torstai 30. elokuuta 2012

Piano

Rakastan piano musiikkia.
  Sitten joskus kun lapset ovat isompia ja meillä on edes joskus hiljaista, soitan aina kotona taustamusiikkina jotain kaunista piano musiikkia. Nyt on tyytyminen harvoihin valittuihin hetkiin ja kauniiseen soitantaan, koska  a) lapset eivät ole vielä isoja ja b) meillä ei koskaan ole hiljaista : /

  Minulla on myöskin tullut pieni ajatus omasta valkoisesta pianosta. Pianoa en itse osaa soittaa ollenkaan, mutta tytöissä on potentiaalia ja toivonkin heidän musiikkiharrastusten etenevän ja kukapa tietää jos vielä joskus pianolle saisi soittajan omasta takaa? 
 Olimme viime kesänä tuttavamme juhlissa, jossa hänen aikuinen tyttärensä soitti Yiruman kauniin kappaleen A river flows in you ja siitä herkistyneenä näin omat tyttäremme soittamassa isänsä merkkijuhlissa : )






Piano voisi parhaimmillaan olla vaikka tämä..


Joka tulisi arvoiselle paikalleen eteisaulaan Bestå lipaston tilalle..





Bestå lipasto voisi sitten siirtyä helposti tänne meidän makuuhuoneeseen Malm lipaston tilalle, eiks vaan : ) 
 Ihan hyvä idea minun mielestä, tosin musiikkitietoinen tuttavamme on aika hämmentynyt siitä millä kriteereillä pianoni valitsisin, heh!

Ensimmäiset opintopäivätkin ovat takana päin, kivalta tuntuu saada uusia haasteita, ainakin tässä vaiheessa kun ollaan tutustuttu vasta käytäntöihin : )
Yks ongelmakin on tullut eteen;  tarvitsen isomman käslaukun johon mahtuu opiskelutavaratkin kun usein menen opintoihin suoraan töistä. Tähän tarkoitukseenhan olisi loistava hankkia himoitsemani LV Neverfull, joulupukki oletko jo kuulolla?

Mukavaa torstaita, me oltiin tänään Ikeassakin käymässä minä töistä suoraan, lapset rakastavat leikkipaikkaa ja päästiin viettämään miehen kanssa kahdestaan tunnin laatuaikaa : )







sunnuntai 26. elokuuta 2012

Värikäs koti


Tänään esittelen teille tuttavani kauniista kodista kivoja yksityiskohtia. Tämä keräilijä- käsityöläisen koti on tehty mm.väreistä, kankaista, retrosta ja kivoista esineistä. 
Kuvat puhukoon puolestaan:
  


Väriterapiaa



Nostalgisia kattiloita



Kunnon kahvipannuja



Vanhat purkit 







Paikka aina kaikelle, kaikki aina paikalleen









 Maatuska kokelma 



Voi näitä värejä!



Nippelit ja nappelit



Kankaatkin ovat osana sisustusta



Kukkapurkit



Lipasto ja isoäidin neliöt



Olohuoneen jalkalamppu ja kaunis tapetti

Tästä kodista oikein huokuu, että täällä asuu onnellinen perhe : )
Kiitokset vielä tätäkin kautta asianomaisille, että sain kuvata ja esitellä teidän kotia!



Aurinkoista alkavaa viikkoa myös sinulle!



perjantai 24. elokuuta 2012

Kymppitalli

  Olen saanut kyselyitä koskien rakennuttamaamme autokatosta, joten tässä tarkempaa infoa kiinnostuneille.
  
  Simppeli ja hinta/laatusuhteeltaan sopiva autokatos löytyikin sitten Kymppitallilta, meidän katoksen malli on KP10, edellä linkki sivuille, mm. meidän autokatoksen kuvilla 
: )

   Perustoimitus on hyvin niukka ja valmista autokatosta siitä ei kyllä vielä aikaan saa, hintaan saa lisätä noin puolet, niin alkaa olla tarvikkeet kasassa. 
 Kasaus tilattiin erikseen vielä Kymppitalleilta. 
Saimme tarjouksen, mutta tilausta tehdessä hintaan oli yllättäen lisätty kasaajaporukan kilometrikorvaukset Pohjanmaalta ja majoitus kaupungissamme yht. 850.-
  Lisähinta oli yllättävä, mutta jos se kuuluu kauppaan, niin minkäs teet.

  Kymppitallit olikin sitten tilanneet työn tästä ihan meidän läheltä, Noja yhtiöltä aliurakkana ja veloittivat edelleen reppureissulaisten kuluja. Kuluttaja-asiamies oli sitä mieltä, että kuluja on veloitettu perusteettomasti.


