tiistai 30. maaliskuuta 2010

Ystäväni Fairy

Tämä mainos ei ole maksettu, mutta Fairy voi kyllä halutessaan avustaa sisustuspudjettiamme ;-D

Esittelin jokin aika sitten pienen kultaisen kuopuksemme 2vuotiaan Milenan taiteilua- nojatuolissa.
Parhaaksi tahranpoistoaineeksi ikinä, olen todennut ihan astianpesuaineen Fairyn. Marttojen vinkeistä olen tainnut itse keinon keksiä .
Helppoa: liota tahraa, hiero märkään tahraan reilusti Fairya, anna vaikuttaa jonkin aikaa ja pese pyykki normaalisti koneessa. Tosi monet tahrat lähtevät, usein uusimmassa lasten vaatteessa on joku iso läntti edessä, mutta nämä konstit auttavat ;-)
Fairya käytetään lukemattomiin muihinkin siivouspuuhiin, kuten ikkunoiden pesu ja rosteripintojen pesu, onko sinulla jotain hyviä vinkkejä näiden lisäksi?

Päällinen liotettu Fairilla, joka unohtui ja ehti vähän kuivuakin ;-D


Viimeksi unohdin näyttää miltä samaisen tuolin istuinosa näyttää Milenan käsittelyn jälkeen.. Tämän voi vielä kääntää sentään toisinpäin :-/


Pesukoneesta käsittelyn jälkeen.. Vaalenihan mustekynä sotkut paljon, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi.






Taitaa olla vaan niin, ettei mustekynään taida mikään täysin purra?
Toisaalta nämä nojatuolit ovat kotona menossa makuuhuoneisiin ja ehdin ihastua uuteen harmaa-ruudulliseen päälliseen, nyt saan hyvällä syyllä hakea Ikeasta sellaisen ;-)




Mukavaa päivää myös teille!

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Voihan vitriini

Ihan kamalan vaikeita ja elämää suurempia päätöksiä on nyt tehty. Kyseessä ei onneksi ole kenenkään terveys tms. vaan ruokahuoneen vitriini ;-D

Meillä oli iso ristikko ovinen vitriini jota varten säästin jonkin aikaa. Lopulta vuoden etsimisen jälkeen löysin vitriinin, joka sopi meidän kotiin oli tarpeeksi Long Island tyylinen, oli hyvä ja iso ja maksoi melkein yhden etelän matkan verran. Mietin ja ostin, enkä katunut kertaakaan ja pääsimme me sinne eteläänkin ;-)
Tulipalon jälkeen oli selvää, että samanlainen tulisi tilalle ja sellainen tilattiin. Viime kuukausina vaan asia on alkanut mietityttämään, kun tässä ei muuta mietittävää olisi;-) Tai ehkä juuri siksi, tämä on tässä tilanteessa sellainen asia joka me voidaan ihan itse päättää.
Olemme peruneet vitriinin varauksen, ja erityisjärjestelyillä saamme maksamalla summalla ostaa muuta.
Mutta mitä sitten tilalle? Seinä on ISO johon pitäisi saada jotain ISOA rikkomaan pintaa.. Seinälle tulee melkoisen hallitseva tapetti (oikea yllätys-valinta ;-) Ja eteen tulee ruokapöytäryhmä tuoleineen.
Ehkä lipasto jonka päälle iso peili ja pieni vitriini voisi tulla kysymykseen.
Vai tarvitaanko vitriiniä ollenkaan, mikä meillä on sen funktio.. Pitää esillä Mariskoolit ja kivituikut yms. Voi olla ettei vitriiniä tarvita voihan niitä tuikkuja ripotella ympäriinsä. Huoh, näihin tunnelmiin on hyvä päättää postaus ja illemmalla huonekalukaupoille ;-))))

Ruokahuone ennen vanhaan, tässä pohdin tuolien vaihtoa ja pöytäkin sittemmin muuttui


Ja tässä kuukauden takaista lähtötilannetta ruokahuoneesta vasemmalla keittiö ja seinän laidassa ikkuna, tämähän on jo kapselointimaalattu ja levytetty nyt mutta selviää mitä ja minkälaista seinää tarkoitan ;-)


Ja tässä kuvassa sitten ruokahuoneen toinen seinä ja isompi ikkunoista


Lipaston pitäisi olla pelkistetty ja leveä.. Ehkä tämä Ikeasta hmmm...

