keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Joulu mennyt on..

 Joulu on ihanaa aikaa juu, mutta seuraavaksi alamme odottamaan kevättä. Erityisesti tämä tuleva kevät on perheellemme ikimuistoinen ja tärkeä, koska muutamien kuukausien päästä muutamme meidän uuteen kotiin!
  Raksalla alkaa näyttämään jo ihan hyvältä, kunhan saadaan puhallusvillat yläpohjaan (niiden on pitänyt tulla jo kuukauden...) saataisiin talossa lämpö pysymään sisällä, ettei menis lämmöt harakoille. Seinien kittaus ja pohjamaalausta alkaa olla ohjelmassa, tapetointia, kattopaneeleita ja ja ja.. 
 Nyt on alkanut sisustaminen syyhytä jo siihen malliin, ettei jaksais enää odottaaaaaaaa!










                Saunan ledit asennettu ;-)


Mukavaa loppuviikkoa, iloa ja valoa!






lauantai 24. joulukuuta 2011

Merry Xmas!








Joulukuusen valoja vielä etsitään ja rauhoitutaan joulun viettoon.
               Rauhallista ja rentouttavaa joulua!



 



maanantai 19. joulukuuta 2011

Poreilua odotellessa

  Raksalla hommat etenee, sähköt vedetty, ja saunassakin on tehty seiniä. Onneksi mieheni käy talolla melkein päivittäin sillä taas olisi iso moka voinut jäädä huomaamatta, sillä saunan oviaukosta oli tehty liian matala, ei olisi saunan oven alle jäänyt rakoakaan.. Ja jos se olisi huomattu ovea asentaessa olisi vitsit ollut vähissä, kun saunan panelointi ja kylppärin laatoitus olisi ollut tehtynä..

  Kylpyhuoneeseen on tulossa poreamme, vaikkakin vie kylpyhuoneesta ison tilan. Meidän talon pohjan suunnittelu lähti kahdesta asiasta jotka ehdottomasti halusimme; toinen oli poreamme ja toinen oli avoin aukko alakerrasta yläkertaan. Alakerrassa oli alunperin kaksi makuuhuonetta, toinen kutistettiin vaatehuoneeksi ja kodinhoitohuone käännettiin ja näin saatiin pohjaa toimivammaksi.
 Aukko on tulossa olohuoneeseen ja poreammeita vertaillaan parhaillaan, Tietääkö kukaan onkohan mitään kylpyvaahtoa kehitetty poreammeille?






Mukavaa viikkoa!
Meillä sataa vettä ja joululoma kolkuttelee jo ovella..



                                                                 



lauantai 17. joulukuuta 2011

Ikimuistoisin jouluni

 Kun tässä ollaan rakentajia, niin on tullut enemmän seurattua raksablogejakin ja oman raksaamisen reklamaatioita harmitellessa, on huomattu ettei se rakentaminen näinä päivänä helppoa taida olla aina  muillakaan, harmittavia ongelmia Kotiliesi blogissa parhaillaan. Joulumieli tiessään, uskon kyllä ja tämä sai minutkin pohtimaan joulumieltä ja tunnelmaa.

  Ehdottomasti ikimuistoisin jouluni (linkki: joulu 2009 kaksiossa) on ollut kaksi vuotta sitten, en ikinä olisi uskonut, että joskus näin vielä totean. Mutta totta se on.  Kaksi vuotta sitten  marraskuussa olimme talossamme olleen tulipalon takia joutuneen sijoittumaan pieneen kaksioon asumaan koko perhe. Olimme sekaisin äkillisestä lähdöstä rakkaasta kodistamme ja huolia oli vaikka muille jakaa. Tuolloin emme vielä tieneet vakuutusyhtiön aiheuttamasta katkeruudesta ja mielipahasta.
     Aaton aattona meillä ei ollut kiirettä, ei ollut kulhoja, vatkaimia tai muutakaan millä valmistaa perinteisiä jouluruokia. tortut oli sentään paistettu kertaalleen. Ulkona oli pieni pakkanen ja jouluksi oli satanut lunta. Rakensimme vuokratalon edustalle lumiukon koko perhe, ukko suli vasta myöhään keväällä.
 Lähdimme hämärissä metsään kävelylle; minä, mieheni ja kuusi lastani, katselin asuinalueen ohi kävellessä ihmisten jouluisia ikkunoita, sisällä häärääviä ihmisiä ja silloin sen ymmärsin. Ei minun  jouluni  tule koristeista, runsaasta määrästä tavaraa, meillähän ei ollut edes omia huonekalujamme. 
  Minun jouluni on sydämessä, rakas perheeni lähelläni ja se on täydellinen sellaisenaan. En tarvitse siihen tunnelmaan mitään muuta.  Pelkkä muisto herkistää mieleni.