Noja yhtiöt tulivat kasaamaan autokatoksen ja heitä voimme lämpimästi suositella, osaavaa ja erittäin ammattitaitoista työn jälkeä! 
 Tekevät mm. avaimet käteen taloja, tämän kun olisimme tienneet silloin, kun tätä meidän taloa alettiin tilaamaan, olisi voinut tilata pelkän tavaratoimituksen ja työn heiltä.



Pihatyöt jatkuvat taas, katoksen taustalle on tänään levitetty mullat ja nurmikkoa sinnekin sitten kylvetään kasvamaan. Meidän tontti päättyy aika lähelle tuota naapurin pihalla olevaa konttia. Jotain ikivihreää puustoa voisi ajatella myös.
 Olen tilannut siskoni kanssa aika läjän tulppaanin sipuleita, joita myös voisi istutella vähän ympäri pihaa.. Tulppaaneista ja sipuleista kuulette vielä lisääkin, lupaan : )

   Ihanaa perjantaita sinulle, viikon paras ilta, kun koko viikonloppu on vielä edessä.


torstai 23. elokuuta 2012

Suuret suunnitelmat ja kodari

 Syksyn kuviot alkaa vihdoin olla selvillä. Olin haaveillut hot joogasta ja monen muun harrastuksen aloittamisesta vaan kävikin niin, että aloitan monimuoto opinnot iltakoulussa ja tavoitteena valmistua lähioitajaksi. Tiedän että rankkaa tulee olemaan, työ, koti ja perhe siihen vielä opinnot... Mutta haasteitakin välillä tarvitaan.

  Olen päivätyössä alalla ja työkokemusta löytyy vuosia, mutta se tulevaisuudenkin kannalta tärkeä tutkintotodistus on puuttunut. Piirtäjä-artesaani todistuksesta voisin tehdä lennokin, sillä en ole tehnyt mitään.
  Visuaalisen markkinoijan (somistaja) tutkintotodistus tuli hankittua, vaikken alan töitä ole sittemmin tehnytkään. Somistaja harjoittelut Kodin ykkösessä oli tosi opettavaisia ja todella kivoja, mutta töitä ei silloin ollut tarjolla ja toisaalta kun vuosia myöhemmin avoimia paikkoja tuli tarjolle, niin en alalle enää edes halunnut. 

  Olkoon sisustaminen siis rakas harrastus ja eläähän se unelma siitä omasta liikkeestäkin vielä jossain kaukana.

En ole tainnut esitellä meidän kodinhoitohuonetta valmiina, joten tässä tämä:


Kuvattu kylppäristä päin, oikealla ovi ulos, vasemmalla ovi eteisaulaan, Jotexin raitamatto hankinta vuosien takaa, istui tänne mielestäni hyvin


                                                   Ankat ovat Prahasta


Kuvattu ikkunan edestä, vasemmalta pääsee pihalle terassille ja porealtaalle , edestä kylppäriin sekä saunaan ja oikealta eteisaulaan


Meillä karvaiset syövät kodarissa ja hankintalistalla on valkoinen kaunis ruokuppiteline, johon olen nyt törmännyt muutamassa verkkokaupassa, vanhan kodin pukuhuoneeseen Ikeasta hankittu penkki kävi kodariin kuin sinne mitattuna



Ja vielä meidän valmis autokatos/varasto, ei kummoinen, mutta ajaa asiansa varmasti. Varastoon puutarha välineet ja auto katokseen niin eipähän tarvitse aamukiireessä autoa puhdistella lumesta ja jäästä.

Se olisi taas pian edessä viikonloppu ja ensi viikolla aloitan sitten opiskelut..Jännää : )

Luvassa myös arvonta ensi viikolla ja esittelyssä tuttavani kodista kuvattuja ihastuttavia yksityiskohtia. Pysyhän kuulolla siis!!!

                                                   Mukavaa iltaa!




lauantai 18. elokuuta 2012

Autokatos

Raksaaminen meillä jatkuu..
Pari päivää on työmiehet pihalla paukuttanut, sirkkeliä huudattanut ja näillä helteillä myös hikoillut.
Huomenna pitäisi olla kuulemma valmista, autokatos ja pieni varasto.




Mukavaa viikonloppua!




sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kiitos vastaavalle mestarille!

 Kuten olen raksa-aikana usein todennut, niin meidän yhteistyö Designtalojen kanssa ei aina sujunut mainosten lupaamalla tavalla.. Nyt neljä kuukautta (!!!) talossamme asuneina voimme hyvillä mielin todeta, että talosta on tullut ihana, laadukas ja toimiva koti. 