Tai kenties tämä Kodin1:



Peilin pitää taas ehdottomasti olla Ikean hopeinen, selviää vielä miksi ;-)


Ruokapöytä tulee varmaankin olemaan valkoinen melko pelkistetty ja ruokapöydän tuolit mitä ilmeisimmin tummanharmaat kankaiset.

Mukavaa päivää myös teille!

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Messuilla

Terveisiä messuilta!
Helsingin messukeskuksessa käytiin sisustus-, rakennus-, mökki- ja puutarha messuilla, viimeksi käytiin toissa vuonna. Kivaa oli käydä, sisustus puoli oli tänäkin vuonna pieni pettymys, myyntipaikat ovat varmasti kalliita ja verottaa myyjäksi tulijoita? Jotain sentään löysin; muutamia koruja, kaksi kaunista isoa orkideaa yhden hinnalla ja vähän bling blingiä :-)
Puutarha puolella oli kivoja vinkkejä kesäksi pihalle, olisipa nyt parikyt tonnia ylimääräistä..
Oma koti puolelta löytyi puuttuvat kodinkoneet ja olemme messuantiin siltä osin kyllä tyytyväisiä!







On ihanaa, kun perheessä on kuopus suloinen ihanainen pikkuinen ja viimeinen...



Ja monesti huokaa, että onneksi se vihoviimeinen ;-D



Ei muuta kun mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

lauantai 27. maaliskuuta 2010

Viimeinen kuukausi alkamassa

Jaahas sitä ollaan taas lähempänä kotiinpaluuta, ihanaa!
Tänään talolla käydessämme tuli valtava kaipuu kotiin <3
Talolla tapahtuu koko ajan, siellä on myös yksi Virolainen työmies, joka on todella aikaan saava. Tekee pitkää päivää ja viikonloppua, tämän viikon hän on ollut lomalla, joten vauhtia on odotettavissa varmasti taas ensi viikolla.
Viimeiset viikot varakodissa on lähdössä käyntiin. Työmaakokouksessa on tuumattu tilanteen olevan hallinnassa työmaalla, ollaan aikataulussa, joka onkin meille tärkein asia. Meidän varakoti on irtisanottu :-)
Talolla on katto melkein korjattuna ja valmiina. Sisällä on seinät levytetty (alla kapselointimaalatut laudat ja pinnat) lattiat on myös levytetty. Ensi viikolla alkaa seinätasoitukset, jossa seinät valmistellaan viimeistelyä, eli tapetointia ja maalausta varten, jes!!! Kahden viikon päästä alkaa keittiötyöt.. Nyt alkaa tapahtua ja tuntuu, että koti alkaa hahmottumaan. En jaksaisi millään odottaa että pääsen näkemään miltä näyttää livenä valitsemamme tapetit, lattiat, maalit, kaapistot ja ja ja.. Ihanaa ja vielä kerran ihanaa. Me todellakin ollaan matkalla kotiin <3<3<3

Katossa reiät halogeenispoteille, jes ihanaa unelmani toteutuu!



Ja sitten vähän raksalta yleisilmettä, kohta onkin jo ihan erilaista ja luvassa on jymyYLLÄTYS tapetteja ;-)




Ihanaa lauantai-iltaa kaikille!!!

torstai 18. maaliskuuta 2010

Ehkä Euroopan kallein

tapetti on löytynyt. Vahingossa melkein löytyi ja ihastuin siihen sitten kympillä, kun luulimme myyjän kanssa kalliin hinnan tarkoittavan yhtä rullaa, vaan tarkoittikin vuotaa... Mutta suolainen on hinta aivan hirvittävä varsinkin kun kysymyksessä on lastenhuone, jossa tapetti saa tosi hyvällä tuurilla olla rauhassa tai sitten ei. Pari tapettirullaa riittää, mutta hintaa kertyy tälle pienelle seinälle sillä ihanuudella huikeat 400€ ja rapiat vielä päälle!!!
En mielestä saa sinua, en saa, en saa.. Mutta hätä taas keinot keksii, "köyhän miehen" versio tapetista on jo kehitteillä :-) Pysykää kuulolla, niin näette;-)

Mukavaa loppuviikkoa myös teille!



Talolta löytyi Seura lehti No: 44 vuodelta 1952 hinta 60:-. Lehtiä on lattioiden alla käytetty eristeenä.



