lauantai 11. lokakuuta 2014

Rentoilua

Rento lauantai kotona perheen parissa, hyvää ruokaa ja pieni kävely syksyisessä metsässä, siitä on hyvä lauantai tehty.

Rauhallista iltaa sinulle!















perjantai 10. lokakuuta 2014

Suklainen syyslomakakku

   Meillä on syytä pieneen juhlaan, sillä ensi viikolla on koko viikon syysloma, ihan kotosalla ollaan suunnitelmissa leipoa ja nauttia yhdessäolosta. Tänään leivoin appelsiinisen mokkakakun koululaisille jotka olivat koko päivän metsäretkellä, hyvin maistui lapsillekin vaikka kuorutuksessa oli loraus kahvia.

  Perheen päällä ei valitettavasti ole lomaa mutta onneksi sentään minulla on tätä sairaslomaa, niin voin olla lasten kanssa kotona. Tykkään sateesta ja syksyisestä myrskystä koska silloin voi olla hyvällä omalla tunnolla vällyyn kääriytyneenä myyssaamassa kynttilän loisteessa : ) 

Viikonloppuna ollaan terassikalusteitakin viemässä talvisäilöön, se on nyt uskottava että kesä meni jo. Tässä kohtaa tuntuu aina että terassikalusteita on enemmän kuin lääkäri määrää, tosin kesällä on kiva kun voi löhöillä milloin sohvalla milloin porealtaan reunalla pienemmässä istuinryhmässä tai syödä grilliruokia isommallakin porukalla kun kaikille on istumapaikkoja. Terassi on kyllä ihan parhautta kesällä ja meidän kesän ehdoton lempi paikka ja punaisen maton paikka myös.
Tykkään eniten syksystä joten minua ei kesän loppuminen haittaa ja pianhan on taas uusi kevät ja kesä, aika lentää nykyisin ihan siivillä!
 Ihanaa kun on perjantai, ihanaa kun tulee Vain elämää ja Posse. Parhainta on saada kaikki lapset meille viikonlopun viettoon. On kiitollinen olo.














tiistai 7. lokakuuta 2014

Tavallinen tiistai

Tuiki tavallinen tiistai ja ei sinne päinkään, kun kotona olen. Sairaslomalla olemiseen alkaa tottua hiljalleen, arki kuitenkin jatkuu lapsilla koulun muodossa ja mikäs sen mukavampaa kun äiti on perään katsomassa ja lähettämässä kouluun. 

    Puuhastelu kotona ei vielä(kään) oikein suju, tai sujuisi varmaan jos voisi kävellä ilman noita kyynärsauvoja, tavaroiden kuljettaminen on hankalaa, mikään ei oikein onnistu ohi mennessä tekeminen ja varsinkaan kun ei saa kumartua, ääriliikkeitä pitää välttää ja ja.. Mutta jos totta puhutaan, että pärjäähän sitä näinkin ja saa olla kiitollinen ettei ole käsiäkin leikattu : )

   Kotona on rauhallista ja tunnelmallista aamutuimaan, lapset ovat tuoneet kahvitermarin, mukin ja maidon nojatuolin viereen jossa istun puolille päiville pehmustetun koroketyynyn päällä katsellen töllöstä hömppäohjelmia, en ole koskaan katsonut näin paljoa kokkailuohjelmia kun nyt ja sen kyllä huomaa; koko ajan on nälkä ja tekee mieli herkkuja. Lähetin miehenkin ruokakauppaan hakemaan vähän tykötarpeita leivonta innostusta varten, itse en kauppoihin voi vielä hetkeen mennä koska en voi istua autossa.

   Vaikka en kotona joudu päivisin pitkiä aikoja yksin olemaankaan, niin on kyllä ihanaa että seurana täällä on nuo minun ihanat kissat, niiden ja varsinkin tuon nuorimman touhuille saa nauraa pitkin päivää ja oikeesti niistä on paljon seuraakin. Ja kynttilät, niillä saa ihanaa tunnelmaa pilviseenkin päivään.

                   Iloa ja valoa sinulle!








sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Paluu entiseen

Kerroinkin tässä kuinka minua vaivaa akuutti sohvan vaihto kuume. Näitä onkin ollut aina muutaman vuoden välein ja laitoin nahkasohvan plus tuolit myyntiinkin, ostajiakin olisi ollut mutta en vielä myynyt niitä, kun en pystynyt päättämään minä sohvan ottaisin tilalle. Nyt päätös on tehty.
     Ikealaisiin (Ektorp, Kivik, Arild) olen todella tyytyväinen ollut ja kun ostohinta ei päätä huimaa niin varaa on välillä vaihtaa mielipidettään tai kokeilla jotain uutta ja todeta lopulta, että vanhassa on vara parempi...
    
 Silloin kun ostimme valkoiset Arildin nahkasohvat havittelimme sohvien puhdistamisen helppoutta ja sitä saimmekin, mutta löhöilyyn Arild ei kyllä ole maailman paras valinta. Ja TADAAAA myin valkoiset Kivikini edullisesti Arildien alta pois... 
   Hankkiakseni uudet samanlaiset tilalle! Hassu minä. Kivikit vaan ovat maailman parhaat sekä löhöilyyn, että seurusteluun. Pesupäivistä nyt kukaan vielä viitsi puhua, niitäkin kyllä on tulossa valkoisten kangas kalusteiden kanssa ja kun perheessä on lapsia, kissoja ja koira. Jahka saan jalat vähän paremmaksi niin laitan tuulemaan ja palaan vanhaan hyväksi havaittuun.
   Kuvat uusista Kivikeistä edellisessä talossamme vuonna 2010 lopulta varmistivat päätökseni, toki olohuone oli talossa iso sekä hyvän mallinen ja nykyinen on paljon pienempi, mutta eiköhän noi saada sinne ängettyä. Ja onneksi on nainen, niin saa vaihtaa mielipidettään tarpeen tullen : )

Rentoa sunnuntaita!








lauantai 4. lokakuuta 2014

Päivällinen sydämellä

Lonkkaleikkauksesta on kulunut nyt reilu kaksi viikkoa mutten vielä juurikaan voi istua autossa tai mennä kotia pidemmälle. Jos ei voi mennä ravintolaan syömään niin sitten ravintola tulee kotiin oli mieheni ajatus tälle lauantaille. 
   Aivan ihanaa hemmottelua, istua nojatuolilla ja odotella mitä päivällinen pitää sisällään. Meillä mies ei useinkaan tee grilliruokia monimutkaisempia versioita, joten tämä oli niin specialia, varsinkin kun mieheni eläytyi kokin ja ravintolaseurani rooliin ihan kympillä : )

  Päivällisen menuuseen kuului alkukeitto tomaatista-vuohenjuustosta ja crutonkeja, pääruokana härän fileepihvi, punaviinikastikkeella ja valkosipuliperunoilla sekä tankoparsaa ja lopuksi vielä jälkiruokana creme brulee jäätelöä ja kahvia, nam! 
  Täytyy sanoa, että kyllä nyt minua on nyt hemmoteltu ja taidan pysyä toipilaana vielä piiiiitkään!
Ihanaa lauantaita sinulle, minua kutsuu nyt tuo päivällisen jälkiruoka!





















Kansainvälinen eläintenpäivä on myös tänään, huomaa hajurako jota lähempänä ei voi kaveria nukkua : )