  Materiaalivalinnat osuivat nappiin ja montaakaan asiaa en kotonamme muuttaisi. Jos nyt joku olisi kuitenkin pakko mainita, niin talossamme saisi olla suurempi keittiö. 
  Keittiö oli kyllä mietinnän alla jo ennen kun taloa edes tilattiin, mutta  meidän talomallin eli Hailuoto 205 neliöt ja muunneltavuus muuten oli meidän tarpeita hyvin vastaava, joten keittiön takia ei suunnitelmista luovuttu. 
 Arkena keittiö toimii ja palvelee hyvin, juhlissa sitten vähän haastavammin, mutta pääasia että kuitenkin toimii.

  Meidän talo on kuin onkin hyvä ja laadukas Designtalo, (tosin kunnia tästä kuuluu vain ja ainoastaan) täysin vastaavalle mestarillemme ja  miehelleni, jotka omalla aktiivisuudellaan ja erittäin valveutuneella otteella valvoivat rakentamisen kulkua. 
  Kuten raksaamisen vaiheilla usein tulikin todettua, niin moni asia oli matkan varrella mennä pahasti pieleen. 

  Ei voi liikaa korostaa osaavan ammattitaitoisen vastaavan mestarin tärkeyttä projektin onnistumisen kannalta. Jos jossain pitää säästää, niin vaikka keittiöntasoissa tms. minkä voi myöhemmin vaihtaa ja sijoittaa sitten valmistuvan rakennuksen ja rakennuttajan edun valvojaan.

  Maksetun korvauksen lisäksi halusimme muistaa meidän projektin vastaavaa mestaria perheineen grilliherkuilla, kera hyvän meidän seuran, heh : ) 



Tällä kertaa grillimenu koostui mm. seuraavista osista:





Vuohenjuusto salaattia, paahdetuilla pinjansiemenillä



 Meidän perheen kesäherkku, uunikasviksia ja fetajuusto soossia, nam!


Grilliin tirisemään valmisteltuja liha- ja kanavartaita sekä


juusto-pekoni herkkusieniä


Yllättäen ulkona aurinko paistoi ihanasti ja siirryimmekin syömään lennosta terassille



Jälkkäriksi pyöräytin kermaisen hedelmätortun



Se olisi taas uusi viikko alkamassa, uusin haastein!
 Tämä syksy tuo taas tullessaan mahdollisesti uusia kuvioita, joista sitten lisää myöhemmin. 


Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle
iloa ja valoa!



torstai 9. elokuuta 2012

Sadetanssia


 Tänään ei satanut vettä, kokeiltiin vain uusia  sadeasuja. Sadekamppeetkin voivat olla kivoja! 

   Kesällä kun harmittelin kivojen kuosien vähäistä valikoimaa, (tai jos oli kiva kuosi niin sitten ei ollut riittävästi vesipilareita) niin tuttavani tokaisi, että menet Prismaan ja otat ensimmäiset Rukkan kamppeet mitkä käteen osuu :) 
   No minä en olisi minä jos tämä(kään) asia olisi niin helposti ratkaistu.
 Tytöille löytyi lopulta ahkeran surffailun tuloksena Ticket to heavenin sadeasut. 

  Ostin myös itselle töihin tuulta ja sadetta kestävän syysasun ja kriteerini olivat hengittävyys ja vedenpitävyys ja itselleni valikoituikin Haltin kuoritakki ja housut.
 Haglöfsin kuoritakki olisi listalla vielä ulkoilutakiksi, rakastan kävelyä satoi tai paistoi kunhan on säänmukainen varustus!











Sade tekaistiin kuvausta varten perinteisellä vesiletku-menetelmällä : )

Mukavaa loppuviikkoa!

tiistai 7. elokuuta 2012

Illan hämärissä

Eilen hikoiltiin helteessä ja tänään tuntuu jo ihan syksyltä!
  Olen hankkinut uusia lyhtyjä ja oikeastaan kuuman loppukesän jälkeen odotan syksyä, kirpeitä kuulaita aamuja, kynttilöiden kajoa iltahämärissä... Ja kotimaisen omenan tuoksu ulkona, se on kyllä ihan parasta syksyä!
  Rapujuhlat ja ilta terassilla huopa harteilla.. Oijoi!






 33-asteinen lämmin vesi rentouttaa ihanasti edelleen satoi tai paistoi..


 Valoja ei ole juurikaan tarvinnut aiemmin pitää päällä ja muutamasta huoneesta ne vielä puuttuukin..


 Hämärässä näkyy sisälle kyllä viereiseltä kadulta, verhoja ei kiinni pidetä, sillä jos jotakuta meidän elämä kiinnostaa tirkistelyn merkeissä, niin antaa mennä vaan : )






 Lyhtyjä parvekkeen alta roikkumaan riviin odottavat vielä kiinnitys systeemiä








 Näihin hämyisiin kuviin ja tunnelmiin; ihanaa viikkoa sinulle, iloa ja valoa!