  Tänä vuonna lastemme jouluun toivon rauhallisuutta ja yhdessäoloa, mieluisat muutamat paketit ja joulun tunnelmaa kynttilöiden ja pienen koristelun myötä.






Ihanaa joulunodotusta Sinulle, iloa ja valoa sydämeesi!



tiistai 13. joulukuuta 2011

Takka paikoillaan



Uskomatonta mutta totta tänään meidän takka on siirretty sen 30 cm paikoilleen, ihan kuulemma jollain kiilalla ja kangella nytkyttämällä :-) 
Ihan simppeliä siis tonnien painosten muurausten siirtokin ja muurattu seinäkin saadaan kuulemma kivilaikalla pätkästyä oikeaan mittaan. Plussaa Uunisepille!
 Sähkötyöt ovat alkaneet raksalla ja piuhaa jos minkälaista vedetään parhaillaan
pitkin taloa.




Joulufiilis vähän hakusessa, kiirettä pitänyt, vaan nyt alkaa hiljentyminen jouluun toivottavasti.






















torstai 8. joulukuuta 2011

Meidän takka...

Kävimme ihailemassa talolla vasta muurattua takkaamme.. Mies hieman tuumaili takan ja eteisen seinän väliin jäävän tilan suuruutta, halkoja sinne mietittiin että vois vaikka telineen laittaa mutta tuonne niitä menisi jo rekka-autollinen ja niinhän siinä sitten on käynyt, että takan takaseinä on muurattu 30 cm liian pitkäksi.
    Takka on kasattu 30 cm väärään paikkaan, ei liene takan kasaajan syytä koska mittoja tuskin tarvitsee takan kasaajan tarkistella. Eikä tarvitsisi talon tilaajankaan.. Onneksi mittausvirheen  mies huomasi nyt, eikä vasta sitten kun hormi on muurattu katolle asti ja kaakelit laatoitettu paikoilleen. Ja muurattua takkaa kun ei mitenkään siirretä paikoilleen, niin purkuunhan se taitaa mennä.
      Koska yläkerrassa tulisi hormin siirtyessä jo eteen paloturvallisuus asioita, kun huoneen kaapisto ei mahtuis sille varattuun paikkaan vaan jouduttais siirtää lähemmäksi parvekkeen ovea jne.
  Reklamaatioita on lähtenytkin Designtalolle yllättävän paljon, vastaavamme oli kysellyt Designtalon toiminnasta aiempina vuosina jolloin kuulemma työntekijät ovat olleet suomalaisia ja asiat on sujuneet, työntekijät ovat olleet ammattitaitoisia rakennusmiehiä. 
  Taloja myydään nyt paljon eikä tekijöitä saada täältä ilmeisesti riittävästi vai onko kyse rahasta, mene ja tiedä. 


 TODELLA tarkkana (monta kertaa viikossa tarkastamassa) saa olla talon tilaaja itse raksalla ja vastaavaan mestariin kannattaa satsata todella! "Perus" toimenpiteitä joilla on toiveita saada rakennutettua reklamaatioiden/korjausten kautta lopulta laadukas Designtalo.


EDIT:
Tämän päivän aikana on selvinnyt, että vaikka takaseinä on 30 cm liian pitkäksi muurattu DT:n porukan toimesta, niin takan sijoittelu kuuluu siltikin Uunisepille, joten siellä siis mittavirhe paholainen. Takka puretaan ja siirretään kohdalleen, mikäli kukaan ei sitä saa työnnettyä paikalleen.





Takka tänään, mitähän huomenna..


Pikku tyttöjen huoneissa seiniä



  Koululaisten huoneita




Mukavaa iltaa Sinulle, iloa ja valoa!





tiistai 6. joulukuuta 2011

6.12

Hyvää itsenäisyyspäivää!
 Olemme kiitollisia rauhasta ja vapaudesta.
Tänään olen nauttinut lenkistä koiran kanssa, lumen peittäessä maan. Olemme viritelleet pihalle ulkovaloja, mies valmistaa juhla-ateriaa. Kynttilät on sytytetty ja joululevy soi.. Ei tarvitse mennä minnekkään saa olla vaan.




  Ihanaa iltaa, linnanjuhlia odotellessa.


                                                                   



sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Tonttustelua

Hertan pentuset kasvaa ihan hirmuista vauhtia ne ovat jo 10 viikkoa, pojat onkin jo varattu ja taitaa kasvattajalla olla tytöillekin jokin suunnitelma. Muutaman viikon meillä vipeltää nurkissa vielä kissapesue ennen kun lähtevät maailmalle omiin koteihinsa, meille ei jää tällä kertaa pentua, päätös oli kyllä vaikea.
  Kaksi kissaa taloon riittää, tänään kävimme tilaamassa uuteen kotiin sohvan ja ihan pienesti jännittää miten nahkasohva tulee toimimaan näiden vanhojen kissa-rouvien kanssa. En pelkää että terottaisivat siihen kynsiään, mutta riehuessa saattaa muutamia naarmuja tulla.. Löysin myös olohuoneeseen maton, jonka luultavasti kotiutan pian. 












