuleva laattalattia oli liian levoton ja näytti luonnonvalossa likaiselta. no arvaatte varmaan ettei niitä enää vaihtamaan pystynyt ja kuittikin missä lie. No saimme laatat sijoitettua onneksi eteenpäin ja eilen uuden laatan valitsemista. Tällä kertaa ostetut ei ollut levottomia, vaan melkein valkoisia. Niin, vaikka vaaleeta harmaata ostettiin. Mies melkein hyppi innoissaan, kun laatta sopi lattiaan, kun nenä päähän. Minä taas... vaalean kura eteisen puhtaanapitoa mietin ja sitä, että laatan olisi pitänyt olla valea harmaa. En voi enkä kykene vastustaa tämän lattian asentamista, en, vaikka jokin sisälläni sanoo että kannattaisi. Koska seuraavaksi ei taida mennä enää pelkät laatat vaihtoon, vaan vaimo siinä samassa ;-D
Menimme eilen kaiken kukkuraksi ostamaan uutta vessanpyttyä ja arvatkaas montako toimme kotiin... Emme ensimmäistäkään, kun unohdimme koko pytyn.


sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Sunnuntain suunnitelmia

Tänään illalla mies heilutteli voitonriemuisesti nenäni edessä kolmen litran maalipönikkää, siinä luki rotan kokoisin kirjaimin: kattopaneeli maali, minä en muistanut sellaista hankkineeni... No pitkä vapaa on vietetty ja katto jäi ikävästi kesken, mutta mihinkäs tässä kiire on, ensi viikolla jatkuu katon maalaus projekti ;-) Tänään oli vapaapäivä maalauksesta, ainakin melkein, jos en laske paria pikkusta juttua. Vessa alkaa olla lattiaa vaille valmis, siitä tuli aika elegantti miehen mielestä, elegantit sillä on housussaan ;-) No ompelukoneella tekasin sitten yhden tuolinpäällisen ja muutaman pikkujutun. Tämän päivän jutuista kuvia myöhemmin.

Lasten kotileikkitila valkaistuna



jokohan ensi viikolla saisin maalattua huoneesta lopun katon, näen jo sieluni silmin, kuinka vaalea katto tulee vaikuttamaan huoneen tunnelmaan ...

perjantai 21. maaliskuuta 2008

Maalari maalasi taloa...

Juu maalari olinkin yllättäen minä, eli ammattilaisesta tietoakaan ;-) Jos olisin ammattilaisempi, olisin varmasti suojannut lattiat joissa on nyt valkoisia, vesiliukoisia kylläkin, maalitäpliä,mutta ei se mitään ne saa pestyä, ei harmita. Eikä harmita sekään, että Jeminan uudessa Bamse liivihameessa on hiukan valkoista maalia, tai puhumattakaan ainoista hyvistä farkuistani, joissa on maalimuistoja nyt ja ikuisesti.. Mutta se harmittaa ihan ältsisti, että maali on nyt loppu, finito, slut- sitä ei ole tippaakaan jäljellä. Juuri kun pääsin vauhtiin, sain maalattua kotileikkitilan katon, mutta en koko lastenhuoneen kattoa. Se kyllä harmittaa.
Ennen:

Huomenna liitän jälkeen kuvan tähän, nyt on Jemina nukkumassa ;-)

Eerikan sänky ja seinä ennen:






Tämän tilan halusin muuttaa, koska Eerika siirtyy toiseen huoneeseen kesään mennessä ja vie punaisen värin mennessään nuoren neidin soppeensa;-) Petivaatteet ja katosverho ja tyynyt tulevat vaalenemaan Jeminan muuttaessa tähän sänkyyn ;-))


Ja vain toinen sisustushullu voi ymmärtää sen tuskan joka syntyi siitä, että lastenhuoneen ikkunalauta on ollut koko tämän ajan, jonka olemme tässä talossa asuneet, eli reilun vuoden ajan, musta. Kaakeloitu oikein hienosti, mutta mustaksi! Koska joka nurkka on huutanut apua ja tekohengitystä tässä talossa, ette usko millaisia värejä ja ratkaisuja tässä talossa on ollut, niin ikkunalauta on ollut huolista pienimpiä. No mutta tänään kun maalailin seiniä, kattoa ja vähän oviakin, ajattelin, että menee sitten syteen taikka saveen, niin otin ja maalasin ikkunalaudan ihan seinämaalilla. Ja se pysyi laatalla kun tauti. Meidän lastenhuoneen ikkuna on nyt valkoinen! Mies ei ymmärtänyt miksi olen niin ihastuksissani ikkunalautaan, te voitte kuvitella ja varmasti ymmärrätte!