Tapetointi on ollut tapetilla jo tuolloin:
"Espanjassa tapetoidaan koko koti joka jouluksi- ja miltei kaikissa sivistysmaissa kiinnitetään seiniin- kodin kehyksiin- enemmän huomiota kun meillä.
Me voimme kenties aloittaa tapetoimalla huoneen tai kaksi, mutta tapetoikaamme joka tapauksessa. Arkipäivä muuttuu paljon hauskemmaksi ja elämä on loppujen lopuksi täynnä arkipäiviä. Siis tapetoikaamme!"
Ihanaa historian havinaa ..

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Ja niin on

jo taas tiistai, eilen kävimme talolla merkkaamassa kattoon mm. halogeenien paikat, joitain pistorasioiden muutoksia yms. ja voi pojat, että siellä näyttikin jo aika kivalta. Jos haluaisimme rannikkotyyliä niin talohan olisi melkein valmis ;-) Talolla on pinnat revitty laudoitukseen asti, jotka on nyt kapselointi maalattu ja tsadam, kamala tulipalon haju on poissa! Talolla haisee enää maali ja sementtipöly, johtuen siitä että seinistä on rouhittu pintaa ennen maalausta. Ja se valoisuus auringon kanssa :-) Uudet ikkunatkin ovat tulleet, talostahan uusitaan toisen puolen ikkunat, toinen puoli jää sitten meille asennutettavaksi myöhemmäksi.
Lisää tapetteja on tilattu ja keittiösuunnitelmakin toimitetaan lähipäivinä. Kyllä tästä taitaa vielä kelpo koti tulla :-)

Oon niin hApPy <3<3<3
Ihanaa viikko myös teille!



Eteinen maalattuna pohjamaalilla kaikkiin pintoihin tulee kyllä levyt ja maalit sekä tapetit.. Mutta aika hauska näinkin, vai mitä?




Olohuoneessa näyttää nyt hetken tältä, taustalla eteishallia




Makuuhuoneesta on nyt purettu aito vanha lankkulattia, se harmittaa, muttei auta. Uuden laittaisivat kyllä, mutta todennäköisesti päädymme yhtenäiseen lattiaan kaikkialla, uusi lautalattia ei ole enää meidän mielestä sama "the juttu".

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Mikään ei ole niin kuin ennen

Eilisestä tapettipostauksesta on blogissani käynyt yli 200 kävijää!
Täytyy myöntää, että olen ihan pikkuisen pettynyt vähäisestä kommenttien määrästä koskien tapetti valintaamme, mutta toisaalta me itse tykkäämme kympillä ja se riittää ;-D
Onhan tuleva muutos sisustuksellisesti tietenkin iso, blogistaniassa vallitsee vaaleat sävyt ja runsaus, meitä "pelkistäjiä" on vielä kovin harvassa blogissa. Meidänkin kodin sisustus oli ennen tulipaloa vaaleaa, rottinkia ja valkoista, blogistaniassa on nykyisin paljon samantyylisiä koteja. Ihan alkuun ajattelin, että haluan kodin sisustaa ja remontoida mahdollisimman samanlaiseksi kuin ennen.
Kuukausien kuluessa olen tullut toisiin ajatuksiin. Koti johon kevään kuluessa, reilun kuuden viikon päästä palaamme, ei ole sama kuin ennen. Ihmiset jotka sinne asettuvat asumaan takaisin, eivät hekään ole täysin samoja kuin ennen. Paljon mikään ei ole "niin kuin ennen" sitä kohtalokasta tulipaloa. Siksi aloitamme uuden alkumme aivan uusista lähtökohdista, niin remontin kuin sisustamisen ja ihmisten eheytymisen saralla.

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua teillekin lukuisat, mutta niin kovin "hiljaiset" lukijani!






torstai 11. maaliskuuta 2010

Tapetti eteishalliin

Meillä on sisääntulon yhteydessä hallitila, jossa vaatekaappi, käynti olohuoneeseen ja raput yläkertaan. Tilassa on kaksi isoa ikkunaa ja tässä tilassa on myös pöytä tietokoneelle. Tänne valitsimme tapetin, joka muodostaa seinällä oksista ristikkoa, tykkään todella!





Ja koska tapetti on kovin hallitseva, muu sisustus hallissa tulee olemaan eleettömämpää, tietokonepöytä on valkoinen ja ehkä Ikeasta tuoli ja Malm lipasto sekä kaapisto ulkovaatteille.





Meidän lähi ruokakaupasta löytyi hyllyllinen erilaisia pähkinöitä, siemeniä ja hedelmiä. Pitäisi etsiä jokin hyvä salaatin ohje, johon voisi siemenet käyttää


Tapetteja on autossa lisääkin, katsotaan jos jonkin ottaisi kuvattavaksi vielä.. Meillä on vaan suuri riski avattujen rullien kanssa, että joko lapset tai kissat tuhoavat niitä, paras onkin viedä ne turvaan talollemme.
Mukavaa ja aurinkoista päivää!