Mukavaa iltaa sinulle!


                                                                 



lauantai 3. joulukuuta 2011

Joulumieltä etsimässä?

 Tänään löysin sattumalta Hylätyt lapset ry:n sivuston ja se antoi ajattelemisen aihetta varsinkin näin joulun alla. 
    Meillä kun on niin hyvin asiat Suomessa kaikilla näin ei kuitenkaan ole. Edes Suomessa. Meillä on työttömiä, kodittomia ja vähäosasia.
 Olin varaamassa kirppis paikkaa itselleni taas, kun tavaraa on kertynyt nurkkiin. Nyt olen tullut toisiin ajatuksiin, olen paljon antanut meille tarpeetonta tavaraa  Pelastusarmeijan kirpputorille myyntiin ja niin teen vastedeskin.
   


Hylätyt lapset ry:n toimintaa voi auttaa mm. liittymällä yhdistykseen, ostamalla yhdistyksen tuotteita kuten ensi vuoden 2012 kalenteria.
Pyydän että sinäkin tutustut sivustoon ja mietit voisitko sinä jotenkin auttaa. 

Hylätyt lapset ry:n sivuilta kopsattua:



Lastensairaaloissa ja lastenkodeissa eri puolilla Venäjää (myös Karjalassa) elää yli 300 000 hylättyä lasta. Monet heistä hylätään vain, koska vanhemmilla ei ole varaa huolehtia heistä. Viranomaiset ovat löytäneet näitä lapsia monista eri paikoista. Osa lapsista on hylätty jo synnytyssairaalassa, osa myöhemmin.

Sairaalassa asuva hylätty lapsi on todella huonossa asemassa. Jos lastenkodissa ei ole tilaa, hän joutuu asumaan sairaalassa vuosia.

Hän saattaa olla täysin terve, mutta silti hän voi joutua vain makaamaan sängyssä päivästä toiseen. Hänellä ei välttämättä ole mitään: ei leluja, ei vaihtovaatteita, ei tarpeeksi vaippoja, ei lämmintä syliä ja ihmiskontakteja, ei mahdollisuutta ulkoilla, ei leikittäjiä. Syliin hän pääsee vain pesun yhteydessä, jos silloinkaan.

Hylättyjen lasten osastoilla ei ole omia hoitajia. Muut sairaalan työntekijät eivät pysty tarjoamaan hylätylle lapselle riittävää huolenpitoa ja kunnollisia olosuhteita, koska niiden tarjoaminen ei kuulu heidän työtehtäviinsä ja heidän aikansa kuluu sairaiden lasten hoitamiseen.

Valtio tarjoaa hylätylle lapselle vain sairaalapaikan, ruuan, lääkkeet ja paikasta riippuen vaipan tai kaksi päivässä – ei siis esimerkiksi vaatteita, leluja tai riittävää määrää vaippoja. Mutta niitä ja paljon muutakin jokainen lapsi tarvitsee! Ne eivät tietenkään korvaa syliä, mutta vaatteet ja vaipat pitävät lapsen lämpimänä ja kuivana ja lelut tarjoavat edes jonkinlaisia virikkeitä, jotka auttavat häntä kehittymään. Sänkyyn kiinnitettävät lelut, mobilet, helistimet ja purulelut ovat korvaamattoman tärkeitä. Mutta kaikkein tärkeintä olisi, että hylätyt lapset saisivat edes yhden pysyvän ihmissuhteen! Siksi Hylätyt Lapset Ry pyrkiikin palkkaamaan hylättyjen lasten osastoille omia hoitajia.

Jokaisen hylätyn lapsen pitäisi päästä sairaalasta lastenkotiin. Lastenkodissa asuvan hylätyn lapsen elinolosuhteet ovat tavallisesti hieman paremmat kuin sairaalassa asuvan. Lastenkodissa lapsella on hoitaja, ja paikalliset viranomaiset tukevat lastenkotien toimintaa – tosin paikkakunnan varallisuudesta riippuu, kuinka riittävää tuki on: rikas paikkakunta saattaa hankkia hylätyllekin lapselle kaiken tarvittavan (ja ainakin Moskovan kaupunki hankkii enemmänkin), köyhä paikkakunta taas ei hanki juuri mitään.

Hylätyt lapset ovat lähes poikkeuksetta pienempikokoisia kuin perheessä kasvaneet lapset.


 

Tänään minä toivon Universumilta suojelusta maapallon kaikille lapsille!