sunnuntai 14. elokuuta 2011

Design-Talo Hailuoto 205

On meidän talo valinta.


  Kävimme monissa asuntoesittelyissä ja lopulta talotoimittajien talonäyttelyissä paljon aiemmin, kun edes olimme laittaneet taloamme myyntiin. Ei ollut kiirettä ja pystyimme rauhassa vertailemaan erilaisia toimitus-sisältöjä, hinta-laatu suhteita, oman työn osuutta ja monia muita tärkeitä asioita.


  Lähdimme siitä, että rakennamme itse niin vähän kun mahdollista. Meillä on molemmilla vaativa päivätyö, kotona liuta huomiota hakevia lapsia ja suhteellisen vähän vapaa aikaa. Haluamme tarjota lapsillemme arjessa läsnäoloa ja aikaa niin paljon kuin mahdollista.


 Talopaketti jonkinmoisella avaimet käteen systeemillä oli selvä jo alusta alkaen.
  Oma unelmataloni on ehdottomasti Kannustalolta, mutta ensimmäinen avaimet käteen Kannustalo on ymmärtääkseni vasta tänä kesänä tullut talomarkkinoille. Mammuttihirren valmistalot meni reilusti yli pudjetin, mutta olisivat olleet kyllä unelma no.2
  Pudjetti on rajallinen, me haluamme että rahaa jäisi myös elämiseen ja siksi jatkoimme vertailua.


 Kävimme taloesittelyssä ainakin seuraavissa,
**Älsbytalot** Työn laatu oli mielestämme odotettua heikompi, emme myöskään halunneet kylpyhuoneisiin muovia ja kaappivalikoima oli kovin suppea. Rahalla olisi tietysti saanut mitä olisi halunut. **Simonstalot**  laatu vaikutti hyvältä, perushinnoitteluun olisi saanut laittaa euroja aika paljon lisääkin, että olisi mieleistä saanut.
**Oravaistalot** oli laadukas ja olimme edustajan luona räätälöimässä taloa meidän tarpeita vastaavaksi, koskaan emme edustajalta sitä suunnitelmaa saaneet...Ja silloin jatkoimme etsimistä..
**Desing-Talot** oli tuttu jo ystäväni rakennuttaman talon kautta ja Desigtalolla oli meille sopivat pohjat.
 Ihastuin viimevuotiseen Desigtalon Kuopion messukohteeseen Tammisaari 214, mutta harmiksemme sellaista ei tietämillemme tonteille saanut korkeuden takia rakentaa. Design-Talon talonäytössä Nummelassa tapasimme talomyyjämme Atte Kämäräisen, jonka pyysimmekin heti meille suunnitelemaan meille sopivaa taloa. Tämän käynnin jälkeen laitoimme vanhan talomme myyntiin ja siitä muutamien kuukausien päästä piirsimme pohjia uudelleen ja vanha talomme oli myyty.


Tuleva talomme on siis Designtalon Hailuoto 205 monilla tekemillämme muutoksilla. Viralliset pohjakuvat ovat rakennuslupaa hakemassa,muutoksia teimme niin pohjaan, kun ikkunoihinkin ja niistä sitten kuvaa. kun saamme lupakuvat takaisin.



Tästä siis lähdimme muokkaamaan meidän taloa:


7 h, k, khh, vh, sauna ja tekninen tila, huoneistoala: alakerta 95,5 m2 + yläkerta 76 m2 = 171,5 m2 (kerrosala 205 m2)



Sisääntulo, ikkunoissa pieniä muutoksia


Talo takapihan puolelta, tähän tulee korkeita ikkunoita seinällinen, terassi paljon isompana


Kodinhoitohuonetta muutettiin pidemmäksi poreammeen mahduttamiseksi ja kodarin alla olevasta makuuhuoneesta tulee pukeutumishuone,  keittiö alla on aikuisten makuuhuone, lisättiin toinen kapea ikkuna, olohuoneeseen ja keittiöön korkeaa ikkunaa koko seinä ja terassista tulee niin iso kun mahdollista


Yläkerrassa lasten huoneet, aukko olohuoneeseen lasikaiteella

Kuvat lainattu Design-Talon sivuilta:http://www.designtalo.fi/fi/talopaketit/hailuoto/hailuoto_205/


Ihanaa sunnuntaita kaikille,  me lähdetään metsuroimaan tontin loput kaadettavat puut.








lauantai 13. elokuuta 2011

Tonttikyltti

Vihdoin alkaa jotain tapahtumaan, rakennuslupapaperit on jätetty, tontti on omaksi ostettu ja tänään kun lähdimme kaatamaan tontilta puita niin tonttikylttikin oli viimein ilmestynyt sinne. 
  Nyt alkaakin  tuntumaan että tässä ihan oikeasti ollaan rakentamassa taloa.






  Olemme miehen kanssa hyvin päässeet samalle aaltopituudelle materiaalivalintojen osalta, on helppoa ja mukavaa kun maku on hyvin samanlainen ja suuntakin sama. Pian saamme sisustuskansiot kotiin, josta tehdään sitten lopullisia parketti, kaakeli, kaapinovi yms. valintoja, ihan paras osuus!


Mukavaa lauantaita myös teille!







keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kaupungissa järven rannalla

  Meidän kaupunki on järven rannalla, eikä meiltä ole lähimmälle uimarannalle kuin muutama sata metriä ja kaupunkiin kivenheitto. 


  Olen niin onnellinen, että saimme ostaa tontin läheltä kaupunkia, ostoksille voi poiketa lenkillä, pyöräillä voi kätevästi paikasta toiseen, koululaiset pääsevät harrastuksiinsa itsenäisesti.   Kirjastot, videovuokraamot, ruokaravintolat, virastot siis ihan kaikki tarpeellinen vieressä. 







   Toiseksi nuorimmainen tyttö aloittaa esibaletin, josta on haaveillut ainakin vuoden verran, tyttö on "baletoinut" peilin edessä ahkerasti ojennuksia ja taivutuksia. 
 Olemmekin sopineet tyttöjen kanssa että uuteen taloon heille tulee balettihuoneet; peiliä seinälle, tankoa ja jotain mitä ikinä keksitään, olisko kivoja ideoita? 


  Rakennuslupaa varten rakennuspiirustukset tulivat eilen, joten pian esittelen tulevan talomme kuvat, tontti on nyt maksettu ja päästään  rakennuslupaa vihdoin hakemaan.
 Takka-malli on päätetty, tämähän alkaa olla jännää!


Mukavaa iltaa!