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Vihdoinkin KEVÄT!

Ihanaa kevät on saapunut, lumi sulaa ja kotiin muutto lähenee vaikkakin 7 viikkoa kuitenkin vielä, huoh!
Tilatut tapetit ovat saapuneet, ehkä teillekin niitä voin vilauttaa joku kaunis päivä :-)
Rohkeita ovat aiempaan sisustukseen nähden ja itseasiassa ilme tuleekin muuttumaan aikatavalla koko huushollissa. Se tuntuu hyvältä nyt. Aloittaa alusta sisustuksenkin osalta.

Mieli on iloinen kevään myötä, sisustusasiat mielessä päivin ja öin, terapiaa parhaimmillaan.
Vuoristoradassa tässä silti mennään, vaikken niistä ikävistä asioista jaksa juuri nyt raportoidakkaan, mutta niin kauan kun tuntee jotain, tietää olevansa elossa.

Talolla remontti edistyy aikataulun mukaan ja on jopa toiveita sen sujuvan aavistuksen rivakammin, kun muutama työvaihe jää pois, kuten lattian purku pohjaan asti, joka taas jää pois siksi, että lattioita on ollut päällekkäin monta eri kerrosta :-)

Aiemmin esittelemieni korvattomien mukien seuraksi lautaset, otin loput kun olivat 0,50c/kpl



Eilen löysin puoleen hintaan Marimekon raitakangasta sävyt ovat just eikä melkein ;-) Eiköhän tuo utelias kattikin pussiin mennyt..




Aamukävelyllä löytyi paikallisesta marketista erilaiset, mielestäni todella kauniit tulppaanit, joiden myötä toivotan teille kaikille ihanaa loppuviikkoa!





lauantai 6. maaliskuuta 2010

Aurinko

Paistaa lämpimästi jo ja meillä jatketaan sisustus valintoja, tälläinen kauko-sisustaminen on kyllä melko haastavaa, kun ei voi materiaaleja mallata keskenään vaikka tapettia lattiaan, kun mallipaloja ei aina saa ja toisaalta, kun valintoja tehdään muutaman kuukauden päähän niin muutoksia voi tulla. Tänään on kuitenkin tilattu tapetteja! Hurraa!! Nyt vaan täytyy toivoa, ettei löydy enää yhtään parempaa vaihtoehtoa.. Tapettiosasto on siis järkevintä kiertää ja kaukaa:-) Tapetit siis valittu, maalit seiniin päätetty, ovet päätetty, eteisen kaappi päätetty, keittiö, tasot ja välitilalaatat päätetty. Hyvä me. Ei ollut helppoa ei, valinnanvaraa on niin paljon ja hyviä vaihtoehtoja monia.. Niin ja se pisimpään seinässä ollut lehtitapetti- on siirtynyt muiden hyljättyjen, mutta ihan kivojen tapettien kasaan.
Huonekaluissa taas... On tullut vähän takapakkia. Jouluna vielä mietittiin, että vähän maalaisromanttista kuitenkin tulisi olla, mutta nyt maaliskuussa tuntuu, että selkeää ja klassista pitäisi olla. Edellisestä sisustuksesta tulee puuttumaan mm. ruskea rottinki, mitä en olisi ikinä voinut uskoa jokin aika sitten. Muutama huonekalu lähtee siis jo muutaman kuukauden tuttavuuden päästä vaihtoon, kuten varakodin tv-taso ja ehkä ruokapöytäkin kysele jos kiinnostaa, voi noutaa Lohjalta tai Vantaalta. Kuvat näkyy varakodin esittelyssä.


Nämä rappuset on maalattu vuosi sitten.. Piti laittaa kuvaa, joka aina jäi, nyt laitan vaikka maalaus ja numerot uusitaankin..


Lastenhuone nyt



Makuhuoneen uutta lookia en sitten koskaan valmiina tullut esitelleeksi, syksyllähän tämä tapetoitiin ja lankkulattia maalattiin, taloa ostettaessa seinät oli maalattu tuolla oikealla alhaalla näkyvällä oranssilla, jotka sittemmin maalattiin. Tapetti ehti olla niin vähän aikaa, että makuuhuone tapetoidaan samalla tapetilla.



Ja meidän talo tänään



Ihanaa ja rentouttavaa lauantaita teillekin!!