Ja sitten lopuksi kotileikkitilaa katto maalattuna! Kyllä olen sitten onnellinen että sain sen tehtyä, ero entiseen on aivan mieletön!

torstai 20. maaliskuuta 2008

Hyvää pääsiäistä!!



Täällä on paiskittu töitä oikein olan takaa, eilen maalasin vaikka sun mitä, lastenhuoneen seinää, Vepun aulan katon lopun, vihdoinkin, hih! Maalasin ja maalasin ja nautin. Uskottelen itselleni ettei lopputulos olisi niin nautittava, jos sen olisi jollakin työmiehellä kalliilla teettänyt, eihän... Eihän tuo työnjälki ihan priimaa ole, mutta vanhassa talossa sen ei tarvitse ollakkaan, eihän.. pääasia että tummat katot saadaan vaaleiksi, liilat seinät valkoisiksi.. Alan olemaan tyytyväinen, pikkuhiljaa, tosin katse kiinnittyy luvattoman usein yläkertaan johtaviin portaisiin, ne pitäisi vaalentaa ;-)

keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Tyttöjen huone

Se että Vepun ja tietysti myös joka toinen viikonloppu + loma ajat Valtsun ja Oskun huone on vaihtumassa, niin tyttöjen huonekin elää parhaillaan.. Eerika siirtyi taidepajoineen meidän nykyisen makkarin, tulevan poikainhuoneen vieressä olevaan "soppeen" sillä maailman eniten "sotkevana" tyttönä, hänen taiteilut piti saada oven taakse piiloon ja tämä taiteilija sielu tarvitsee elossa pysymiseen vain ja ainoastaan työpöydän, valon ja ison kasan kyniä sekä paperia ;-))) jos haluatte omistaa vuosien päästä arvokkaan taideteoksen, kannattaisi hankkia Eerikalta taideteos nyt, jolloin hintakin on vielä kohtuullinen, tosin taiteilijan tuotannosta taitaa tällä hetkellä löytyä vain ja ainoastaan pokemon hahmoja ;-))
Joten Eerikan sänky on tyttöjen huoneessa, työtila sopessa ja Jeminan sänky sekä leikkinurkkaus ja jotta oikein sekoitan päänne niin kerron, että kesällä Eerikan sänky siirtyy soppeen ja Milena vauva Jeminan kaveriksi leikkihuoneeseen.. Kuvat on otettu ennen tilanteesta, koska seinät saavat yksinkertaisemman värityksen, valkoinen päiväpeitto on tuunattavana ja verhot ovat vaihtuneet, tai ainakin kokeeksi ikkunalla, toistaiseksi. Otan kuvaa jälkeen tilanteesta kunhan on valmiimpaa....

Jeminan nurkkausta

Vepun tila





Meillä eletään murrosvaihetta kodissamme..Sen lisäksi että remontin alla on vessa ja loppusilausta vaille koko muu keskikerros, niin nykyinen makuuhuoneemme tulee luultavasti kesään mennessä siirtymään Vepulle, jo nyt meidän makkarin syvennys on lasten pelinurkkauksena. Vepu on väliaikaisesti asustellut yläkerran aulassa, johon on jo siiretty lasten tietsikka. Ja kuten huomaatte on aulan katon maalaus viittä (tai kuutta) vaille valmis ;-)

tiistai 18. maaliskuuta 2008

Lunta sataa, taas


Taitaa tulla talvi :-(
Tästä tietsikalta näen ulos missä pikkulinnut kuhertelevat vihreän pesäpönttönsä ympärillä, kovasti ovat ahkeroineet yhdessä, vieneet tavaraa sisään ja ulos, asettuneet taloksi ja mitä toden näkösemmin perhettä perustamassa. Tämä Janin tekemä pönttö onkin ainoa, joka on kelvannut vuokralaisille, sieltä viimekin keväänä lähti pesue maailmallae. Lapset rakensivat kukin oman pönttönsä, ja niitähän tuli monta ;-D Pitänee tutkia onko niissä liian iso sisäänmeno aukko vai mikä vikana, oli pienoinen pettymys ettei pöntöt kelvanneet.

Milena pikkuisena vauvana ;-)


Olen täällä Blogistaniassa törmännyt toinen toistaan ihanimpiin muniin, omani on vieläkin päälystämättä :-( Tänään päällystän, mutta en taida ehtiä koristelemaan niitä siten kun olin ajatellut.


Remonttikin vessassa etenee pikkuhiljaa, minä olisin halunnut sen valmiiksi tietysti HETI. Lattia pitäisi laittaa paikoilleen, niin pääsisin jatkamaan sisustus osuudella.
Tässä odotellessa on alkanut lastenhuoneen maalaus houkuttelemaan.. Voi olla että haen tänään maalit sihen. Juu, juu olin jo luopunut kertaalleen lastenhuoneen maalauksesta, koska se on ihan kiva ja persoonallinen noinkin, mutta haluan siitä selkeämmän. Ja jottei aika vain kävisi pitkäksi olisi tapetoitavaa tulevassa Vernerin huoneessa, tapetti on olemassa ja pohjatapetti, joudumme sellaisen asentamaan, kun joku on laittanut lasikuitutapettia kaikkialle, eikä me tykätä siitä kyllä yhtään! Ai niin ja jos töitänsä oikein listaa, niin voisinpa maalata loppuun tuon yläkerran aulan katonkin, joka on ollut puoliksi maalattu ties kuinka ja kauan, niin että olen jo tottunut siihen ;-) ja jos joku nyt on erehtynyt luulemaan minua täysijärkiseksi, kerrottakoon, että olen aamuyöstä Milenaa syöttäessäni miettinyt tyttöjen seinään jotain jujua, eikä uni meinanut silmään enää tulla...

Puput ruokapöydässä


maanantai 17. maaliskuuta 2008

Tuunaus päivässä..

Tänään tuunattiin Jeminan kanssa tyttöjen kesä crocseja, niistä tuli eri hienot ;-)

sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Virvon varvon tuoreeks terveeks!

Jännittävä päivä, virpomisoksien askartelu ei ollutkaan niin kivaa ensimmäisten jälkeen, vaan riittivät kuitenkin.. Oskari olisi mieluiten virponut valmiilla oksilla ja mekon päälle pukeminen olikin jo kova paikka, mutta herkut mielessä siintäen nämä kolme sisarusta ampaisivat matkaan, eikä yhtään hullumpi keikka; kaikilla oli korit täynnä takasin tullessa. Oliskohan pitänyt itsekin mennä, sen verran harakan näköinen kun ei kerkiä paljoa peiliin vilkuilla, niin olisi ihan täydestä mennyt ;-D

Jemina virpoi mummin ja vaarin lauantaina, sunnuntaina kun puin virpojia Jemina maalasi itselleen salaa "viikset" ja pupuhattua sovitteli päähänsä, joten siinä olisi ollut pääsiäispupukin virpojien matkaan, no ehkä ens pääsiäisenä sitten.



Mårten on Hanhi-herran sukua ja muutti poikani Oskarin mukana Vantaalle tänään.

lauantai 15. maaliskuuta 2008

Lauantaina lorvaillaan



Ihanaa viikonloppu!
Kun saa aamulla nukkua pitkään, ainakin niin kauan, kunnes lapset herättää ja se ei ole kovin myöhään se ;-) Kun saa syödä kiireettömän aamupalan, kerran viikossa kahvin kuumana ja leipäpalasen istuen...

torstai 13. maaliskuuta 2008

Kiukutti kaikki ja päätin etten tottele miestäni, en. Hioin vihdoin kenkähyllykön ja pohjamaalasin, maalin kuivumista odotellessa, hmmm, maalipurkki raahattu kellarista, kansikin auki- mitä vielä maalaisin...No vessa olikin siinä sopivasti vieressä,¨ja vessassa tumman ruskeat panelit, eikun tummia paneleita ja melkein mustaa kattoa maalaamaan!
Tulipa valoisaa. Nyt kun alotin, haluan vessan valmiiksi, ongelmana vain, että osa tarvikkeista puuttuu, eikä niitä ole vielä saatavilla,höh.

Mieskin vähän innostui;-D

Etana etana näytä sarves...

Taitaa olla huomenna poutaa!